3

سال سخت مالی برای پژوهش

  • کد خبر : 37028
  • 21 اردیبهشت 1398 - 11:29
سال سخت مالی برای پژوهش

دانستنی آنلاین: قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تمرکز این معاونت بر نیروی انسانی و حمایت مالی مستقیم از ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ پژوهشگر در قالب طرح‌های دستیار پژوهش، سرباز پژوهشگر، پزشک پژوهشگر، پسا دکترا، استادیارهای جوان، گرنت فرهیختگان و گرنت دانشمندان یک درصد، گفت: نتایج طرح‌های […]

دانستنی آنلاین: قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تمرکز این معاونت بر نیروی انسانی و حمایت مالی مستقیم از ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ پژوهشگر در قالب طرح‌های دستیار پژوهش، سرباز پژوهشگر، پزشک پژوهشگر، پسا دکترا، استادیارهای جوان، گرنت فرهیختگان و گرنت دانشمندان یک درصد، گفت: نتایج طرح‌های ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت که در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به انجام رسیده، امسال به بار می‌نشیند و قابل بهره‌برداری است.

به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین، شاهین آخوندزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در طول پنج سال گذشته و امسال به عنوان سال ششم، بر نیروی انسانی متمرکز شده‌ایم، افزود: اعتقاد داریم در جامعه اعضای هیئت علمی و از بین ۱۹ هزار نفر، دو هزار نفر به صورت مؤثر عمل می‌کنند و موتور پژوهش هستند که اگر بتوانیم از این دو هزار نفر حمایت کنیم، حداقل می‌توانیم وضعیت موجود را حفظ کنیم.

آخوندزاده با اشاره به آمار سال گذشته مبنی بر حمایت مالی مستقیم از حدود ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ برنامه‌های پژوهشی حقیقی و پیاده‌سازی مدل آزمایشگاه جامع در دانشگاه‌ها، اضافه کرد: با توجه به اینکه در شرایط کنونی کشور منابع مالی محدود است و به عنوان مثال قیمت دستگاهی که ۱۰۰ میلیون تومان بود ظرف ۱٫۵ سال به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده، نمی‌توانیم آزمایشگاه‌های تحقیقاتی را گسترش بی‌حساب و کتاب دهیم.

او گفت: سعی کردیم به سمت مدل آزمایشگاه‌های جامع (Core fascilitie) حرکت کنیم؛ یعنی تمام امکانات آزمایشگاهی گران‌قیمت را در یک مکان در دانشگاه متمرکز کنیم. بر همین اساس بعد از آنکه تکمیل حدود ۱۰ آزمایشگاه جامع تیپ یک را به اتمام رساندیم، از پارسال آماده‌سازی ۱۴ آزمایشگاه دیگر در تیپ ۲ و ۳ را آغاز کردیم و امیدواریم امسال آن‌ها را به اتمام برسانیم.

وی با اشاره به اینکه امسال سال سختی برای پژوهش است، تصریح کرد: منابع مالی ما محدود است، امکانات ارزی ما قطع شده و هنوز نتوانستیم پول منابع الکترونیک را پرداخت کنیم؛ در واقع پول بوده اما بانک‌ها نتوانستند آن را جا به جا کنند. احتمالاً منابع الکترونیک رسمی ما قطع می‌شود.

هزینه ۱۰۰ میلیونی هر مقاله ژنتیک

آخوندزاده به برنامه‌های ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: برنامه‌های ثبت بیماری در حال به بار نشستن هستند. فاز بعدی این است که آن‌ها را حفظ کنیم چرا که نمی‌توانیم برنامه‌های ثبت را توسعه کمی بدهیم.

وی اضافه کرد: در کنار برنامه‌های ثبت، نتایج طرح ملی “پرشین کوهورت” با کمی تأخیر بیرون می‌آید و تا دو سال آینده به ثمر می‌رسد. در حال حاضر بیمار گیری کوهورت‌ها شروع شده و با توجه به آنکه مطالعات کوهورت یا مطالعات گروهی آینده‌نگر فالو آپ ۵ یا ۱۰ ساله دارند، بیماران تازه به آن‌ها وارد شده‌اند و باید دید طی این ۵ یا ۱۰ سال چه اتفاقاتی می‌افتد.

آخوندزاده درباره مزایای برنامه‌های ثبت بیماری‌ها گفت: اطلاعاتی که ثبت شوند، آنالیز می‌شوند و نتایج آن‌ها به صورت ملی منتشر می‌شود. این نتایج نه تنها برای سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران مفید هستند، بلکه تعداد زیادی مقالات بین‌المللی از آن‌ها بیرون می‌آید.

او ادامه داد: برای انجام یک کار ابتدایی علمی در ژنتیک باید ۱۰۰ میلیون تومان خرج کنید تا یک مقاله منتشر شود. این در حالی است که برای کل برنامه‌های ثبت ۱۰۰ میلیون تومان خرج شده و ده‌ها مقاله از آن‌ها بیرون می‌آید.

او با اشاره به اینکه پارسال دو فراخوان برای طرح‌های مؤسسه ملی توسعه تحقیقات پزشکی (نیماد) داشتیم، گفت: دو فراخوان انجام گرفت و در حال حاضر حدود ۳۰۰ طرح تحقیقاتی بزرگ مورد حمایت نیماد هستند. امید است امسال هم این فراخوان را انجام می‌دهیم؛ گرچه ممکن است امسال به دلیل محدودیت منابع مالی به جای دو فراخوان یک فراخوان بدهیم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰

به این خبر امتیاز دهید

۰/۵ (۰ نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=37028

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi