3

پرش فکر ، علل و عوامل و پیامد های آن چیست؟

  • کد خبر : 39348
  • 21 خرداد 1398 - 19:40
پرش فکر ، علل و عوامل و پیامد های آن چیست؟

عدم توانایی کنترل و هدایت افکار در جهت خاص را پرش فکر ، نشخوار فکری، سرگردان شدن ذهن نیز می گویند. پرش فکر حالتی است که همه ما آن را می شناسیم و ممکن است برای ما اتفاق بیفتد

دانستنی آنلاین: عدم توانایی کنترل و هدایت افکار در جهت خاص را پرش فکر ، نشخوار فکری، سرگردان شدن ذهن نیز می گویند. پرش فکر حالتی است که همه ما آن را می شناسیم و ممکن است برای ما اتفاق بیفتد؛ در این حالت فعالیت فرد مختل می شود. هر چقدر عوامل مزاحم و مختل کننده تمرکز، بیشتر باشند توانایی حفظ تمرکز کمتر می شود. میزان عدم تمرکز و پرش فکر در افراد مختلف متفاوت است و به حالات روحی و روانی، تجربه ها، موقعیت ها و عادات فردی بستگی دارد.

پرش فکر ، علل و عوامل و پیامد های آن چیست؟

به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین به نقل از هنر زندگی، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فراموش کنید وسایل خود را کجا گذاشته اید یا هنگام گفت و گو در افکار خود غرق شوید، رشته کلام را از دست بدهید و قرارهای خود را فراموش کنید. یک مطلبی را بخوانید و چیزی متوجه نشوید و دوباره و حتی چند باره همان مطلب را مرور کنید. همه این حالت ها نشان دهنده وجود پرش فکر در شماست.

چند شغله بودن، وسواس فکری، افزایش وظایف و مسئولیت ها در خانه و خانواده می تواند باعث عدم تمرکز یا پرش فکر در افراد شود. گاهی قرار گرفتن تحت فشار عصبی یا استرس باعث می شود، افکار مختلف یا خاطرات به ذهن شما هجوم بیاورند و در این حالت تمرکز خود را از دست بدهید.

عدم تمرکز در برخی از افراد ممکن است به دلیل وجود اختلال در آن ها باشد ولی در افراد عادی نیز دیده می شود. در این مقاله با عدم تمرکز یا پرش فکر، علت ها و درمان آن آشنا می شوید.

دلایل عدم تمرکز یا پرش فکر

دلایل مختلفی منجر به حواس پرتی می شود با این حال به طور کلی می توان دلایل عدم تمرکز را به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

 عوامل بیرونی:

عوامل بیرونی مانند سر و صدا، گرما یا سرمای هوا، نور شدید و… می‌توانند فرآیند تمرکز را مختل و باعث پرش فکر شوند.

 عوامل درونی:

عوامل درونی می توانند مربوط به جسم یا ذهن باشند. به عنوان مثال می‌توان از غم و غصه، نگرانی، خیالبافی به عنوان عوامل درونی از نوع ذهنی و تشنگی، و گرسنگی را به عنوان عوامل درونی از نوع جسمی نام برد.

عوامل ایجاد عدم تمرکز و پرش فکر

دلایل مختلفی برای ایجاد عدم تمرکز و پرش فکر وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

خستگی و کم خوابی

خستگی و کم خوابی سبب تحلیل انرژی و افت شدید در کارکردهای تمرکز و حافظه می شود و فرد را در معرض حواس پرتی قرار می دهد.

عوامل ذهنی

نگرانی، دلواپسی، اضطراب و ترس تاثیر منفی بر روی ذهن و افکار دارند و باعث ایجاد عدم تمرکز و پرش افکار می شوند.

داروها

برخی از داروها نیز مانند داروهایی که برای درمان افسردگی، صرع یا عفونت‌های آنفولانزا به کار می‌روند،‌ عوارض جانبی زیادی دارند که عدم دقت و تمرکز یکی از این عوارض می باشد.

تغذیه نامناسب

یکی از عوامل مهم در تمرکز، نوع تغذیه است. مغز برای انجام فعالیت های خود انرژی زیادی احتیاج دارد سعی کنید تغذیه پرانرژی و کم‌کالری داشته باشید. مغز نمی تواند بدون سوخت تمرکز کند، بنابراین حذف وعده های غذایی به خصوص صبحانه یک عامل نداشتن تمرکز است.

افکار منفی(وسواسی)

افکار وسواسی باعث درگیری ذهنی و عدم تمرکز شما می شود در نتیجه نمی توانید به خوبی بر وظایف و کاری که در حال انجام آن هستید، تمرکز کنید.

همزمانی در انجام چند کار مختلف

استفاده‌ بیش‌ از حد از تکنولوژی و وسایل هوشمند مانند موبایل و کامپیوتر تمرکز شما را برهم می‌زنند. هرچه کارهای بیشتری را هم‌ زمان انجام بدهید، سخت‌تر می‌توانید روی آن ها تمرکز کنید. در نتیجه کیفیت و بازدهی شما پایین می آید.

اختلالات روانی

عدم تمرکز و پرش فکر می تواند یکی از علائم ناشی از اختلال های بیش فعالی و کم توجهی، اوتیسم، افسردگی و اضطراب، آلزایمر یا اسکیزوفرنی باشد.

کم خونی

کم خونی در فرد با مجموعه ای از نشانه ها مانند عدم تمرکز، افسردگی و خستگی و خواب آلودگی ارتباط دارد.

مشکل تیروئید

عدم کارکرد صحیح غده تیروئید منجر به مشکل در تمرکز، تغییرات در خواب، اضطراب، اضافه وزن و … می شود.

نارضایتی شغلی

اگر محیط کارتان نامرتب باشد یا شغل کسل کننده ای دارید که از آن راضی نیستید، تمرکز کردن سخت‌تر می‌شود. عدم تمرکز در این شرایط در اکثر افراد اتفاق می افتد. انتخاب شغل مناسب به فرد انگیزه لازم در کار را می دهد.

کم‌تحرکی و ورزش نکردن

کم تحرکی علاوه بر افزایش وزن، کاهش قدرت ماهیچه و کاهش سوخت و ساز بدن می تواند بر روان فرد نیز تاثیر منفی بگذارد. ورزش منظم قدرت حافظه، یادگیری و توجه را افزایش می دهد. به علاوه با افزایش شادابی انگیزه فرد را در انجام امور زندگی بالا می برد.

 پرش فکر چه پیامدهایی داد؟

تمرکز، یکی از مهمترین دلایل موفقیت است و به ما کمک می کند سریع تر به نتایح مطلوب و هدف مورد نظر خود برسیم. اما متاسفانه بیشتر ما به جای تمرکز روی هدف، ذهنمان را درگیر مسائل و مشکلات حاشیه‌ای می‌کنیم. عدم تمرکز و پرش فکر عامل قوی در افت تحصیلی، پیشرفت کاری، و دیگر زمینه های فردی می باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

0/5 (0 نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=39348

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi