#نگهداری_ماهی_قرمز #عید_نوروز #بیشتر_بدانیم #دانستنی
همراه با به پایان رسیدن سال و نزدیک شدن به عید نوروز، مردم برای تدارک و تهیه وسایل سفره هفت سین به جنب و جوش می افتند. یکی از ضروریات سفره هفت سین _هرچند که نامش با سین شروع نمی شود _ وجود ماهی قرمز است. اما؛ برای خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز ، باید نکاتی را رعایت کرد که در این نوشتار پایگاه دانستنی آنلاین، به آنها شاره می شود.
نکات ضروری در مورد نگهداری ماهی قرمز
1- ماهی قرمز عید نوروز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمایید.
2- ماهی قرمز، دارای ظاهرو تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و از خرید ماهیانی که علائمی چون جمع شدن و تا خوردن بالهها، وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی بدن دارند، خودداری شود.
3- لبه بالههای ماهی نباید خورده و سائیده شده باشد، چشمها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و پولکهای (فلسهای) ماهی نیز نباید ریخته شده باشد.
4- شستشوی دوره ای آکواریومها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه) تأکید شده که ترکیبات مورد نیاز از آمونیوم چهار تایی به مقدار ۱-۱/۰ گرم در لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات ید به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه تشکیل میشود.
5- بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی باید دستها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن کودکان به ماهیان باید جلوگیری کرد.
6- ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
7- غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک ، تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی نگهداری شود.
8- برای ماهیان جدیدالورود قرنطینهای در یک آکواریوم جداگانه دوره حداقل ۲ هفتهای مهیا شود و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی به دامپزشک و در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتیهای پوستی در اعضای خانواده به پزشک مراجعه شود.
9- آب مورد استفاده برای این منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد، نگهداری و ذخیره گردد.
10- در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل، ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود داده و یا به آکواریوم دارها تحویل گردد.
11- از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری شود.
12- در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان تعویض شود و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده نشود.
منبع :بیتوته
گردآوری شده توسط پایگاه دانستنی آنلاین