5

مزایای برچسب انرژی بر روی لوازم برقی

  • کد خبر : 5004
  • 15 ژوئن 2016 - 11:04
مزایای برچسب انرژی بر روی لوازم برقی

از آنجا که رتبه انرژی هر تجهیز برقی، به طور مستقیم در هزینه های برق مصرفی استفاده کننده تأثیر دارد، لذا می باید برای کاهش هزینه های فوق، به رتبه و برچسب انرژی، لوازم انرژی بر توجه کافی مبذول گردد. سؤالاتی در ارتباط با برچسب انرژی مطرح می باشد که ذیلاً به آنان پاسخ داده می شود.

#برچسب_انرژی #دانستنی #بیشتر_بدانیم

از آنجا که رتبه انرژی هر تجهیز برقی، به طور مستقیم در هزینه های برق مصرفی استفاده کننده تأثیر دارد، لذا می باید برای کاهش هزینه های فوق، به رتبه و برچسب انرژی، لوازم انرژی بر توجه کافی مبذول گردد. خصوصاً بعد از اجرای طرح هدفمند نمودن یارانه ها، سؤالاتی در ارتباط با برچسب انرژی در سطح جامعه مطرح می باشد که ذیلاً به آنان پاسخ داده می شود.

یکی از راهبردهای اساسی در این زمینه که در کشور ما نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است، بحث برچسب انرژی در لوازم انرژی بر است.

 1-     پرسش: استاندارد برچسب انرژی چیست؟

 برچسب استانداردی است که بر روی وسایل انرژی بر نصب می شود و مصرف کنندگان را با میزان مصرف انرژی، کارآیی و بازده انرژی آن دستگاه آشنا می کند. همچنین اطلاعات مشترک و اختصاصی را در مورد آن وسیله انرژی بر در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. از جمله این اطلاعات می توان به آرم و نام شرکت سازنده، علامت تجاری و معیارهای فنی هر دستگاه، به طور مثال حجم یخچال و فریزر، میزان هوادهی کولر و  کلاس آب و هوایی و … اشاره نمود.

 2-    پرسش: برچسب انرژی با چه شکلی و دارای چند قسمت است ؟

 برچسب انرژی از سه قسمت‎ مختلف تشکیل شده است که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است. بخش اولیه این برچسب که در تمامی وسایل انرژی بر خانگی مشترک است به ترتیب نمایانگر علامت تجاری، نام کارخانه سازنده و مدل دستگاه می باشد. بخش دوم برچسب انرژی به وسیله حروف لاتین از A تا G با هفت فلش رنگی درجه‎بندی شده است که هر یک از حروف به همراه رنگ مربوط، معرف درجه‎ای از کارایی دستگاه می‎باشد. در برچسب انرژی حرف A‌ روی فلش سبز پررنگ نشانگر بیشترین بازدهی و کمترین مصرف انرژی دستگاه و حرف G منقش بر روی فلش قرمز رنگ نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین  کارآیی و راندمان دستگاه است.پس هر چه رتبه دستگاه بالاتر باشد کارایی آن نسبت به میزان انرژی مصرفی بیشتر است. دربخش سوم و در بعضی ازتجهیزات اطلاعات عملکردی وبهره برداری مانند میزان سرمایش، حجم نگهدارنده موادغذایی ، قدرت پاک‌کنندگی ، قدرت خشک کنندگی و … را نشان می دهد.

  3-پرسش: مهم ترین بخش برچسب انرژی کدام است و چه اهمیتی دارد ؟

بخشی که با حرف لاتین از A تا G با هفت فلش رنگی از سبز تا قرمز درجه‎بندی شده از مهم ترین بخش برچسب انرژی می باشد، مصرف‌کنندگان می توانند درهنگام خرید وسایل خانگی با دقت و توجه به حرف لاتین درج شده و یا فلش رنگی از میزان کارآیی و بازدهی وسیله مورد نظر خود اطلاع حاصل نمایند.

 4-پرسش: نقش مصرف کنندگان درراستای اجرای برچسب انرژی در کشور چیست ؟

 در حال حاضر به طور متوسط 20-15 وسیله برقی در هر خانه وجود دارد. بخش خانگی، تجاری و عمومی بیش از 52 درصد از مصرف کل انرژی نهایی کشور را به خود اختصاص داده است که بیشترین سهم مصرف در اقلام و تجهیزات انرژی بر از قبیل یخچال، انواع لامپ های روشنایی ، کولر، ماشین لباس شویی و … صورت

می گیرد که در صورت ارتقاء رتبه انرژی آن ها به A یا B، صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی صورت می گیرد. لذا چنانچه مصرف کنندگان این قبیل تجهیزات در هنگام خرید، به برچسب انرژی توجه نموده و تجهیزات با رتبه انرژی A یا B خریداری نمایند، باعث خواهد شد که علاوه بر کاهش هزینه های برق مصرفی هر مشترک، چرخه تولید این قبیل تجهیزات و حتی واردات مجاز کشور ما به سمت ارتقاء محصولات سوق پیدا نماید.

 5- پرسش: فوایداستفاده از برچسب انرژی ازدیدگاه ملی و مصرف کننده گان لوازم  انرژی بر چیست ؟

  • کاهش انرژی مصرفی و هزینه های آن در خانواده ها
  • ایجاد رقابت درتولید کنندگان داخلی در راستای ساخت وسایل کم مصرف انرژی
  • کمک به حذف وسایل ولوازم پرمصرف انرژی از دور تولید
  • جلوگیری از اتلاف انرژی در کشور
  • کمک به کاهش آلودگی محیط زیست

 6-پرسش: استفاده از استاندارد برچسب انرژی به چه میزان در کاهش انرژی مصرفی و هزینه ها تأثیر دارد؟

 استفاده و رعایت استاندارد برچسب انرژی در تولیدات داخلی در سطح ملی تأثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی و هزینه ها در کشور دارد. بطور مثال در صورتی که یک یخچال- فریزر با حجم 14- 12 فوت دارای برچسب انرژی با رتبه A در کشور تولید و استفاده شود، متوسط مصرف انرژی سالیانه آن 400 کیلووات ساعت است که در مقایسه با یک یخچال-فریزر رتبه E که متوسط مصرف سالیانه آن 700 کیلووات ساعت است باعث صرفه جویی سالیانه در حدود 300 کیلووات ساعت در سال برای یک دستگاه و از دیدگاه ملی در کل کشور بطور متوسط باعث 5500 میلیون کیلووات ساعت صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد گردید.

 7-پرسش: مستند قانونی اجرای طرح و توسعه برچسب انرژی در کشور  چیست ؟

براساس بند “9 ” تبصره 19 قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی که در برنامه های سوم نیز تنفیذ شده و ماده 121 قانون چهارم، وزارتخانه های نفت و نیرو و مؤسسه استاندارد موظف هستند برچسب انرژی روی لوازم خانگی را تدوین و ابلاغ نمایند. همچنین در طرح اصلاح الگوی مصرف که اخیراً در مجلس شورای اسلامی تصویب گردید نیز در ماده های 10، 11، 12و 13 صراحتاً به مسئله برچسب انرژی اشاره نموده است.

ضمناً براساس بند 4 مصوبه شماره 94025 مورخ 7/5/88 هیأت محترم دولت برنامه ریزی باید به گونه ای صورت گیرد که از واردات لوازم و تجهیزات برقی با رتبه انرژی پایین تراز A و B جلوگیری گردد و ضمناً براساس مفاد بند 5 همان مصوبه ، جهت گیری تولیدات اینگونه تجهیزات باید به نحوی باشد که  رتبه انرژی آن ها طی دو سال آینده، دو درجه ارتقا یابد.

 8-پرسش: استاندارد برچسب انرژی در کشور برای چه لوازمی تهیه و اجباری شده است ؟

 اولین برچسب انرژی در کشور برای یخچال- فریزرها تدوین شده است و در حال حاضر این برچسب حدوداً برای 17 وسیله برقی شامل موارد ذیل در کشور ما تدوین و اجباری شده است: یخچال- فریزر خانگی، کولر آبی، کولر گازی( شامل دو نوع: پنجره­ای و اسپیلیت)، ماشین لباسشویی، لامپ­های الکتریکی، اتوی برقی خانگی، آبگرمکن برقی، سماور برقی خانگی ، جارو برقی، بادزن(فن)، تجهیزات اداری، کمپرسور تبرید، موتورهای الکتریکی تک فاز، موتورهای الکتریکی سه فاز، برج خنک کن

  9-پرسش: اطلاعات برچسب انرژی چگونه تأیید و به تولید کنندگان ابلاغ می شود ؟

 اطلاعات روی برچسب انرژی از طریق انجام تست عملکرد وسایل انرژی بر براساس استاندارد ملی ایران (تأیید شده اداره استاندارد )توسط آزمایشگاه های معتبر و همکارمؤسسه استاندارد (اکرودیته) انجام می شود. پس از تست عملکرد وسایل انرژی بر، اطلاعات تست ازطریق اداره استاندارد به کارخانه سازنده ابلاغ و کارخانه سازنده موظف به درج مشخصات آن به روی برچسب در یک قالباز پیش تعیین شده می گردد.

 10-پرسش: آیا خرید و استفاده از لوازم برقی که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و فاقد معیار رتبه انرژی هستند، مناسب است؟

خیر- استفاده از این اقلام نه تنها باعث افزایش هزینه های برق مصرفی می گردد، بلکه به علت عدم وجود معیار فنی مناسب، ممکن است مشکلات ایمنی و خطرات جدی ایجاد نماید.

منبع: سابا

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=5004

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi