4

علائم و مراحل ابتلا به ایدز

  • کد خبر : 6157
  • 02 آگوست 2016 - 10:13
علائم و مراحل ابتلا به ایدز

آلودگی به ویروس ایدز دلیل ابتلا به بیماری ایدز در افراد آلوده نیست؛ ولی سرانجام تقریباً به طور اجتناب ناپذیری به بیماری ایدز منتهی می شود. مقصود از آلودگی به ویروس ایدز این است که ویروس وارد بدن انسان شده ولی هنوز تغییراتی که علائم بیماری را به بار می آورد , ایجاد نکرده است.

#مراحل_ایدز #دانستنی #بیشتر_بدانیم

آلودگی به ویروس ایدز دلیل ابتلا به بیماری ایدز نیست؛ ولی سرانجام تقریباً به طور اجتناب ناپذیری به بیماری ایدز منتهی می شود. مقصود از آلودگی به ویروس ایدز این است که ویروس وارد بدن انسان شده ولی هنوز تغییراتی که علائم بیماری را به بار می آورد , ایجاد نکرده است.

قالَ علیٌ (ع): مَن اَطاع َ نَفسَهُ فی شـَهَواتـِها فـَقـَد اَعانـَها عَلی هَلـَکـَـتـِها.علی (ع) فرموده است: آن کس که نفس خود را در شهوات ناروایش اطاعت نماید, عملاً به تباهی و هلاکت خویش کمک کرده است.

یکی از اولین راه های شناخت یک بیماری , شناخت علائم و مراحل مختلف سیر بیماری است. با این شناسایی می توان از گسترش و توسعه بیماری در مراحل اولیه جلوگیری نمود. علائم آلودگی بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحلی است که الزاماً همه آن ها در افراد آلوده مشاهده نمی شود. این مراحل عبارتند از:

مرحله اول

عفونت حاد:

در اغلب موارد در صورتی که تعداد کافی ویروس ایدز وارد بدن فردی شود, بعد از چند هفته علائمی نظیر تب, گلودرد, بزرگی غدد لنفاوی, درد مفاصل و عضلات, سر درد, ضعف و بی حالی, بی اشتهایی, تهوع و استفراغ, کاهش وزن, اسهال و گاهی دانه های جلدی یا تظاهرات عصبی ظاهر می گردد. این علائم اختصاصی نبوده و شباهت کاملی با نشانه های بسیاری از بیماری های دیگر دارد. چون خود به خود ظرف یک تا دو هفته بهبودی حاصل می گردد, کمتر اتفاق می افتد که بیماری دراین دوره تشخیص داده شود.

به علاوه از هنگام ورود ویروس ایدز تا مثبت شدن نتیجه آزمایشگاهی که نشانگر آلودگی فرد است حدود 2 تا 12 هفته و گاهی تا 16 ماه طول می کشد. در این فاصله زمانی, فرد, آلوده است و ممکن است سایرین را آلوده کند و متأسفانه به روش های آزمایشگاهی فعلی نمی توان به وجود آن پی برد.

مرحله دوم

بدون علامت:

پس از بهبودی خود به خودی مرحله حاد, بیمار وارد«مرحله بدون علامت» می شود که برحسب نوع ویروس آلوده کننده از10 تا 17 سال طول می کشد. در این مدت شخص آلوده هیچ گونه علامتی از بیماری را بروز نمی دهد و به ظاهر کاملاً سالم است ولی برای دیگران آلوده کننده می باشد. این مرحله نزد کودکان کوتاه تر است و در این مرحله شخص دیگران را مبتلا می کند. در این دوره آزمایش H.I.V مثبت است. کنترل انتشار ویروس در این مرحله مشکل می باشد.

مرحله سوم

بزرگی منتشر و پایدار غدد لنفاوی:

دراین مرحله غدد لنفاوی به صورت بزرگ شده و به شکل قرینه و بدون درد در بیش از دو نقطه بدن به جز ناحیه کشاله ران ظاهر می شود و حداقل 3 ماه به همین حالت باقی می مانند.

مرحله چهار

مرحله قبل از ایدز و حالات وابسته به ایدز:

 قبل از بروز علائم نهایی ایدز در بیمار , عوارضی ظاهر می شود که به آن علائم مربوط به ایدز می گویند و عبارتند از :

کاهش وزن بیشتر از 10 درصد وزن سابق

اسهال به مدت بیشتر از یک ماه

تب به مدت بیشتر از یک ماه

عرق شبانه

خستگی, بی حالی و ضعف

این علائم را مقدمه استقرار کامل ایدز که پایان طیف بیماری می باشد, به حساب می آورند . در برخی موارد, بی قراری, بی اشتهایی, دل دردو سردرد وجود دارد و تغییرات عصبی منجر به از دست دادن حافظه و آسیب اعصاب محیطی می شود. این علائم معمولاً متناوب است ولی کاهش وزن در اکثر بیماران وجود دارد و پیش رونده هم می باشد . بسیاری از بیماران در این مرحله دچار ضایعات پوستی, مخاطی و ضایعات دائم یا عود کننده دهنی و یا ناحیه تناسلی به علت ویروس های مختلف می شوند.

مرحله پنجم

ایدز:

ایدز به مرحله نهایی آلودگی ایدز گفته می شود. در این مرحله به علت کاهش شدید قدرت دفاعی بدن, شخص, مستعد ابتلا به بسیاری عفونت ها و سرطان ها می شود که علائم بسیار متنوعی دارند و در نهایت بیمار را از پای در می آورند.

حدود 25 درصد افراد پس از 5 سال ,25 درصد پس از 10 سال و حدود 25 درصد پس از 15 سال از ورود ویروس به بدن دچار ایدز می شوند . یعنی در مجموع حدود 75درصد افراد آلوده پس از 15سال به مرحله ایدز می رسند.

در مورد این مسئله که بالاخره 25 درصد باقیمانده چه سرنوشتی دارند و چه زمانی وارد مرحله ایدز می شوند بحث وجود دارد. ولی آنچه که مسلم است فرد آلوده , حتی اگر دیرتر هم وارد مرحله بیماری شود, همواره برای سایرین آلوده کننده باقی می ماند.

ایدز بر روی تمامی دستگاه ها و اندام های بدن مانند تنفس, گوارش, عضلانی, عصبی, پوست و مخاط , گوش و حلق و بینی و …اثر می گذارد.

پس از رسیدن به مرحله نهایی ایدز, متوسط طول عمر در بالغین حدود 5/2 سال است و بیمار نهایتاً به علت یکی از عفونت های فرصت طلب و یا سرطان ها از پا در می آید .

منبع: پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=6157

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. ایدز هم مانند بیماریهای دیگرمی باشد و تنها باید به خانواده ها و جوانان هشدارهای لازم جهت پیشگیری از این بیماری مهلک داده شود. لطفا در مورد آموزش های لازم به خانواده ها در ارتباط با نحوه رفتار با یک بیمار ایدزی هم مطلب بزارید. سپاس

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi