8

دانستنی روانشناسی /تاثیر دفتر شکر گزاری در زندگی ما

  • کد خبر : 185838
  • 18 بهمن 1403 - 10:44
دانستنی روانشناسی /تاثیر دفتر شکر گزاری در زندگی ما
دانستنی آنلاین :داشتن یک دفترچه شکرگزاری به ما کمک می‌کند تا هر روز بابت داشته‌های خود یا نزدیک‌شدن به اهداف‌مان از خداوند سپاسگزاری کنیم. اما آیا می‌دانید که در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم که زندگی‌مان تغیر کند؟ خیلی‌ها می‌پندارند تنها با خرید یک دفتر و نوشتن چند جمله ساده، شکرگزاری می‌کنند، در صورتی که این کار اصول خاص خود را دارد. شما باید خاص سپاسگزاری کنید، جزئیات را بنویسید و اتفاقات خوب را به‌عنوان هدیه ببینید.

در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم تا زندگی‌مان تغییر کند؟

دانستنی آنلاین :داشتن یک دفترچه شکرگزاری به ما کمک می‌کند تا هر روز بابت داشته‌های خود یا نزدیک‌شدن به اهداف‌مان از خداوند سپاسگزاری کنیم. اما آیا می‌دانید که در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم که زندگی‌مان تغیر کند؟ خیلی‌ها می‌پندارند تنها با خرید یک دفتر و نوشتن چند جمله ساده، شکرگزاری می‌کنند، در صورتی که این کار اصول خاص خود را دارد. شما باید خاص سپاسگزاری کنید، جزئیات را بنویسید و اتفاقات خوب را به‌عنوان هدیه ببینید.

ما در این مقاله می‌خواهیم درباره چیز‌هایی که می‌توان در دفتر شکرگزاری نوشت، بیشتر حرف بزنیم.

در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم؟

شما باید در طی روز حداقل ۵ موردی را که بابت آن‌ها احساس قدردانی می‌کنید، در دفترچه شکرگزاری خود بنویسید. شما می‌توانید از یک نوت‌بوک، برنامه یادداشت تلفن همراه یا برنامه‌های تایپ در کامپیوتر استفاده کنید.

به گفته سایت aramia.me:

اگر بخواهیم به‌شکل اصولی بهترین شکرگزاری از خدواند را به جای بیاوریم، به نحوی که واقعا باعث شود نگاه‌مان به زندگی تغییر کرده و احساس خوبی پیدا کنیم، باید آن را به‌شکل دقیق انجامش بدهیم! بهترین شکرگزاری از خداوند قدردانی از او بابت نعماتی است که به شما داده است. مثلا شکرگزاری بابت داشتن خانواده، انتخاب خیلی خوبی است.

اینکه لیست شکرگزاری‌ها را به یک نسخه فیزیکی تبدیل کنید، اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین سپاسگزاری را فقط در ذهن خود انجام ندهید.

چیز‌هایی که در این لیست می‌آورید، شاید اهمیت کمی داشته باشند، مثل “خدا را شکر بابت ساندویچ خوشمزه‌ای که امروز خریدم”؛ شاید هم بسیار مهم هستند، مثل “خدا را شکر فرزند خواهرم سالم به دنیا آمد”؛ بنابراین شما باید تمام اتفاقات کوچک و بزرگ زندگی‌تان را در دفتر بنویسید.

هدف از تمرین شکرگزاری این است که یک رویداد، تجربه، شخص یا چیز خوب را به خاطر بسپارید و از احساسات خوب ناشی از آن لذت ببرید.

متن شکرگزاری

وب‌سایت Wikihow در مورد شکرگزاری می‌گوید:

Giving thanks to God is a great way to honor Him and draw closer to Him. It can be easy to give thanks when something good happens, but it’s important to be thankful even when times are difficult

سپاسگزاری از خدا راهی عالی برای بزرگداشت او و نزدیک‌شدن به اوست. وقتی اتفاق خوبی می‌افتد، تشکر‌کردن آسان است؛ اما مهم است که شکرگزار باشید حتی وقتی که زمان سخت می‌گذرد.

چند ایده برای اینکه به بهترین شکل بابت داشته‌ها در دفتر خود شکرگزاری کنید، وجود دارند که عبارت هستند از:

۱_ واضح و دقیق بنویسید

شفاف‌بودن تا حد امکان کلید تقویت شکرگزاری است. شما باید دقیقاً بنویسید که بابت چه چیزی از خداوند شکرگزاری می‌کنید.

مثلاً اگر بیمار شده‌اید و همکاران‌تان برایتان سوپ آورده‌اند، نوشتن این جمله که “خدا را شکر که همکارانم هفته گذشته برایم سوپ آوردند.” تأثیرگذارتر از “خدا را شکر برای همکارانم” است.

هر چه شفافیت بیشتری داشته باشید، شکرگزاری بهتری انجام می‌دهید.

۲_ به جزئیات بپردازید

هر چه جزئیات بیشتری بابت شکرگزاری از یک موضوع بنویسید، احساس خوب بیشتری پیدا می‌کنید.

مثلاً “خدا را شکر که همکارانم برایم هفته گذشته سوپ آوردند. خدا را شکر که این سوپ موردعلاقه من بود و در آن از هویج، قارچ، گوشت و … استفاده کرده بودند. خدا را شکر که آن روز هوس سوپ هم کرده بودم و گویی خداوند برایم از طریق همکاران هدیه‌ای فرستاد.”

وقتی شروع به شکرگزاری‌کردن بابت جزئیات می‌کنید، متوجه می‌شوید که اتفاقات مثبت زیادی در زندگی‌تان رخ می‌دهند که شاید گاهی از وقوع آن‌ها ناآگاه باشید.

به جزئیات در شکرگزاری بپردازید

۳_ بابت افراد سپاسگزار باشید

وب‌سایت Greater Good in Action نقل می‌کند که بهتر است به‌جای تمرکز روی رویداد‌ها یا چیز‌های مختلف، نسبت به افراد سپاسگزار باشید؛ مثلاً اگر ترفیع مقام گرفته‌اید، به‌جای اینکه بگویید “خدا را شکر ترفیع گرفتم”، بگویید “خدا را شکر که آقا/خانم فلانی دست از دستان خداوند شد که به من در ترفیع مقام کمک کند.”

تمرکز بر افرادی که از آن‌ها سپاسگزار هستید، تأثیر بیشتری نسبت به تمرکز بر چیز‌هایی دارد که برای آن‌ها شکرگزاری می‌کنید.

۴_ بابت پیامد‌های منفی که از آن‌ها عبور کردید، شکرگزار باشید

به‌جای اینکه فقط بابت داشته‌ها شکرگزاری کنید، برای پیامد‌های منفی که از آن‌ها اجتناب کردید یا جلوی آن‌ها را گرفتید، اما در نهایت توانستید از آن‌ها بگذرید هم شکرگزار باشید.

شما باید سعی کنید که خوشبختی امروز خود را بدیهی ندانید؛ این خوشبختی نتیجه عبور از چالش‌های زندگی است که برایتان رقم می‌خورد.

لازم نیست که حتماً غرق در جزئیات پیامد‌های منفی زندگی خود شوید که احساس بدی را تجربه کنید؛ همینکه خداوند را شاکر باشید که به شما در گذر از چالش‌ها کمک کرد و توانایی عبور از آن‌ها را در وجودتان قرار داد، کافیست.

۵_ چیز‌های خوب را به‌ عنوان هدیه ببینید

وقتی که چیز‌های خوب زندگی‌تان را شبیه به هدیه‌ای از جانب خداوند ببینید، دیگر آن‌ها را بدیهی نخواهید دانست. شما باید سعی کنید از هدایایی که از خداوند دریافت کرده‌اید، بیشترین لذت را ببرید.

مثلاً می‌توانید بابت هدیه سلامتی، هدیه روابط خوب، هدیه رزق و روزی یا هر هدیه‌ای دیگر از خداوند شکرگزار باشید.

چیز‌های خوب را به‌عنوان هدیه ببینید

۶_ تنوع داشته باشید

شما باید در شکرگزاری‌کردن تنوع داشته باشید؛ یعنی هر روز صرفاً به‌خاطر یک سری اتفاقات یا افراد خاص شکرگزاری نکنید. شما می‌توانید وارد جزئیات بیشتری شوید و هر روز بابت جزئیات بیشتری در مورد نعمت‌ها شکرگزار خداوند باشید.

مثلاً اگر ازدواج خوبی داشتید و دفعه قبل بابت همسر خود سپاسگزاری کردید، این بار بگویید “خدا را شکر که همسرم با خانواده‌ام ارتباط خوبی دارد.” یا “خدا را شکر که همسرم دستپخت خوبی دارد.”؛ وقتی که هر روز سعی می‌کنید تنوع بیشتری به لیست شکرگزاری‌ها دهید، بیشتر قدر داشته‌های خود را می‌دانید.

۷_ مرتب بنویسید

تمرین شکرگزاری، یک تمرین همیشگی است و فقط برای یک بار نیست. شما باید هر روز یا هر زمان که احساس کردید، تمرینات را انجام دهید؛ بنابراین پیشنهاد می‌دهیم که دفترچه شکرگزاری را در معرض دیدتان قرار دهید تا انجام این کار برای دفعات بعد را فراموش نکنید.

زمانی که به‌صورت مرتب بابت اتفاقات زندگی‌تان در دفترچه شکرگزاری می‌کنید، این کار برایتان تبدیل به عادت می‌شود. شما طی این تمرینات یاد می‌گیرید که حتی وقتی که اتفاقات منفی می‌افتند، همچنان با انجام تمرین، تمرکز خود را روی اتفاقات مثبت زندگی‌تان بگذارید.

قدردانی و شکرگزاری بسیاری از احساسات منفی و ناراحت‌کننده را در انسان کاهش می‌دهد. از حسادت و رنجش گرفته تا ناامیدی و پشیمانی. در این مقاله به محققی به اسم Robert Emmons اشاره شده که در مورد شکرگزاری تحقیقات زیادی انجام داده و متوجه شده بین سپاسگزاری کردن و افزایش رفاه زندگی ارتباط معناداری وجود دارد. همینطور تحقیقات او تایید می‌کند که از جمله تاثیرات شکرگزاری، افزایش شادی و کاهش افسردگی است.

۸_ عمیقاً شاکر باشید

بابت آنچه که خداوند به شما داده است، عمیقاً شکرگزاری کنید. برخی افراد صرفاً شکرگزاری را نوشتن یک لیست روزانه از داشته‌های خود در زندگی می‌دانند؛ اما سپاسگزاری واقعی اینطور نیست.

شما باید بابت هر جمله‌ای که در دفتر می‌نویسید، احساس خوب بیشتری تجربه کنید و عمیقاً بابت داشتن آن چیز شکرگزار باشید.

مثلاً اگر توانستید خودروی موردعلاقه‌تان را بخرید، بعد از شکرگزار بابت آن، خودتان را در حال سوارشدن به ماشین تصور کنید و احساس خوب داشتن این هدیه از جانب خداوند را در وجودتان افزایش دهید.

عمیقاً شاکر باشید

۹_ شکرگزاری را تبدیل به وظیفه نکنید

نوشتن شکرگزاری در دفترچه مخصوص تمرینی است که باید از انجام آن لذت ببرید؛ بنابراین این کار را برای خود تبدیل به یک وظیفه اجباری نکنید. وقتی ذهن مجبور شود که کاری را انجام دهد، در اغلب اوقات از انجام آن لذتی نخواهد برد.

شما باید شکرگزاری را فرصتی برای ر‌هایی از چالش‌های روزمره، تجدید احساسات مثبت و متصل‌شدن به خداوند ببینید. وقتی چنین دیدگاهی داشته باشید، هر روز برای قدردانی‌کردن آماده هستید و احساس خستگی از انجام تمرینات ندارید.

سخن پایانی

بعد از پاسخ به این سؤال که “در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم”، می‌دانید که داشتن این دفتر و شکرگزاری‌کردن در آن قواعدی دارد که باید آن‌ها را بدانید. با در نظر گرفتن این اصول و به کارگیری آن‌ها حین نوشتن لیست سپاس‌گزاری‌ها، متوجه می‌شوید که احساس خوب بیشتری از انجام این کار دارید. احساس خوب یعنی اینکه شما تمرینات را درست انجام می‌دهید و اگر این کار ادامه‌دار باشد، اتفاقات شگفت‌انگیز بیشتری را در زندگی تجربه خواهید کرد.

در دفتر شکرگزاری چی بنویسیم تا زندگی‌مان تغییر کند؟

۰/۵ (۰ نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=185838

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.