5

نشست سازمان‌های مردم نهاد با اصحاب رسانه

  • کد خبر : 171451
  • 24 مرداد 1403 - 9:44
نشست سازمان‌های مردم نهاد با اصحاب رسانه
 برنامه مشترک ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران با شبکه ملی سمن ها و موسسات نیکوکاری برگزار شد . این نشست که ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ همزمان با روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی و با همکاری و برنامه مشترک ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران با شبکه ملی سمن ها و موسسات نیکوکاری در محل سالن کنفرانس ستاد سمن های شهر تهران واقع در خیابان خاقانی برگزار شد . در این مراسم تعداد کثیری از خبرنگاران و نشریات کشور و مدیران و فعالان تشکل های اجتماعی ، سمن ها ، خیریه ها و فعالان اجتماعی حضور داشتند .

دانستنی آنلاین :برنامه مشترک ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران با شبکه ملی سمن ها و موسسات نیکوکاری برگزار شد . این نشست که ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ همزمان با روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی و با همکاری و برنامه مشترک ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران با شبکه ملی سمن ها و موسسات نیکوکاری در محل سالن کنفرانس ستاد سمن های شهر تهران واقع در خیابان خاقانی برگزار شد . در این مراسم تعداد کثیری از خبرنگاران و نشریات کشور و مدیران و فعالان تشکل های اجتماعی ، سمن ها ، خیریه ها و فعالان اجتماعی حضور داشتند .

آقایان محمدتقی چراغچی؛ قائم مقام مدیرعامل انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک، محمد ابویی؛ دبیر ستاد سمن‌های شهر تهران، علی اصغر خامنوی؛ رییس هیئت‌مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، علیرضا آتشک؛ مدیرعامل شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، احمد قویدل؛ مشاور هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران، احمد هوشنگی؛ مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز، سید مهدی مجتهدی؛ مدیرعامل انجمن دامون و خانم‌ها زهرا مومن فام؛ رئیس هیئت مدیره جمعیت همیاران سلامت روان استان تهران، ملیحه خلقی؛ مدیر مشارکت با تشکل‌های ستاد سمن‌های شهر تهران و اعظم پناهی مهر؛ مدیرعامل انجمن کلیوی ایران به بحث و گفتگو پرداختند.

رسانه ها ابزاری کارآمد و مفید برای تعامل گسترده و سریعتر

آقای خامنوی به عنوان رئیس هیات مدیره شبکه ملی نیکوکاری و سمن ها ضمن خوش آمد گویی و تبریک این روز به حاضرین ، هدف این گردهمایی و جلسه را هم اندیشی بین رسانه ها و تشکل های مردم نهاد بیان نمود و گفت : شبکه ملی نیکوکاری از حدود ۱۰ سال پیش با کمک ۱۹ موسسه خیریه بنام با هماهنگی اتاق بازرگانی و جامعه نیکوکاری ابرار که محور این موضوع بودند ، شروع شد و در حال رشد است . امیدواریم با کمک رسانه و اعضا که حدود ۲۴۰ موسسه فعال است . ارتباط با رسانه می تواند کمک بزرگی به گسترش فعالیت های خیریه و شبکه داشته باشند . رسانه ها ابزاری کارآمد و مفید برای تعامل گسترده و سریعتر و ارزان تر خیریه ها با ذینعفان خود نقش اساسی در توسعه و پیشرفت حقوق خیریه ایفا می کنند . توسعه مشارکت های اجتماعی که از اهداف عالیه خیریه ها هستند ، نیز ارتباط مستقیمی با نقش رسانه ها دارند . رسانه ها با خیریه و موسسات و تشکل ها و سمن ها برای رسیدن به اهداف هر کدام وظایفی به عهده دارند . رسانه ها بازتاب اهداف و فلسفه فعالیت های خیریه با روشهای جدید رسانه ای در کنار ترویج فعالیت های خیریه می تواند علاوه بر توسعه این گونه فعالیت ها مشارکت اجتماعی بیشتری از ذینفعان را در امورخیریه داشته باشد . از طرف دیگر تامین زیرساخت های رسانه ای از نیروی انسانی گرفته تا تجهیزات و تعامل بیشتر آنها با رسانه ها جهت پیشبرد فعالیت های خیریه امری ضروری است .

شبکه ملی نیکوکاری جهت تشگیل یک کارگروه مشترک با رسانه اعلام آمادگی کرد .

در ادامه آقای دکتر چراغچی سخنرانی کرده و ضمن تبریک این روز و ابراز خوشحالی از صحبت با رسانه کفت : ما مثل رسانه از مردمیم و برای مردم در یک  راستا خدمت می کنیم . علاقمندیم از رسانه در جهت پیشبرد اهداف و خدمت به مردم کمک بگیریم .

بعد از جنگ مردم کم کم یکدیگر را پیدا کردند . جامعه مدنی از اینجا شروع شد . مردم کنار هم قرار گرفتند و دورهم بودن را یاد گرفتند . به یکدیگر کمک کردند و تشکل های محلی پیدا شد . توسعه هم از همینجا شروع شد . به غذا و بعد مسکن مردم رسیدگی کرد و توسعه ایجاد کرد . به جمع بزرگی منجر شده و گسترش پیدا کردند . مدرسه ساختند . در بخش و شهرستانها و استانی هم گسترده شد . توسعه مداوم هم اکنون از طریق سازمان های مردم نهاد است . امروزه سازمان های مردم نهاد شاخه های بین المللی پیدا کرده اند و به عنوان ساختاری جهانی مطرح هستند . از اصحاب رسانه انتظار داریم کنار ما باشند و ما را یاری کنند .

در ادامه آقای قویدل ضمن خوشامدگویی به رسانه ها و سمن ها گفت : هنوز نقش سازمان های مردم نهاد در آسیب های اجتماعی مورد سوال است . رسانه می تواند در این موضوع کمک کند . تحقیق کند و گزارش تهیه کند . ما در حوزه خیریه بسیار سابقه داریم ولی در حوزه NGO سابقه ای نداریم . NGO یک دستاورد جهانی است . اگر سازمان های مردم نهاد در دولت جایی نداشته باشند چطور می توانند فعالیت کنند . ما از رسانه ها کمک می خواهیم که مفهوم سازمانهای مردم نهاد در حوزه مطالیه گری را با گرفتن گزارش از ما پیگیری کند .

در حال حاضر پیشنویس قانون در حوزه سازمان های مردم نهاد با سفارش نمایندگان با رویکرد سیاسی تهیه و ارسال شده است . این پیشنویس الان در کمیسیون شوراها است . با توجه به اینکه این طرح نمی تواند ساختار های اداری سازمان احتماعی کشور را پوشش دهد ، از رییس جمهور پزشکیان می خواهیم که پیشنهاد بدهند دولت لایحه بدهد و با مشارکت سازمان های مردم نهاد قانون مطلوب تری تصویب شود .

در ادامه خانم مومن فام صحبت کردند . در خصوص موضوع صدور مجوز سازمان های مردم نهاد ، بدون شک سازمان های مردم نهاد به عنوان بازوان قدرتمند یک اکوسیستم اجتماعی نقش بسزایی در توسعه پایدار و پاسخگویی به نیازهای جامعه دارند . پیچیدگی و طولانی بودن فرایند صدور مجوز و گاها برخورد سلیقه ای برخی نهادها ، در حال حاضر وزارت کشور ،سازمان بهزیستی ، وزارت ورزش و جوانان و … متولی صدور مجوز هستند . قوانین متععد و متناقض در حوزه فعالیت سازمان های مردم نهاد باعث سردرگمی فعالان اجتماعی و صدور مجوز می شود . حتی در مرحله تمدید مجوز هم این مسئله حل نمی شود . هزینه های ثبت شرکت ها برای تشکل های کوچک و محلی مانعی جدی می باشد . این مشکلات با تدوین قانونی جامع و شفاف با پنجره ای واحد برای فعالیت سازمان های مردم نهاد که همه فعالین و مقررات پراکنده را یکپارچه کند و بروکراسی اداری را کاهش دهد ، می تواند این مشکل را حل کند . ضمنا برگزاری دوره های آموزشی برای فعالان اجتماعی و کارشناسان دولتی توسط شبکه های تخصصی سازمان های مردم نهاد پیشنهاد می شود .

یک درصد طلایی جامعه

در ادامه آتشک مدیر عامل شبکه ملی نیکوکاری گفت :

ای که میپرسی نشان عشق چیست

عشق چیزی جز ظهور مهر نیست

عشق یعنی گل بجای خار باش

گل بجای این همه بی عار باش

مدیران سازمان های مردم نهاد یک درصد طلایی جامعه هستند . به تمام کسانی که صدای بی صدایان هستند ، بدون سهم خواهی ،دستی برای یاری و پلی برای وصل شدن هستند تبریک گفت . همچنین ضمن تشکر از رسانه ها اضافه کرد سازمانهای مردم نهاد از جنس مردم هستند و کمک روزنامه برای شنیده شدن صدای ما بسیار موثرند .سندیکاها و سازمان های مردم نهاد حدود سی هزار تشکل هستند که ده هزار تا در حوزه سلامت کار می کند و ۴ مرجع اصلی مجوز برای انها صادر می کند . یک سوم مدارس کشور را همین مردم می سازند . فقط یکی از این سازمانها توانسته ۴۵۰۰۰ بیمار در حوزه سرطان را درمان کند . در دروزاه غار NGO ای داریم که توانسته از ۱۵۰۰ کودک کار ، دانشجو تحویل داده است . در کشور ما اتفاقاتی که بدون صدا انجام می شود توسط آن یک درصد طلایی انجام می شود . ارزش کار داوطلبانه چیست ؟ چند موسسه مردم نهاد و خیریه می توانید نام ببرید که به خاطر پولشویی یا فساد بسته شده است ؟ شما (رسانه ) باید صدای سازمان های مردم نهاد و صدای بی صدایان باشید . ایران عزیز ما در حوزه خیریه پیشکسوت است . ولی در حوزه کارهای جمعی لازم است از الگوهای جهانی استفاده کنیم . ۸۰٪ کار سازمان بهزیسیتی کشور را سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی انجام می دهد . ولی ما نمی توانیم رئیس سازمان را انتخاب کنیم  و رئیس سازمان می تواند براحتی سازمان را ببندد . یا اموال را به نام سازمان بهزیسیتی یا مراکز دولتی کند . خواسته ما از رئیس جمهور پزشکیان با امید ایجاد شده ، این است که در یک جریان بردبرد برای انتخاب چند مسئول با حوزه های اجتماعی از ذینفعان نظر بخواهد و مشاوری در حوزه سازمان های مردم نهاد جهت حفظ حلقه ارتباطی سازمانها و دولت حضور داشته باشد .

آقای دکتر ابویی دبیر ستاد ، جهت استفاده از ظرفیت عظیم شهر تهران و سازمان های مردم نهاد در جهت توسعه شهر تاکید کرد . در نقش های حوزه مدیریت شهری در نقش ۱ – مشورتی و تصمیم سازی تشکل های غیر دولتی در شورای شهر تهران ۲ – نقش الگوسازی و مدیریتی تشکل ها و ۳ – نقش نظارتی به عنوان دیده بانان محلات شهر تهران می توان از شبکه تشکل ها بهره برد .

خیریه ها نزد مردم معتبرند

در ادامه آقای هوشنگی ضمن تبریک برای اولین مدال طلای ایران توسط بانوی ایرانی در المپیک فرانسه گفت : میانگین امید به زندگی خانم ها ۴۵ سال قبل ۴۶ سال و آقایان ۴۴ سال بوده است اما امروز میانگین امید به زندگی خانم ها ۷۶ سال و اقایان ۷۴ سال است . این را مدیون NGO ها هستیم . در خیرین مدرسه ساز مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان طریق مردم به دست آمده است. خیرین مدرسه ساز ۵ نفر پرسنل دارد و این مبلغ برای مدرسه سازی فقط نشان دهند اعتبار خیریه نزد مردم است .

در خصوص بیمه ، مجلس در صندوق بیماری های صعب العلاج برای ۱۰۶ بیماری خاص تا سقف ۵۰ میلیون تومان تعلق می گیرد . تمام بیماران اوتیسم شامل این بیمه شده اند . در خصوص مالیات ، در آخرین جلسه مقرر شده در مجلس مطرح شود که NGOها از مالیات معاف باشند و پیگیر هستیم.

