1

مراحل رشد کودک تا یک سالگی

  • کد خبر : 3954
  • 20 اردیبهشت 1395 - 11:23
مراحل رشد کودک تا یک سالگی

نگهداری از کودک فرایندی دقیق و طاقت فرسا می باشد؛ ولی نکات مهمی هستند که والدین باید به آن ها توجه کنند.در اینجا می خواهیم مهم ترین اتفاقات مراحل زندگی کودک را در اولین سال تولد بررسی نماییم :

نگهداری از کودک فرایندی دقیق و طاقت فرسا می باشد؛ ولی نکات مهمی هستند که والدین باید به آن ها توجه کنند.در اینجا می خواهیم مهم ترین اتفاقات مراحل زندگی کودک را در اولین سال تولد بررسی نماییم :

لبخند زدن

بعد از ۲ ماه بیقراری های شبانه , شما صورت گریان کودک خود را بسیار دیده اید. تا این زمان شما گاهی لبخند کودک خود را دیده اید ولی الان زمان یک شگفتی بزرگ فرا رسیده است. در حدود سن ۲ ماهگی, کودک با لبخند به شما واکنش نشان خواهد داد. شنیدن صدای شما یا دیدن صورت شما از عواملی هستند که باعث می شود کودک لبخند زیبای خود را به شما نشان دهد.

خندیدن

اگر گریه های کودک دلبند تان شما را آزرده کرده است , دیگر نگران نباشید. در حدود ۴ ماهگی , شما یکی از لذت بخش ترین صداهای زندگیتان را خواهید شنید : خندیدن کودک. شما می توانید به راحتی با غلغلک دادن و دالی کردن سبب خندیدن کودک خود شوید.

خواب شبانه

برخلاف سایر مراحل رشد کودک , خواب کامل شبانه کودک یک کابوس برای والدین می باشد.اگر چه انتظار این که کودک تمام طول شب را بخوابد، تفکری ناصحیح می باشد , اما والدین به این آرزوی خود خواهند رسید.در حدود ۴ الی ۶ ماهگی اکثر کودکان تمامی شب را به راحتی خواهند خوابید.

نشستن

به نظر شما دنیا در حالتی که روی شکم خود دراز کشیده اید چه شکلی به نظر خواهد رسید؟ در حدود ۵ یا ۶ ماهگی اکثر کودکان می توانند با استفاده از تکیه گاه (مانند تکیه کردن به متکا یا استفاده از دستان خود) بنشینند.اکثر کودکان در حدود ۷ یا ۹ ماهگی به تنهایی بنشینند.

چهار دست و پا رفتن

اگر کودک شما در سن ۸ ماهگی می باشد, بهتر است که کارت باشگاه ورزشی خود را در دسترس قرار دهید! چرا که بایستی به دنبال کودک خود سرتاسر خانه را دنبال وی بروید.در ۹ ماهگی کودک میتواند با کمک دست و پاهای خود شروع به چهار و دست رفتن نماید هر چند که در بعضی کودکان ممکن است این فرایند دیرتر صورت پذیرد.

دست تکان دادن

در حدود سن ۹ ماهگی کودک می تواند با تکان دادن دست نسبت به اطرافیان خود ابراز احساسات نماید.در این سن کودک می تواند بین صدا ها و حرکات ارتباط برقرار نماید. همچنین کودک این موضوع را درک خواهد نمود که دست تکان دادن به معنای خداحافظی کردن (Bye-Bye) می باشد.

غذا خوردن با دست

در سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی کودک کنترل بهتری بر روی دست و انگشتان خود دارد که سبب می گردد کودک بتواند به اشیاءکوچک چنگ بیندازد مانند غذا خوردن با دست. متأسفانه کودک در این سنین تمایل زیادی به لمس کردن و چشیدن اشیا اطراف خود دارد, لذا غذا تنها چیزی نیست که کودک بخواهد آن را در دهان خود بگذارد.لذا لازم است که در این سنین مراقبت بیشتری از کودکان به عمل آید و محیط اطراف کودک را برای شیطنت های کودک امن تر نمود.

ایستادن

در ۱۲ ماهگی کودک می تواند به مدت کوتاهی و بدون کمک بر روی پاهای خود بایستد. همچنین کودک می تواند با کمک گرفتن از وسایل منزل چند قدم راه رفتن را نیز تجربه نماید و در واقع “تاتی کردن” را شروع نماید. چندین هفته قبل از این که کودک بتواند به صورت مستقل راه رفتن را تجربه نماید ساعات زیادی “تاتی تاتی” خواهد نمود.

راه رفتن

از نظر والدین این مرحله یکی از جذاب ترین مراحل رشد کودک می باشد؛ لذا در این سن والدین باید حتماً به فکر خرید یک دوربین جهت ثبت اولین گام های کودک خود باشند.لازم به ذکر است که همه کودکان در اولین سال تولد خود قادر به راه رفتن نمی باشند. محدوده سنی که معمولاً کودکان قادر به راه رفتن می باشند بین ۹ تا ۱۷ ماهگی می باشد که به طور معمول اکثر آن ها در ۱۳ ماهگی اولین گام های خود را برمیدارند.

گفتن اولین کلمات

هیچ چیزی لذت بخش تر از صدا کردن پدر یا مادر با کلماتی نظیر “ماما”‌ یا “بابا” از کودک نیست که معمولاً این اتفاق در حدود ۱ سالگی کودک اتفاق خواهد افتاد. در این سن  قادر به گفتن تعداد کمی از کلمات به صورت کامل می باشد و همچنین می تواند با تقلید کردن , برخی کلمات را نیز بیان نماید.

منبع:

https://forum.ninicare.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=3954

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi