2

25 دانستنی جالب درباره پروتئین ! /دانستنی بدن

  • کد خبر : 133746
  • 26 نوامبر 2022 - 14:26
25 دانستنی جالب درباره پروتئین ! /دانستنی بدن

به گزارش دانستنی آنلاین، پروتئین ها مولکول های پیچیده ای هستند و بیشتر کار ها را در سلول ها انجام می دهند. آنها برای ساختار، عملکرد و تنظیم بدن مهم هستند. ما در دانستنی آنلاین 25 دانستنی جالب درباره پروتئین برای شما آماده کرده ایم تا از خواندن آن لذت ببرید.   دانستنی پروتئین 1. پروتئین عنصر […]

به گزارش دانستنی آنلاین،

پروتئین ها مولکول های پیچیده ای هستند و بیشتر کار ها را در سلول ها انجام می دهند. آنها برای ساختار، عملکرد و تنظیم بدن مهم هستند.

ما در دانستنی آنلاین 25 دانستنی جالب درباره پروتئین برای شما آماده کرده ایم تا از خواندن آن لذت ببرید.

 

دانستنی پروتئین

1. پروتئین عنصر سازنده بدن انسان است. تریلیون ها سلول در بدن انسان وجود دارد. هر سلول حاوی پروتئین است. بدون پروتئین، ما اصلا نمی توانیم وجود داشته باشیم.

2. سه منبع اصلی انرژی برای بدن ما وجود دارد. یکی از آنها پروتئین است. دو مورد دیگر چربی و کربوهیدرات است.

3. پروتئین درشت مغذی نامیده می شود. هر ماده مغذی که به بدن ما انرژی یا کالری می دهد به عنوان درشت مغذی شناخته می شود. این بدان معناست که چربی و کربوهیدرات ها نیز درشت مغذی هستند زیرا به ما کالری می دهند.

4. 1 گرم پروتئین 4 کیلو کالری به ما می دهد. در مورد کربوهیدرات ها هم همینطور است. اما در مورد چربی ها بیش از دو برابر است. 1 گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی می دهد.

5. آیا می دانید چند نوع پروتئین در بدن انسان وجود دارد؟ حدود 100000 نوع. تقریباً تمام واکنش های شیمیایی که در بدن انسان اتفاق می افتد به پروتئین نیاز دارند همچنین بدن انسان برای رشد و بهبودی به پروتئین نیاز دارد.

6. هر ماشین در یک زنجیره پروتئینی (قطار) به عنوان اسید آمینه شناخته می شود. 20 اسید آمینه مختلف وجود دارد. اینها در اصل مواد شیمیایی هستند. این 20 اسید آمینه، اسیدهای آمینه به روش ها یا ترکیبات مختلف به یکدیگر می پیوندند و انواع مختلفی از پروتئین ها را تشکیل می دهند. بنابراین، هر نوع پروتئینی که در بدن انسان پیدا می کنید از اسیدهای آمینه تشکیل شده است.

7. آمینو اسیدها ترکیباتی هستند که طبیعتاً آلی هستند. این بدان معناست که این ترکیبات دارای کربن هستند.

8. هنگامی که ما پروتئینی مانند گوشت یا تخم مرغ می خوریم، پروتئین توسط دستگاه گوارش به شکل اسیدهای آمینه تجزیه می شود. این اسیدهای آمینه سپس برای بسیاری از عملکردهای بدن مانند ترمیم بافت بدن، رشد بدن و تجزیه سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها همچنین به عنوان منبع انرژی برای بدن ما عمل می کنند.

9. اساساً سه دسته کلی از اسیدهای آمینه وجود دارد – ضروری، غیر ضروری و مشروط.

10. آمینو اسیدهای ضروری آنهایی هستند که بدن ما قادر به تولید آنها نیست اما برای عملکردهای مهم بدن مورد نیاز است. این اسیدهای آمینه را می توان تنها از منابع غذایی خارجی به دست آورد. 9 اسید آمینه ضروری وجود دارد.

11. آمینو اسیدهای غیر ضروری آنهایی هستند که بدن ما می تواند به تنهایی آن را تولید کند. برای دریافت این آمینو اسیدها نیازی نیست به دنبال منابع پروتئینی خارجی باشید.

12. طول عمر پروتئین فقط 2 روز یا کمتر از آن است.

13. پروتئین‌های گیاهی ممکن است حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری نباشند، با این حال، هنوز هم در برخی مواقع بهتر از پروتئین حیوانی در نظر گرفته می‌شوند زیرا محتوای فیبر بالایی دارند، کلسترول ندارند و چربی کمتری دارند.

14. اگر پروتئین را بیش از مقدار مورد نیاز بدنتان مصرف کنید، می تواند باعث اضافه وزن شما شود زیرا پروتئین استفاده نشده به شکل چربی در بدن به خصوص در ناحیه باسن و شکم ذخیره می شود.

15. همانطور که پرخوری پروتئین خوب نیست، کمبود پروتئین در بدن نیز خوب نیست. به خصوص در مورد کودکان.

16. هر گونه خطا در عملکرد پروتئین می تواند منجر به مشکلات متعددی شود. به عنوان مثال، سرطان و بیماری آلزایمر می تواند ناشی از خطا در عملکرد پروتئین باشد.

17. هنگامی که دناتوره شدن پروتئین در عدسی چشم ما اتفاق می افتد ، منجر به تشکیل آب مروارید می شود.

18. اگر پروتئینی حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری باشد، به عنوان پروتئین کامل شناخته می شود. پروتئین کامل معمولا از منابع حیوانی مانند تخم مرغ، مرغ، گوشت گاو، ماهی و چندین محصول لبنی به دست می آید.

19. اگر هر 9 اسید آمینه ضروری در یک پروتئین وجود نداشته باشد، به عنوان پروتئین ناقص شناخته می شود. پروتئین ناقص از منابع گیاهی مانند سبزیجات و آجیل به دست می آید.

20.  مو از کراتین که نوعی پروتئین است ساخته شده است.

21. پنیر پروتئین دارد. از بین انواع پنیر، پنیر پارمزان دارای بالاترین میزان پروتئین است. در هر 100 گرم پنیر پارمزان حدود 41.6 گرم پروتئین وجود دارد.

22. در بین تمام منابع پروتئینی، بالاترین کیفیت پروتئین از تخم مرغ به دست می آید.

23.  در زمان های قدیم از بین تمام گوشت حیوانات، گوشت گاو بیشتر مصرف می شد.

24. آیا می دانید که هند با وجود اینکه دومین کشور بزرگ از نظر جمعیت است، کمترین مصرف سرانه گوشت را دارد؟ مصرف گوشت در هند تنها 3 کیلوگرم برای هر نفر در سال است.

25. ​​خوردن بیش از حد پروتئین می تواند منجر به افزایش وزن شود، اما مهمتر از آن، خوردن پروتئین بیش از حد نیاز، در واقع فشار زیادی بر کلیه ها و کبد وارد می کند ، زیرا این اندام ها برای تجزیه پروتئین اضافی باید سخت تر کار کنند. سپس پروتئین تجزیه شده به عنوان چربی در بدن ذخیره می شود زیرا بدن به آن نیاز ندارد.

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=133746

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi