2

اقدامات لازم برای پیشگیری از سرماخوردگی در پاییز

  • کد خبر : 9045
  • 10 آبان 1395 - 11:35
اقدامات لازم برای پیشگیری از سرماخوردگی در پاییز

برای پیشگیری از سرماخوردگی و این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو وظیفه ی خود را که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا است، انجام دهد، باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند. این مواد مغذی که ویتامین ها و پروتئین های لازم بدن راتأمین می کنند در مواد غذایی موجودند.

#پیشگیری #سرما_خوردگی #پاییز #بیشتر_بدانیم #دانستنی

دکتر پیام فرخ بخش در خصوص پیشگیری از سرماخوردگی می گوید: سلامتی مجاری تنفسی به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی وابسته می باشد. بیش از 200 نوع ویروس شناخته شده که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث سرماخوردگی می شوند.

برای پیشگیری از سرماخوردگی و این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو وظیفه ی خود را که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا است، انجام دهد، باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند. این مواد عبارتند از:

مواد مغذی لازم برای پیشگیری از سرماخوردگی

 ویتامین c: برای پیشگیری از سرماخوردگی بیشترین ماده ای که اثبات شده و توصیه نیز می‌شود، ویتامین c است. برخی از منابع دارای ویتامین cمانند: لیمو شیرین، لیمو‌ترش، پرتقال، گریپ‌فروت و فلفل.

روی: افرادی که بیش از حد معمول سرما می خورند، می‌توانند از مکمل های روی که سطح ایمنی بدن را بالا می برند برای پیشگیری از سرماخوردگی استفاده کنند. روی، یک ماده ی معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است. برخی از مواد حاوی روی عبارتند از: برخی از مواد حاوی روی عبارتند از: انواع صدف، گوشت های قرمز بدون چربی، مرغ، غلات سبوس دار حاوی روی.

امگا3: برخی از مواد حاوی امگا3 مانند: ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند.

امگاها: دانه کنجد، تخمه کدو و حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونت های سرما خوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.

ویتامین A: این ویتامین در موادی از قبیل : جگر، انواع ماهی از جمله  قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره، تخم مرغ هستند، همچنین هویج، انبه، سیب زمینی، زرد الو، کدو حلوایی و سبزیجات  سبز تیره نیز تأمین کننده ی بتا کاروتن می باشند که در بدن فرد به ویتامین A تبدیل می شوند.

کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

پروتئین: برخی از موادی که حاوی پروتئین می باشند عبارتند از: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات ، مغزها، دانه و غلات سبوس دار. اگر فردی دچار کمبود پروتئین شود، خطر ابتلای او به عفونت افزایش می یابد.

ویتامینB6 و پانتوتنیک اسید: حبوبات ، گوشت، شیر تأمین کننده ی ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید می باشند.

ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت بسیاری دارند.

اسید فولیک: غلات صبحانه (بر‌شتوک)، عصاره مخمر ‌و نان، اسید فولیک مورد نیاز را تأمین کرده و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی افراد مفید می باشند.

کنسرو‌ها و غذاهای آماده ی بسته بندی شده از نظر ویتامین ها و مواد معدنی فقیر می باشند، پس بجای استفاده از این نوع غذاها باید از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت، و دانه ها استفاده کرد.

در طول دوره ی سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بهتر است بیمار از مایعات مغذی و مقوی نظیر: انواع آش ها و سوپ ها به عنوان جایگزین وعده ی اصلی استفاده کند. البته در این امر باید تعادل صحیح انواع مواد مغذی را رعایت کند.

استراحت کنید تا سریع تر بهبود یابید

دکتر فرح بخش در پایان گفت: برای تجدید قوای سیستم ایمنی، بیمار نیاز به استراحت دارد و عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و ادامه ی کار و فعالیت در حین بیماری مدت ابتلای وی به این سرماخوردگی را طولانی تر می کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=9045

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi