4

تأثیر نوشابه های رنگی بر سلامت انسان

  • کد خبر : 4913
  • 22 خرداد 1395 - 15:24
تأثیر نوشابه های رنگی بر سلامت انسان

کدام یک از نوشابه ها ضرر کمتری برای سلامتی ما دارند، رنگ نوشابه چه تأثیراتی در عوارض جانبی آن دارد؟ ما ایرانی ها جزو بیشترین مصرف کنندگان نوشابه های گازدار هستیم. بهتر است از تهیه آن ها در هر رنگی خودداری کنید.

#نوشابه_رنگی #سلامت #دانستنی #بیشتر_بدانیم

کدام یک از نوشابه ها ضرر کمتری برای سلامتی ما دارند، رنگ نوشابه چه تأثیراتی در عوارض جانبی آن دارد؟ ما ایرانی ها جزو  بیشترین مصرف کنندگان نوشابه های گازدار هستیم. بهتر است از تهیه آن ها در هر رنگی خودداری کنید.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه ، گفت: هر کدام از مواد تشکیل دهنده نوشابه‌ها اعم از آب، شکر، طعم دهنده، اسید کربنیک، اسید فسفریک، افزودنی‌ها، رنگ دهنده و مواد نگهدارنده ( که برای جلوگیری از کپک زدن نوشابه به دلیل وجود شکر استفاده می شود)، می توانند مضر باشند.

وی درباره نوشابه‌های مشکی بیان کرد: اسید فسفریک درون این نوشابه‌ها باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوان ها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیه‌ها، ایجاد سنگ کلیه و به هم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن می شود.

اولیایی با بیان این که گاز کربنیک آن عدم جذب کلسیم، از بین رفتن مینای دندان و ریفلاکس شدید سیستم گوارشی را به همراه دارد، عنوان کرد: آب گازدار تشکیل دهنده نوشابه سبب ایجاد مشکلات گوارشی، قندبالای آن موجب افزایش قندخون و درنهایت دیابت و چاقی به عنوان ام‌الامراض( مادر تمام بیماری‌ها) می شود.

این متخصص تغذیه، نوشابه را یکی از عوامل مؤثر در سوء تغذیه دانست و اظهار داشت: جایگزین نوشابه به جای آب، میوه و آبمیوه، مصرف کننده را دچار کمبودهای ویتامینی کرده، همچین کافئین درون آن علاوه بر تپش قلب، سیستم عصبی مرکزی را تحریک و حس وابستگی ایجاد می کند.

وی بیان کرد: همانطور که همگان واقف هستند از نوشابه های مشکی برای پاک‌کنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاه‌ها) استفاده می شود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده می شود هرچند که قادر به تحمل آن است؛ اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر با غذا  میل نشود، سیستم گوارشی بدن دچار اختلال می شود.

اولیایی رنگ نوشابه‌های مشکی را به خاطر کارامل ( وقتی قند را زیاد حرارت می دهند به آن رنگ تبدیل می شود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگ دهنده‌های مصنوعی اضافه شده به نوشابه‌های زرد باعث ایجاد سرطان‌های مختلف می شود.

این متخصص تغذیه با بیان این که ضرر تمام نوشابه‌ها یکسان است و تفاوت رنگ آن ها ماجرا را عوض نمی کند، گفت: هرچند که ابتدا نوشابه‌‌های سفید (به دلیل نداشتن رنگدانه ها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریباً بی ضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگ‌دهنده‌های مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت به هم مطرح می شوند؛ اما هیچ یک از آن ها به دیگری ارجحیت ندارند.

وی یادآور شد: ایران مقام اول را برای مصرف نوشابه در دنیا دارد چرا که سرانه مصرف نوشابه در دنیا حدود 10 تا 12 لیتر اما در ایران بیش از 40 لیتر است.

منبع: دکتر سلام

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=4913

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi