سوهان عسلی یکی از انواع آبنبات های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که خوردنش در شب های سرد پاییز و زمستان کنار چایی می چسبد.
به گزارش دانستنی آنلاین، معروف ترین سوهان ایران متعلق به قمی ها می باشد که به صورت گسترده در این شهر تهیه می شود و این نوع شیرینی فوقالعاده لذیذ می باشد که به صورت خانگی نیز می توان آن را تهیه نمود.
مواد لازم تهیه سوهان عسلی:
عسل سفت:سه قاشق سوپخوری پر(150 گرم)
خلال بادام: نصف پیمانه (150 گرم)سوهان عسلی
شکر :یک پیمانه سرخالی (150 گرم)
زعفران ساییده :یک قاشق چایخوری
روغن آبکرده :4 قاشق سوپخوری(100 گرم)
طرز تهیه سوهان عسلی :
ابتدا خلال بادام را بشویید و بعد در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
در ظرفی عسل ، روغن و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا یکنواخت شوند.
در حین تفت چند باری مواد را هم بزنید تا شکر آب و طلایی شود. بعد بادام را اضافه کنید و همچنان روی حرارت قرار دهید تا بادام ها هم طلایی شوند.
زعفران را هم در کمی آب جوش حل کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. مواد را خیلی هم نزنید چون ممکن است روغن آن جدا شود.
برای اینکه متوجه بشیم سوهان آماده شده یا نه ، کمی از مایع را گوشه سینی بریزید. اگر سریع بسته شد یعنی سوهان عسلی شما آمادست.
در این مرحله ، حرارت را کم کنید در حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند.
بعد با یک قاشق کوچک از مایه برداشته و با فاصله روی سینی چرب شده بریزید و بلافاصله دو سه عدد خلال پسته روی سوهان ها قرار دهید.
بعد از سرد شدن با کارد سوهانها را از سینی جدا کنید و در ظرف در داری نگه دارید.
نکات کلیدی در تهیه سوهان عسلی:
- هنگام استفاده از مایعات نظیر آب پرتقال زیاده روی نکنید. و فقط در حد چند قطره برای متفاوت کردن طعم سوهان استفاده کنید چون مصرف زیاد آن باعث میشود بافت سوهان تغییر کند.
- مایعات را در انتهای کار به مواد سوهان اضافه کنید.
- برای اینکه از قوام مایه مطمئن شویم مقداری از آن را با قاشق در آب سرد بریزید و اگر به سرعت خودش را گرفت و شیشه ای شد یعنی زمان پخت آن کافی می باشد.
- مایه سوهان را نباید زیاد هم بزنید چون باعث میشود روغن از شکر جدا شود و سوهان شکرک بزند.
- در هنگام ریختن مواد سوهان در سینی باید ظرف را روی شعله پخش کن قرار دهید و حرارت زیر آن را کمکم کنید. در حدی که مواد گرم بمانند.
- سوهان ها را در ظرف دردار و در یخچال نگهداری کنید تا خیس و چسبنده نشود. / نمناک