3

آثار منفی غذاهای آماده (فست فود)

  • کد خبر : 3540
  • 31 فروردین 1395 - 13:38
آثار منفی غذاهای آماده (فست فود)

یکی از مسائلی که امروزه باعث بروز اختلالات و بیماری های گوناگون ، حتی سرطان ها شده است. تغییر سبک و نوع زندگی است. بسیاری از افراد به دلایلی مانند داشتن مشغله کاری ، وقت برای تهیه غذا در خانه ندارند. به همین علت به خوردن غذا های فست فود روی می آورند.

یکی از مسائلی که امروزه باعث بروز اختلالات و بیماری های گوناگون ، حتی سرطان ها شده است. تغییر سبک و نوع زندگی است. بسیاری از افراد به دلایلی مانند داشتن مشغله کاری ، وقت برای تهیه غذا در خانه ندارند. به همین علت به خوردن غذا های فست فود روی می آورند.

غذاهای آماده، فست فودها و انواع «هله هوله ها» خوراکی هایی است که سرشار از کالری، نمک و چربی انباشته بوده و از نظر تغذیه ای در سطح پایینی قرار دارند. غذاهایی که چند سالی است مصرفش رواج یافته و بسیاری از ما بنا به مشغله تحصیل و کاری ناچار به انتخاب آن ها در وعده ناهار یا شام می شویم. در چند دهه اخیر، استفاده از انواع غذاهای ساندویچی، چیپس، پفک و… آنچنان افزایش یافته که از دلایل عمده چاقی به شمار می روند.

 در کنار ماشینی شدن بیش از پیش زندگی و استفاده بیش از حد از خودرو، بی تحرکی یا ورزش نکردن و بی توجهی به این مسائل، اکنون بسیاری از هموطنان ما با انواع بیماری های قلبی ـ عروقی، دیابت و پرفشاری خون دست و پنجه نرم می کنند که موجب کاهش کیفیت زندگی این افراد شده است. به نظر می رسد که تنها راه مقابله با چنین مشکلاتی آموزش عمومی و ترغیب افراد به استفاده غذاهای سالم و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات تازه است.

 چاقی

 مصرف غذاهای آماده و ناسالم، نقشی کلیدی در ابتلای مردم به اضافه وزن و چاقی دارد. واقعیت تلخ این است که با وجود شرایط فعلی، شاهد آن خواهیم بود تا سال ۲۰۵۰ میزان مبتلایان به چاقی بشدت افزایش یابد. متأسفانه امروزه والدین هزینه هنگفتی بابت تأمین غذای بچه ها در مدرسه و دانشگاه متقبل می شوند، غافل از این که براساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، لزوماً هزینه بالا به معنی مصرف غذاهای سالم نیست.

 از سوی دیگر، بچه هایی که به طور مرتب از غذاهای آماده استفاده می کنند، به اندازه چشمگیری کربوهیدرات، چربی، نمک و شکر افزوده را در بدن خود انباشته می کنند و با توجه به نبود فیبرهای مفید غذایی، شرایط برای چاقی آن ها افزایش می یابد. به این معادله باید کم تحرکی را نیز بیفزایید که با گسترش بازی های رایانه ای و سرگرم شدن به رایانه و تلویزیون، بچه ها را عملا از تعاملات اجتماعی، تحرک و تناسب اندا م دور کرده است. موضوعی که می تواند در سال های آینده، برای آن ها دردسر آفرین باشد و مهم ترین علائم آن شیوع بیماری های قلبی در سنین پایین است.

 جالب است بدانید مصرف تنها ۱۸۷ کالری اضافی در روز می تواند در پایان سال به سه کیلو گرم اضافه وزن بینجامد. مصرف غذاهای آماده نه تنها کالری انباشته را به بدن وارد می کند و شما را در معرض چاقی قرار می دهد، بلکه با احساس سیری کاذب سیکل غذایی تان را دچار اختلال می کند. شایان ذکر است که چاقی باعث بیماری هایی مثل انواع بیماری های قلبی ـ عروقی، دیابت و پرفشاری خون می شود.

 مرض قند (دیابت)

 پس از مصرف غذاهای حاوی شکر افزوده نظیر نوشابه های گازدار، نان سفید و آب میوه های صنعتی، سطح قند خون بشدت افزایش می یابد که بدن برای کنترل این وضع ناچار به ترشح انسولین و جذب قند می شود. خوردن پیوسته غذاهای ناسالم در طول روز موجب بالا ماندن دائمی سطح انسولین خون می شود که با ادامه این وضع، سلول ها هورمون حیاتی انسولین را نادیده گرفته و با وقوع «مقاومت در برابر انسولین»، فرد به بیماری دیابت مبتلا می شود. یکی از اثرات جانبی چاقی، بروز دیابت نوع دو است؛ بیماری که در سه دهه گذشته بشدت افزایش پیدا کرده و حتی در نوجوانان نیز شایع شده است.

 افسردگی

 افسردگی از دیگر عوارض جانبی مصرف غذاهای ناسالم است که پدیده ای شایع در بین نوجوانان ساکن کشورهای صنعتی است. کارشناسان امر معتقدند که تغییر هورمونی در سن بلوغ، نوجوانان را بیش از گذشته مستعد تغییرات رفتاری و نوسانات خلق و خو می کند و تغذیه سالم، نقش سازنده ای در تنظیم سطح هورمون های بدن دارد. به همین دلیل توصیه می شود این دسته افراد از مصرف غذاهای حاوی چربی های ترانس، چربی های اشباع و غذاهای صنعتی، نظیر انواع کنسرو، سوسیس و کالباس ها ـ دوری کنند. این غذاها در ۵۸ درصد موارد، نقش مؤثری در افزایش خطر افسردگی داشته اند.

 فقر مواد مغذی

 غذاهای صنعتی باوجود ظاهر پرزرق و برق و انواع تأییدیه های رنگارنگ، خالی از هرگونه ویتامین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی هستند. تحقیقات نشان می دهد کودکانی که به طور فزاینده ای از غذاهای ناسالم استفاده می کنند، با مسأله ای جدی به نام سوء تغذیه و نبود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مواجه می شوند که نتیجه ای جز کمبود یا تخلیه انرژی، نوسانات خلق و خو، کج خلقی و پرخاشجویی، اختلالات خواب و ضعف تحصیلی را در پی ندارد.

 نمک طعام، سم دوست داشتنی

 شور خواری یکی از معضلات جدی در جامعه امروز است. در حالی که متوسط مصرف جهانی نمک تنها ۵ گرم است، ایرانیان روزانه بیش از ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می کنند. نمک افزوده، خصوصیت مشترک بسیاری از غذاهای ناسالم است که خود از عوامل مؤثر در بروز پرفشاری خون، ضربان قلب، بیماری های کبد و کلیه است. به دلیل همین مصرف بالای نمک، بیماری هایی از این دست در ایران شایع تر است.

منبع:

https://www.hidoctor.ir

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=3540

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi