1

دو ارث ماندگار روزه برای مؤمنین

  • کد خبر : 5154
  • 02 تیر 1395 - 12:51
دو ارث ماندگار روزه برای مؤمنین

مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی در المراقبات نقل می کند؛ ارث روزه دو چیز است. کم خوردن و کم حرف زدن. بنابراین در آخر ماه رمضان باید ببینیم، چیزی از این ارث به ما رسیده است یا نه. براین اساس مراقبت از زبان یکی از توصیه های جدی علمای ربانی به مردم روزه دار است.

#روزه #دانستنی #بیشتر_بدانیم

بهترین ساعات و شب ها و روزها متعلق به ماه مبارک رمضان می باشد. در روایت آمده است که خداوند متعال در غروب هر روز ماه رمضان یک میلیون انسانی را که مستحق عذاب الهی هستند، می آمرزد. اگر این ماه اوج رحمت خداوند متعال است، اوج انتظار از بندگان خدا هم می باشد. یکی از انتظارات این است که انسان روزه دار زبانش را حفظ کند.

روزه دار بودن فقط به امساک از خوردن و آشامیدن نیست، چه بسا روزه دارانی که سهم شان از روزه گرفتن فقط تشنگی و گرسنگی است. از همین رو مرحوم شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه از شیخ طوسی نقل می کند که باطل شدن روزه به واسطه ی غیبت قطعی است، نه این که از ثواب روزه کم شود؛ لذا باید دوباره قضای آن را بجا بیاورد.

چگونه است که فقط یک قطره آب و یا یک لقمه ی غذا روزه را باطل می کند، اما غیبت انسان مؤمن، روزه را باطل نکند!. مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی در المراقبات نقل می کند؛ ارث روزه دو چیز است. کم خوردن و کم حرف زدن. بنابراین در آخر ماه رمضان باید ببینیم، چیزی از این ارث به ما رسیده است یا نه. براین اساس مراقبت از زبان یکی از توصیه های جدی علمای ربانی به مردم روزه دار است.

سیر و سلوک در رسیدن به مقامات معنوی نیازمند یکسری مراقبات است: اولین مراقبت، صمت یعنی مراقبت از زبان، سکوت و پرهیز از پرحرفی است. همچنین شب زنده دار بودن، کناره گیری از مجالس آلوده به گناه، دائم الذکر بودن و خدمت به خلق و بسیاری از اعمال دیگر که علمای اخلاق به آن ها توصیه فرموده اند، شرط توفیق در رسیدن به مقامات عالیه و کمالات انسانی است.

خداوند متعال در آیه 70 سوره احزاب خطاب به مؤمنین می فرماید « اى کسانى که ایمان آورده اید! تقواى الهى پیشه کنید و سخن حق بگویید». این آیه به خوبی بیان می کند که مراقبت از زبان موجبِ اصلاح اعمال بوده و باعث آمرزش گناهان خواهد بود. حضرت علی(ع) نیز در توصیه های خویش به مردم، آن ها را از بیهوده گویی برحذر داشته، می فرمود اگر حرف مفیدی داشتید، بیان کنید و از گزافه گویی و بیانِ حرف های غیرمفید پرهیز کنید شاید که رستگار شوید و مشمول لطف و رحمت خداوند واقع شوید.

منبع: حوزه

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=5154

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi