4

کمتر دانلود کنید تا در آب صرفه جویی شود!

  • کد خبر : 10276
  • 15 دسامبر 2016 - 9:19
کمتر دانلود کنید تا در آب صرفه جویی شود!

در حال حاضر دنیا با کمبود آب روبرو است و برای تأمین نیاز جمعیت رو به افزایش نیاز به افزایش ۶۰ درصدی منابع آب در دسترس دارد. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده کاربران اینترنتی از سرورها و مراکز دادهانتظار می رود که این بخش به زودی تبدیل به یک مصرف کننده عمده انرژی و آب بدل شود و در تولید گازهای گلخانه ای از صنعت هوانوردی پیشی گیرد

#دانلود #آب #صرفه_جویی #بیشتر_بدانیم #دانستنی

دکتر کاوه مدنی، استاد ایرانی مدیریت محیط زیست امپریال کالج لندن که رهبری یک گروه تحقیقاتی را در زمینه اثرات مراکز داده و سرورهای اینترنتی بر منابع آبی به عهده داشته است گفت: مراکز و سرورهای داده و همچنین بانک های اطلاعاتی عمده دنیا نه تنها از آب برای خنک کردن استفاده می کنند، بلکه با توجه به مصرف مقادیر عظیم انرژی، فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد می کنند. با توجه به مصرف چرخ دنده ای آب و انرژی، مصرف بیشتر انرژی به معنای مصرف بیشتر آب است.

وی افزود: در حال حاضر دنیا با کمبود آب روبرو است و برای تأمین نیاز جمعیت رو به افزایش نیاز به افزایش ۶۰ درصدی منابع آب در دسترس دارد. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون کاربران اینترنتی از سرورها و مراکز داده انتظار می رود که این بخش به زودی تبدیل به یک مصرف کننده عمده انرژی و آب بدل شود. این بخش به زودی گوی سبقت در تولید گازهای گلخانه ای را از صنعت هوانوردی خواهد ربود اما تا به حال کمتر کسی از اثرات چشمگیر این بخش بر منابع آبی خبر داشت. این تحقیق زنگ خطری برای تأمین کنندگان پایگاه های اطلاعتی و سرورهای داده است که در حال حاضر بیشتر در کشورهای توسعه یافته مستقر هستند.

تأثیر مصرف اینترنت بر منابع آب

مدنی گفت: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که رد پای آبی تبادل ۱ گیگابایت اطلاعات می تواند به اندازه رد پای آبی ۱ کیلوگرم گوجه فرنگی یا ۲۰۰ لیتر آب باشد. این بدین معنی است که با صرفه جویی در مصرف اینترنت می توان فشار روز افزون بر منابع آبی را کاهش داد. می توان به سادگی با کاهش بارگیری ها و بارگذاری های بی مورد اینترنتی، تماشای کمتر ویدئوها و کاهش مصارف اینترنتی تلفن های همراه به کاهش اثرات آبی اینترنت کمک کرد.

مدنی خاطر نشان کرد: صرفه جویی در تبادلات اینترنتی تنها یک نمونه از صدها روش غیرمستقیمی است که با استفاده از آن ها می توان فشار به منابع آب را کاهش داد. جامعه علمی به درک جدیدی از ارتباط تنگاتنگ بخش آب با سایر بخش ها رسیده است. «هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش» دیگر تنها شعار صرفه جویی در بخش برق نیست چرا که می تواند به حفاظت از آب و محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای هم کمک کند.

وی افزود: در جهت کاهش رد پای آبی بسیاری از شرکت های بزرگ فعال در بخش داده و اینترنت نظیر فیسبوک، سرورهای خود را به مناطق  پر آب و سردتر دنیا منتقل کرده اند. همچنین در جهت کاهش مصرف انرژی های فسیلی در بخش داده این شرکت ها برای تولید بیشتر انرژی های تجدید پذیر به تکاپو افتاده اند.

این محقق مدیریت منابع آب و محیط زیست اظهار داشت: با توجه به استفاده بیش از ۹۰ درصد از آب در بخش کشاورزی به اعتقاد برخی افراد صرفه جویی در بخش صنعتی و خانگی نمی تواند تأثیر بسزایی در جهت بهبود وضعیت آب داشته باشد.

وی در این زمینه معتقد است که این باور غلط بدون لحاظ قیمت تمام شده آب توزیعی در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت و لحاظ توزیع جغرافیایی آب در ایران شکل گرفته است. تغییر الگوهای رفتاری و زندگی می تواند کمک بسزایی به بهبود وضعیت آب در ایران بکند و همانطور که قطره قطره می توان دریا ساخت با صرفه جویی هر قطره آب می توان به احیای منابع آب کشور و جلوگیری از نابودی بیشتر این منابع امید بست.

از ابتدای هزاره جدید میلادی میزان دسترسی به اینترنت در سطح دنیا از ۸ درصد به ۳۸ درصد رسیده است.  همچنین میزان نقل و انتقالات اینترنتی اطلاعات به طور تصاعدی رو به افزایش است به طوری که از رقم ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه در سال ۲۰۰۲ به رقم ۲۸۰۰۰ گیگابایت بر ثانیه در سال  ۲۰۱۳ رسیده است و در این مدت تعداد سرورهای مورد نیاز برای تأمین نیاز کاربران اینترنتی ۷ برابر شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=10276

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi