7

دانستنی سلامت/چرا احساس گرسنگی می کنیم؟

  • کد خبر : 125752
  • 24 تیر 1401 - 13:19
دانستنی سلامت/چرا  احساس گرسنگی می کنیم؟
گرسنگی حس طبیعی است که نیاز بدن به غذا را نشان می‌دهد. در این حالت احساس خالی‌بودن معده حتی سردرد، تحریک‌پذیری یا عدم‌تمرکز به‌وجود می‌آید. بسیاری از افراد بین وعده‌های متعادل غذا این احساس را ندارند اما گاه به‌دلایل مختلف ممکن است گرسنگی به‌طور مکرر فرد را آزار دهد.

به گزارش دانستنی آنلاین، در ادامه این مطلب به عادت هایی اشاره خواهیم کرد که داشتن آنها، زمینه بروز گرسنگی های مکرر را فراهم می کند که به ترتیب عبارتند از:

چرا  احساس گرسنگی می کنیم؟
عدم‌مصرف کافی پروتئینمصرف کافی پروتئین برای کنترل اشتها ضروری است و در دریافت کالری روزانه تاثیر دارد. پروتئین‌ها همچنین تولید هورمون‌های سیری را افزایش و هورمون‌های محرک گرسنگی را کاهش می‌دهند. از طرفی افرادی که به‌اندازه کافی منابع پروتئین در رژیم روزانه دارند، کمتر تمایل به ریزه‌خوری پیدا می‌کنند.

مصرف زیاد غلات تصفیه‌شده

برای تهیه غلات تصفیه‌شده تغییرات زیادی انجام می‌شود و این محصولات تقریبا فاقد فیبر، ویتامین‌ها و موادمعدنی هستند. نان سفید یکی از پرمصرف‌ترین این منابع است که خیلی زود هضم می‌شود و سیرکنندگی طولانی ندارد.

چرا  احساس گرسنگی می کنیم؟

رژیم غذایی فاقد چربی

چربی‌ها نقش مهمی در احساس سیری دارند که به هضم نسبتا طولانی آنها برمی‌گردد. خوردن منابع چربی می‌تواند باعث آزاد شدن هورمون‌های تسهیل‌کننده سیری شود. البته برای حفظ سلامت بدن باید از چربی‌های مفید استفاده کرد.

نوشیدن ناکافی آب

تامین رطوبت مورد نیاز بدن برای عملکردهای مختلف بدن ضروری است که از جمله بر سیستم گوارش نیز تاثیر دارد. گاهی اوقات احساس تشنگی به‌دلیل کاهش آب بدن شبیه علائم گرسنگی است که با نوشیدن یک یا دو لیوان آب، سریع برطرف می‌شود.

 

چرا  احساس گرسنگی می کنیم؟

 

انتخاب منابع غذایی فاقد فیبر

اگر فیبر به‌اندازه کافی در رژیم غذایی نباشد، معمولا گرسنگی مداوم احساس می‌شود. خوراکی‌های حاوی فیبر هضم طولانی دارند و بر تولید هورمون‌های کاهش اشتها تاثیر می‌گذارند. البته تاثیر فیبرهای حل‌شدنی مانند سبوس جودوسر، دانه‌های کتان، پرتقال، و سیب‌زمینی‌ شیرین در این زمینه بیشتر است. مصرف کافی منابع فیبر همچنین زمینه بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و چاقی را نیز کاهش می‌دهد.

غذاخوردن خیلی سریع

ریتم غذاخوردن نیز در ایجاد احساس گرسنگی نقش دارد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که با عجله غذا می‌خورند تمایل بیشتری به غذاخوردن مداوم دارند که ناشی از جویدن ناکافی و عدم‌توجه؛ دو عامل مهم تسکین احساس گرسنگی است. غذاخوردن در کمال آرامش نه‌تنها در ایجاد پیام‌های سیری موثر است بلکه به مغز فرصت برای آزادسازی هورمون‌های ضدگرسنگی نیز می‌دهد./ایلنا

۰/۵ (۰ نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=125752

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.