0

بروکلی و خواص شگفت انگیز آن

  • کد خبر : 9151
  • 05 نوامبر 2016 - 11:52
بروکلی و خواص شگفت انگیز آن

نام بروکلی از کلمه لاتین(brachium)گرفته شده است که در زبان لاتین به معنای شاخه می باشد.بروکلی در ابتدا در ایالت کالابریای ایتالیا رشد کرد و نام کالابریز به آن داده شد مواد مغذی و سایر موادی که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، برای شما بیان می کنم :

#خواص_بروکلی #بیشتر_بدانیم #دانستنی

نام بروکلی از کلمه لاتین(brachium)گرفته شده است که در زبان لاتین به معنای شاخه می باشد. در ابتدا در ایالت کالابریای ایتالیا رشد کرد و نام کالابریز به آن داده شد . بروکلی از خانواده کلم ها می باشد و بهترین فصل برداشت آن پائیز و زمستان است ساقه بروکلی باید سفت بوده و سر آن بنفش یا سبز تیره باشد.

غنچه های آن باید به صورت بسته باشد و گل های آن زرد نشده باشد. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده می شود سر اصلی در مرکز و بالای گیاه می روید، وقتی سر اصلی برداشته شود و قطع شود، سرهای جانبی شروع به رشد کرده و نمایان می شود.

این گیاه دارای ماده ای به نام سولفورافان است که با استفاده از آن تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. از ابتلا به سرطان، بخصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه در انسان جلوگیری می نماید. همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A , C و ویتامین K می باشدکه باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شود.

بروکلی به علت دارا بودن مقادیر بالای ویتامین فیبر و بتاکارون پیش ساز ویتامین Aیک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می نماید و فرایند پیری را به تأخیر می اندازد. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در آن برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی را در وعده های غذایی خود حتماً قرار دهند.

کلسیم موجود در این گیاه به میزان کلسیم موجود در شیر است. در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند یا کمبود کلسیم دارند بسیار مفید است. با وجود این بدلیل وجود ویتامین D در شیر برای بیماران پوکی استخوان، شیر منبع کلسیم بهتری است. کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در میان گیاهان بشمار می رود.

درباره کلم بروکلی:

شاخه هایی را که سبز تیره هستند، انتخاب نمایید، رنگ خوب گیاه نشانه موادمغذی عالی می باشد. خوشه ای را با ساقه های سفت انتخاب نمایید؛ ساقه هایی که خمیده یا لاستیکی هستند کیفیت ضعیفی دارند.

بهترین روش نگهداری آن در یخچال و در قسمت میوه جات و سبزیجات است. کلم بروکلی را درست قبل از مصرف بشویید و بیش از پنج روز در یخچال نگهداری ننمایید.

بهترین روش پخت این گیاه بخار پز کردن یا پختن در مایکرو ویو یا با کمی آب یا آب گوشت بر روی حرارت ملایم است. بهتر است سبزیجات زیاد پخته نشوند چون بسیاری از املاح و مواد معدنی خود را از دست می دهند.

مخلوط کلم بروکلی و گوجه فرنگی یک داروی قوی ضد سرطانی است، بخصوص برای مقابله با سرطان پروستات بسیار مؤثرند.

کلم بروکلی به جای کرم ضد آفتاب؛ به علت برخورداری آن از یک ماده گوگردی، کلم بروکلی می تواند پوست را از آسیب های اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت نماید. سولفوران که در ابتدای مطلب به آن اشاره گردید یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می نماید.

خواص شگفت انگیز بروکلی

مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم :

1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان ( SULFORAPHANE ) است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه، از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند.

2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند.

3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر ( فراموشی دوران پیری )، بیماری های قلبی، آرتریت ( التهاب مفاصل ) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تأخیر می اندازد.

4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود باید این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند.

5- کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، دارای ویتامین D نیز می باشد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند.

منبع: مجله دلگرم

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=9151

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi