تهیه باقلا قاتق بسیار آسان است، باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است که در این بخش آشپزخانه، طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی را آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق :
- باقالی (پاچ باقالا رشتی)۱۰۰ گرم
- شوید خشک ۲ قاشق غذاخوری
- سیر ۳ الی ۴ حبه
- تخم مرغ ۲ عدد
- کره ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
- آب ۲ لیوان
- زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه باقلا قاتق :
ابتدا باقالی خشک را ۵ تا ۶ ساعت (معمولاً یک شب تا صبح) در آب خیس می کنیم تا پوست آن براحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و میشوییم. باقالی و سیر ریز شده و زردچوبه و شوید خشک (در صورتی که شویدتر بهکار رود آن را ریز خرد میکنیم) و کره را در یک قابلمه یا گمج (که ظرف سفالی لعاب دار است و معمولاً گیلانیها از آن برای باقالا قاتق استفاده میکنند)ریخته و تفت میدهیم. بعد از کمی تفت دادن وقتی کاملاً بخار جمع شد، آب را اضافه میکنیم تا روی باقالیها را بگیرد و آهسته بجوشد تا باقالیها بپزند ولی باید دقت کرد که له نشوند. بعد تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغ بسته و غذا آماده شود.
چند نکته مهم درباره تهیه باقلا قاتق
۱ – این غذا به چند روش تهیه می شود که در این نوشتار فقط یکی از روش ها، آموزش داده شد.
۲ – در تهیه باقلا قاتق از گوشت استفاده نشده است، ولی نگران نباشید زیرا تخم مرغ یک جانشین مناسب برای گوشت است. انرژی حاصل از یک عدد تخم مرغ ۷۵ کالری است که معادل انرژی یک واحد (۳۰ گرم) گوشت با چربی متوسط است. لوبیای مخصوص باقلاقاتق نیز منبع پروتئین گیاهی خوبی است که همراه با تخم مرغ، باعث افزایش کیفیت پروتئین غذا در حد پروتئین گوشت میشود.
۳ – این غذا را هم میتوان با پلو و هم با نان میل کرد. انرژی این غذا در کل، ۲۷۲۸ کالری است که اگر توسط ۵ نفر میل شود سهم هر فرد از انرژی ۵/۵۴۵ کالری خواهد بود.
منابع: ویکی کتاب / نمناک