1

آیا رژیم غذایی FODMAP به کاهش وزن کمک می کند؟

  • کد خبر : 67978
  • 28 فوریه 2020 - 12:30
آیا رژیم غذایی FODMAP به کاهش وزن کمک می کند؟

دانستنی آنلاین: بررسی‌های محققان دانشگاه موناش در استرالیا نشان می دهد که رژیم غذایی FODMAP (مخفف تخمیر اولیگو-دی-مونوساکاریدها و پلی‌یول‌ها)  به کاهش وزن افراد کمک نمی کند. به گزارش  پایگاه خبری دانستنی آنلاین به نقل از خبرآنلاین از مدیکال‌اکسپرس، یکی از روش‌های کنترل سندرم روده تحریک‌پذیر(IBS)، پیروی از رژیم غذایی FODMAP است. اما این رژیم غذایی […]

دانستنی آنلاین: بررسی‌های محققان دانشگاه موناش در استرالیا نشان می دهد که رژیم غذایی FODMAP (مخفف تخمیر اولیگو-دی-مونوساکاریدها و پلی‌یول‌ها)  به کاهش وزن افراد کمک نمی کند.

رژیم غذایی FODMAP

به گزارش  پایگاه خبری دانستنی آنلاین به نقل از خبرآنلاین از مدیکال‌اکسپرس، یکی از روش‌های کنترل سندرم روده تحریک‌پذیر(IBS)، پیروی از رژیم غذایی FODMAP است. اما این رژیم غذایی میان افراد دیگر هم محبوب شده است و برخی معتقدند که رژیم غذایی FODMAP می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها مانند جوش‌ها را درمان کند و در عین حال موجب کاهش وزن شود.

اما بنا به گفته محققان استرالیایی این باور بیشتر از اینکه علمی باشد، علمی-تخیلی است. 

چرا رژیم غذایی FODMAP کمک کننده نیست؟

رژیم‌ غذایی FODMAP تشکیل شده از کربوهیدرات‌هایی است که به‌طور طبیعی در مواد خوراکی مانند سیر، پیاز، لبنیات، میوه‌های متنوع، سبزیجات، انواع نان‌ها، غلات کامل، حبوبات، آجیل و بسیاری از خوراکی‌های شرکتی یافت می‌شوند. در بررسی‌های گذشته مشخص شد، این رژیم غذایی ابتدا موجب بروز علایم سندرم روده تحریک‌پذیر می‌شود و سپس از تمامی آن علایم به ‌یکباره می‌کاهد. این روش بهتر از روش‌های درمانی دیگر است که علایم این سندرم را تک تک درمان می‌کنند.

در رژیم غذایی FODMAP، سندرم روده تحریک‌پذیر به وسیله حذف موقت مواد غذایی درمان می‌شود. بدین ترتیب که ابتدا از مصرف غذاهایی که روده را تحریک می‌کنند، پرهیز می‌شود. سپس یک به یک آن غذاها به رژیم غذایی افراد بازگردانده می‌شوند. بدین ترتیب از علایم سندرم روده تحریک‌پذیر کاسته می شود.

اما بنا بر بررسی‌های محققان دانشگاه موناش این رژیم غذایی نمی‌تواند موجب کاهش وزن در افراد شود. در واقع افرادی که تحت این رژیم غذایی قرار می‌گیرند، نه تنها به کاهش وزن دلخواه دست نمی‌یابند، بلکه خود را در خطر کمبود مواد مغذیی چون فیبرها، آهن و کلسیم قرار می‌دهند.

رژیم غذایی FODMAP، عوارض خطرناکی هم روی جمعیت باکتری‌های روده می‌گذارد و می‌تواند تعادل آنها را به هم بریزد. عدم تعادل باکتری‌های روده موجب بروز بیماری‌های مختلفی در فرد می‌شود.

بنا به گفته محققان، رژیم غذایی FODMAP، فقط مناسب درمان سندرم روده تحریک‌پذیر و زیر نظر یک کارشناس تغذیه است و آن نه‌تنها نمی‌تواند جوش‌ها را درمان کند، بلکه روش خوبی برای کاهش وزن هم نیست.

مترجم: نادیا زکالوند/ منبع: مدیکال اکسپرس

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=67978

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi