0

روز جهانی معلولین ، یاد آوری یكسان سازی فرصت ها+ویدئو

  • کد خبر : 9860
  • 03 دسامبر 2016 - 11:14
روز جهانی معلولین ، یاد آوری یكسان سازی فرصت ها+ویدئو

روزسوم دسامبر سال ۱۹۹۲ میلادی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین اعلام گردید. هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت های مختلف و افزایش آگاهی هایی است كه باید از مسأله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود.

#روز_جهانی_معلولین #یكسان-سازی #فرصت_ها #بیشتر_بدانیم #دانستنی

روزسوم دسامبر برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین اعلام گردید. هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت های مختلف؛ و افزایش آگاهی هایی بوده است كه می بایست از مسأله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود.

معلولان غالباً از طیف گسترده حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بهره‌ نمی‌برند و برای سال‌ها حقوق این افراد نادیده انگاشته شده است. افراد دارای معلولیت بزرگترین گروه اقلیت جهان را تشكیل می‌دهند. آنان به گونه‌ای نامتناسب فقیر هستند و احتمال بیكار بودنشان بیشتر است و میزان مرگ و میر بالاتری در مقایسه با عموم مردم دارند. لازم است که در سراسر جهان معلولان بتوانند در چرخه توسعه شركت كرده و از آن بهره‌ ببرند. این حق طبیعی آنان است.

مشاركت با آن ها به معنی ایجاد شغل، آموزش، بهداشت، اطلاعات و سایر خدمات به همان گونه كه برای دیگران است، می باشد.

بر اساس بررسی های تخمینی سازمان ملل متحد ۵۰۰ میلیون معلول در دنیا زندگی می كنند و این رقم همه ساله روبه افزایش است.

درگیری ها و كشمكش های ناشی از جنگ در نواحی گوناگون كره زمین؛ گرسنگی؛ امراض و بیماری های مختلف؛ مصائب و مشقات زندگی در كشورهای در حال توسعه؛ ترافیك و تصادفات حین انجام كار؛ آلودگی محیط زیست و عدم استفاده صحیح از دارو در كشورهای صنعتی همه روز باعث بروز معلولیت های جدید می شوند. لذا می بایست پیش زمینه های اجتماعی موجود باشد تا معلولان را قادر سازد به واسطه فرصت های یكسان برای زندگی و فعالیت های خود در اجتماع مستقل از مؤسسات خیریه و نهادهایی از این دست به سر برند. بازپروری معلولان به منظور دستیابی به زندگی مستقل به نحوی كه خود مسئول زندگی خویش بوده و به خودكفایی برسند و نیز بتوانند به جامعه بپیوندند، از اصول شرافت و وقار انسانی محسوب می شود.

  • دلیل انتخاب روز سوم دسامبر به عنوان روز جهانی معلولین

روز جهانی معلولین كه از سوی سازمان ملل متحد به عنوان اقدامی مشترك از سوی سازمان ملل متحد اعلام شده است، زمانی است برای برپایی جشن و ارج نهادن به تجارب و توانایی های مردمی كه با معلولیت های گوناگون دست و پنجه نرم می كنند.

  • نگاهی اجمالی به تاریخچه روز جهانی معلولین

این روز برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی به منظور گرامی داشت سالروز تصویب قانون برنامه جهانی در ارتباط با معلولین از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام گردید. هدف از این اقدام ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت های مختلف؛ و افزایش آگاهی هایی بوده است كه می بایست از مسأله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود. این وضع به همین منوال طی شد تا در سال ۱۹۹۹ شعاری با مضمون ( امكان دسترسی برای همه در هزاره جدید) برگزیده شد و سرلوحه امور قرار گرفت. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی جسمی و حسی از معلولیت رنج می برند. اینان هر كجا كه باشند و در هر نقطه ای از دنیا كه به سر برند به دلیل موانع ظاهری و یا اجتماعی با محدودیت هایی در زندگی خود مواجه می شوند. در طی بیست سال اخیر كوشش های چشمگیری در شناساندن و معرفی اشخاص معلول به جامعه انسانی صورت پذیرفته است. یكی ازمواردی كه می توان از آن به عنوان نقطه عطفی در این زمینه نام برد اعلام سال ۱۹۸۱ میلادی به عنوان سال جهانی معلولین است كه توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت پذیرفت. در سال بعد ( ۱۹۸۱ ) فاصله سال های ۱۹۹۲ – ۱۹۸۳ میلادی دهه جهانی معلولین نام گرفت تا كیفیت و شركت فعالانه و همه جانبه افراد معلول را در زندگی اجتماعی و گسترش و پیشرفت آن ها ارتقاء بخشد. قانون برنامه جهانی در ارتباط با معلولین كه در سال ۱۹۸۲ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید چارچوبی بین المللی را برای الحاق و انضمام مسائل مربوط به انواع معلولیت ها به یك برنامه ریزی ملی را فراهم می آورد. در سال ۱۹۹۳ قوانین استاندارد در زمینه برابر سازی مجال ها و فرصت های زندگی برای افرادی كه با انواع معلولیت ها دست و پنجه نرم می كنند به قانون مذكور افزوده شد تا به منزله مكمل آن و موجب قوام آن گردد. علی رغم آن كه این قوانین هیچگونه اجباری را برای دولت ها بوجود نمی آورند، تلویحاً به عنوان تعهدات اخلاقی و سیاسی تلقی می شوند كه دولت ها می بایست در راه یكسان سازی فرصت های زندگی برای افراد معلول متقبل شوند. كوتاه سخن آنكه قوانین به اختصار بیان كننده اصول ویژه در مورد مسائلی چون مسئولیت پذیری، اقدام مقتضی و همكاری می باشند. مسأله یكسان سازی فرصت ها و مجال ها برای معلولین هر روز بیش از پیش توجه سازمان ملل متحد را به خود معطوف می نماید. یكی از مهم ترین دغدغه ها در این میان به ویژه دسترسی به فناوری جدید، و نیز به محیط فیزیكی می باشد. مسأله( ain streaming ؛ موج اصلی )‌ نیز حائز اهمیت می باشد و عبارت است از: ‌گنجانیدن بعد معلولیت در ارائه رهنمودها و خط مشی هایی كه گستره عظیمی از پیوستاری متشكل از ملاحظات اجتماعی و اقتصادی را در برمی گیرد.

منبع: ویستا

     

    آپارات

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=9860

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi