دانستنی آنلاین:زمان زندگی در سیاره زمین برای برخی از گونهها در حال اتمام است و بشر مقصر اصلی این موضوع است.
به گزارش دانستنی آنلاین : انسانها خواه ناخواه باعث کشته شدن میلیونها جاندار میشوند که این روند با پیشرفت تکنولوژی شدت یافته و هنوز هم در جریان است.
یکی از حقایق تلخ این است که بسیاری از افرادی که نزدیک زیستگاه حیوانات کمیاب زندگی میکنند، از اهمیت حفظ این گونهها مطلع نیستند و بدون اینکه بدانند در حال آسیب زدن به حیوانات هستند.
بهترین راه برای جلوگیری از این موضوع آگاهی بخشیدن به انسانها و آشنا کردن آنها با جانوران در حال انقراض است.
گذشته از مردم جامعه که باید سازمان محیط زیست ،اقدامات فرهنگی و ترویجی مناسبی جهت آگاهی بخشی به مردم را انجام دهد خود این سازمان نیز باید حفظ گونه های نادر را در اولویت برنامه های خود قرار دهد.
یکی از گونه های جانوری که در لیست گونه های درحال انقراض قرار دارد یوزپلنگ ایرانی است.
اشتباه تیم پزشکی در بدو تولد پیروز، او را از مادر جدا کرد.
پیروز توله نر یوز ایرانی است که متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح در این رابطه جان خود را ازدست داد.
پیروز آخرین فرزند از سه توله به دنیا آمده ایران بود که به دلیل اشتباه تیم پزشکی و دست زدن به بدن توله بعد از عمل سزارین زودرس از سوی مادر طرد شد.
تیم نگه داری به دلیل عدم آگاهی کافی اقدام به تغذیه نوزاد باشیر خشک نامناسب کرده و همان ابتدا جان حیوان را به خطر انداختند.
وبعد از آن نیز استرس های ناشی از زندگی تنها در اسارت ، باعث شد پیروز با پایانی غم انگیز ، قصه زندگی اش را تمام کند و تبدیل به غصه دیگری برای مردم ایران شود.
توله یوز ایرانی محبوب بسیاری از مردم بود و در چند روز اخیر که در بیمارستان بسر میبرد بسیاری از حیواندوستان و دوستداران محیط زیست پیگیر احوالات پسر ایران بودند.
که متاسفانه به دلیل نبود امکانات کافی دامپزشکی در کشور این گونه نادر تلف شد.
این اتفاق تلخ میتواند تلنگر و زنگ خطری باشد برای سایر گونه های جانوری در کشور که متاسفانه در سایه بی توجهی مسئولین مربوطه قرار گرفته اند.
بیماری حاد یا مزمن برای حفظ سلامتی پیروز چه کردید؟
پس ار بستری شدن پیروز در بیمارستان، و موج نگرانی های مردم از احوالات این توله یوز در اسارت، نظرات برخی دامپزشکان و مسئولین محیط زیست در رسانه ها و شبکه های مجازی منتشر شد.
رئیس جامعه دامپزشکان ایران با انتقاد شدید از وضعیت نگهداری پیروز در تهران و موانع پیش آمده برای انتقال او به پارک ملی توران، تاکید میکند: «به نظر میرسد یک مافیایی پشت موضوع نگهداری پیروز قرار گرفته که نمیخواهد این یوز به توران منتقل شود.»
این دامپزشک با اشاره به ظاهر پیروز و اینکه از همنوعانش پشمالوتر بود، گفت: مستنداتی در دست نیست اما بر اساس ظاهر پشمالوی پیروز احتمال اینکه برای جبران کمبود وزن و ظاهرش، هورمون به او تزریق میشده، کم نیست.
به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست «پیروز» از ابتدای تولد مشکلات گوارشی و نارسایی کلیوی داشته اما با آن مدارا میکرده است.
دامپزشک معالج پیروز، بیماری حاد کلیوی را علت نامساعد بودن حال این توله یوز دراسارت می داند و در همین دو جمله تناقصی می بینیم که مارا به فکر فرو میبرد.
از نظر پزشکان بیماری هایی که معمولا به طور ناگهانی ظاهر می شود و به مدت کوتاه، اغلب چند روز یا چند هفته، طول می کشد را در دسته بیماری های حاد قرار می دهند و وضعیت هایی که به تدریج ظاهر و طی مدت طولانی (چند ماه یا سال) تشدید می شود را مزمن می نامند.
به هر دلیل، چه بیماری حاد و یا مزمن پیروز ایران تلف شد و حال این سئوال پیش می آید که اگر مزمن بوده چه اقدامات درمانی طی 10 ماه زندگی این گونه نادر صورت گرفته است؟
و اگرم بیماری بطور ناگهانی اتفاق افتاده بازهم رد پای عدم توجه کافی و تامین امکانات مورد نیاز در حفظ گونه های جانوری مشهود است.
پیروز و احتمال انقراضش ، بخشی از بزرگترین دغدغه های تعداد زیادی از مردم کشورمان بود که متاسفانه به پایانی غم انگیز و تلخ ختم شد.