در ادامه دکتر چراغچی در خصوص آموزش های مردمی در خصوص بیماری های خاص توسط سازمان های مردم نهاد تاکید داشتند .

خانم دکتر پناهی در ادامه در حوزه سلامت صحبت کردند : مهم ترین دغدغه در این حوزه دارو است . سلامت جسم ارتباط مستقیم با سلامت روح دارد . به محض اینکه عضوی از خانواده دچار بیماری می شود سلامت روان نیز دچار مشکل می شود .از نظر اقتصاد – دارو – روان – درد و … مسئله دارند . در این روز بخصوص و موقعیت دولت جدید آقای پزشکیان از فرصت استفاده کرده و افزایش توجه سیاستگذاران را در حوزه انحصار تولید دارو و پخش دارو ، تجهیزات پزشکی و خدمات سلامت . با توجه به انحصاری بودن داروهای بیماران خاص ، به محض تغییراتی مثل عدم تهیه ارز یا تحریم  و …  دارو کمیاب و نایاب می شود . بیمار برای تهیه دارو مجبور است به جای ماهی یک بار ، چندین بار جهت تهیه دارو مراجعه کند . اگر دارو از انحصار در بیاید رقابت سالم ایجاد می شود .دغدغه بیمارن خاص در حوزه دارو انحصار آن است . این بزرگترین دغدغه بیمار است . به طوری که مشکلات دیگر هنوز پا برجاست . بیمار کار ندارد . بیمه ندارد . به هر کاری نمی تواند مشغول شود . هزینه حمل و نقل ندارد .امیدواریم روزی را ببینیم که نیازمندان انقدر کم شوند که نیاز به NGO ها هم کمتر شود .

تحقق اصل پیشگیری

توزیع ناعادلانه پزشک متخصص در کشور دغدغه دیگری است . بیمار خاص نیاز فوری به پزشک دارد . بیماران نیازمند توجه و افزایش سیاستگذاری در این حوزه هستند . گفته شده پیشگیری بهتر از درمان است . ولی تحقق اصل پیشگیری بهتر از درمان است . برنامه ریزی و استفاده از راهکارها و سبک زندگی سالم و اهمیت زندگی سالم بسیار موثر است .

در ادامه اقای مجتهدی در حوزه محیط زیست صحبت کردند : مسائل محیط زیستی بسیار به هم پیوسته و پیچیده است . مثل تالاب گاو خونی یا هوای اصفهان ، مسائل پسماند ، رودخانه ها ، هوا  و … مشکلات محیط زیستی حل نشده از دولتی به دولت بعدی منتقل می شود .الویت بندی کردیم که ببینیم چه کار می توانیم انجام بدهیم . برخی طرح ها در سال گذشته با همکاری سازمان های مردم نهاد و ارتباط با شورای شهر به نتیجه رسیده است .پروژه مخرب پارک قیطریه متوقف شد . با همکاری رسانه ها می توانیم جلوی تخریب طبیعت را بگیریم . در کارگروه محیط زیست ثبت ملی توچال در دستور کار است . تغییر کاربری باغ گیاه شناسی یا بی بی شهربانو در جنوب تهران و …. امیدواریم شورای شهر در آخرین سال فعالیت خود دستاورد های خوب را ارائه دهد . امیدواریم در این مسیر بتوانیم قدمی برداریم .

خانم طبری به عنوان اخرین سخنران صحبت کردند .ضمن تبریک روز تشکل ها ، در حوزه آسیب های اجتماعی ، سازمان های مردم نهاد میتوانند اطلاعات و فهم عمیق تجریه زیسته خود را به عنوان بستر گفتگوی اجتماعی ، در مسیر سیاستگذاری به کار گیرند . شبکه سازی و هم افزایی و جمع هایی مانند امروز منجر به کنش گری فعال در این حوزه شده و در نهایت سیاستگذاری درست انجام شود . آموزش در این حوزه بسیار مهم است  . همچین رسانه می تواند به عنوان بازوی سازمان مردم نهاد عمل کند .

نشست خبری سازمان‌های مردم نهاد با اصحاب رسانه
نشست خبری سازمان‌های مردم نهاد با اصحاب رسانه

در انتها خانم خلقی بیانیه روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی  را قرائت کرد .

نویسنده : مریم شقاقی

۰/۵ (۰ نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=171451

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.