2

چگونه می توانیم ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم؟

  • کد خبر : 9647
  • 21 نوامبر 2016 - 9:59
چگونه می توانیم ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم؟

فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند كه خیلی آسان و سریع تهیه می شوند و شامل پیتزا، انواع ساندویچ، ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ كرده و… مي باشند.به دلیل پایین بودن ارزش تغذيه اي فست فود مصرف بي رويه این ماده غذایی، مي تواند مشكلاتي را براي سلامت ايجاد كند.

#ارزش_ تغذيه_اي #فست_فود #دانستنی #بیشتر_بدانیم

منظور از فست فود غذای آماده ای است که معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى شود و غذاى انگشتى به حساب مى آيد. فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند كه خیلی آسان و سریع تهیه می شوند و شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ كرده، ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ كرده و… مي باشند.

به دلیل پایین بودن ارزش تغذيه اي فست فود مصرف بي رويه  این ماده غذایی، مي تواند مشكلاتي را براي سلامت  ايجاد كند. چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف اين مواد می باشد زیرا اين نوع غذاها با كالرى، نمك و چربى، بویژه اسید چرب اشباع بالا و ويتامين و مواد معدنى اندك، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزايش مي‌دهند. نان‌هاي مورد استفاده درغذاهاي آماده  نيز غالبا” بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می شود. اين  غذاها معمولاً داراي نمك زيادي هستند. ، نمك به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصيت ضد باكتريايي) و پيوند دهنده ذرات گوشت عمل مي كند. جذب كلسيم در بدن با مصرف زياد اين غذاها به علت نمك بالاي آن ها كم شده، فرد درمعرض كمبود كلسيم قرار مي گيرد.

برای افزایش ارزش تغذيه اي فست فود ها چه باید کرد؟

با بكارگيري روش هايي مي توان ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش داد. به عنوان مثال:

  • از ميوه ها و سبزي هاي سالم و تازه ( گوجه فرنگي، خيار، كاهو، كلم، فلفل دلمه اي) همراه با آن ها استفاده نماييد. مصرف مقادیر مناسب اين مواد می تواند ویتامین ها و املاح مورد نياز بدن را تأمین نماید و فيبر موجود درآن ها با كاهش جذب چربي از اضافه وزن و چاقي پيشگيري كند.انواع سس ها و پنیر پیتزا مملو از چربی است. به جاي سس مايونز از سس گوجه فرنگي كه چربي كمتري دارد استفاده كنيد.
  • اصرار نداشته باشيد كه ميزان پنير پيتزا زياد باشد. به اين ترتيب چربي كمتري مصرف مي كنيد.
  • به جاي سيب زميني سرخ شده هم مي توان از سيب زميني تنوري استفاده كرد.
  • مصرف نوشـایه های گازدار کولا را به حداقل مقدار برسانيد. به جاي نوشابه هاي گازدار از آب، دوغ های کم نمک و بدون گاز يا انواع آب ميوه طبيعي و تازه استفاده نمایيد.

منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه

گفتگو با دکتر حمید رضا فرشچی در مورد استفاده از فست فود و حد مجاز آن در تغذیه

منبع: آپارات

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=9647

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi