دانستنی آنلاین: برخی تنها فکر میکنند اگر ماهی سرخ شود، خوشمزه و لذیذ است در صورتی که اگر بلد باشید ماهی را به درستی طعم دار کنید بخارپز کردن آن نیز هم خوشمزه و هم سالم تر است.
به گزارش دانستنی آنلاین؛ اگر در رژیم غذاییتان پیشنهاد شده است که حداقل دو وعده در هفته ماهی بخورید، این روش پخت ماهی را هم امتحان کنید. این مدل ماهی پخته با سبزیپلو هم خوشمزه است.
مواد لازم برای ۲ نفر
۲۵۰ گرم فیله ماهی
۱ عدد پیاز کوچک
۱ عدد لیموترش
۱ عدد فلفل دلمهای متوسط
۲ عدد گوجهفرنگی بزرگ
۲۰۰ گرم قارچ
۲ ق س روغن زیتون
نمک و فلفل به مقدار لازم
۳ ق س سرکه
۲ ق س آبلیمو
۱. اولین مرحله بعد از شستن ماهیها مزهدار کردن آنهاست؛ به این صورت که ماهیها را به نمک، فلفل و سرکه آغشته کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه با این مواد در ظرفی دربسته در یخچال بمانند تا مزهدار شوند.
نکته: سرکه باعث میشود گوشت ماهی سفت و ترد و مزهدار شود.
۲. پیاز را پوست کنده به شکل حلقه حلقه برش بزنید. لیموترش و فلفل دلمهای را هم حلقه حلقه کرده و همه سبزیجات را در کف ماهیتابه بچینید. قارچها را هم ورقه ورقه کرده و به مقداری آبلیمو آغشته کنید و کنار بگذارید.
حالا گوجهفرنگیها را رنده کرده یا در دستگاه غذاساز ریخته و پوره کنید. پوره گوجهفرنگی را هم با نمک و فلفل کمی مزهدار کرده و روی مواد دیگر در تابه بریزید و روی مواد پهن کنید.
۳. ماهی مزهدار شده را روی سبزیجات و گوجهفرنگی بگذارید و در تابه را ببندید تا ماهیها با حرارت ملایم بپزند. در طول مدت پخت میتوانید چند بار از آب مواد با قاشق روی ماهیها بریزید تا هم طعمدار شوند و هم خوشرنگ.
۴. ماهیها حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقهای میپزند؛ در مرحله آخر پخت، روغن زیتون را به ماهیها و سس اضافه کنید. این کار باعث براق شدن و خوش رنگ و بو شدن ماهی و سس میشود. قارچها را در چهار دقیقه آخر پخت ماهی روی آن بریزید زیرا قارچ به سرعت میپزد.
۵. بعد از پخت، ماهیها را در ظرف موردنظر بگذارید و سس سبزیجات و قارچهای بخارپز شده را هم در کنار یا روی آنها قرار داده و با زیتون و لیموترش تازه و سبزیجات سرو کنید.
یهجور دیگه
همه مواد را به جای تابه میتوانید در ظرفی سرامیکی یا پیرکس بریزید و تمام مراحل پخت را در فر با حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید.
فوتوفن
برای زیباتر شدن چیدمان ظرف پذیراییتان میتوانید فیلههای ماهی را قبل از پخت به شکل نوارهای باریک درآورده و به شکل لولهای یا حلزونی شکل بپیچانید و با خلال دندان یا سیخ چوبی ثابت کنید.