نتایج مطالعات نشان میدهد باکتریهای فلور رودهای تاثیر مستقیم بر چاقی دارند. ساختار این باکتریها در افراد چاق نسبت به افراد با وزن متناسب کاملا خاص و متفاوت است.
به گزارش دانستنی انلاین ، فلور رودهای یا میکروبیوم به مجموعه میکروارگانیسمها بهخصوص ۳۰۰ نوع باکتری زنده در روده اطلاق می شود که نقش اساسی در بدن ما ایفا میکنند. این باکتریها علاوه بر اینکه در جذب کالری دریافتی و رشد و تکثیر سلولهای بافت شکم تاثیر جدی دارند، در بسیاری از عملکردهای مختلف از جمله سیستم ایمنی مؤثر هستند.
مطالعات بسیاری بر تاثیر فلور رودهای در تنظیم واکنشهای متابولیک، عملکرد گوارش، پوست، کبد، مغز و اندامهای دیگر تاکید دارد. اما در مطالعه اخیر تاثیر این باکتریها بر کاهش و افزایش وزن کودکان و نوجوانان بررسی شد. محققان دپارتمان کودکان دانشگاه ییل آمریکا وضعیت فلور رودهای و وزن ۸۴ کودک و نوجوان بین ۷ تا ۲۰ سال را ارزیابی کردند. از بین افراد، ۲۷ نفر چاق، ۳۷ نفر دچار اضافه وزن شدید، ۷ نفر دچار اضافه وزن متوسط و ۱۵ نفر وزن نرمال داشتند. علاوه بر بررسی فلور رودهای، از هر شرکتکننده MRI گرفته شد تا توزیع چربیهای بدن نیز موردتوجه باشد.
محققان ارتباط ۸ نوع باکتری را با مقدار چربیهای بدن تشخیص دادند. بهنظر رسید چهار نوع از این باکتری ها بیشتر در بدن افراد چاق وجود داشت و عملکرد بهتری نسبت به هضم قندها در مقایسه با افراد دارای وزن نرمال نشان داد. این تفاوت در نوع باکتریهای فلور رودهای میتواند در پیشگیری و درمان زودهنگام چاقی در کودکان و نوجوانان موردتوجه باشد.
محققان همچنین دریافتند سطح بسیار بالاتری از زنجیرههای کوتاه اسیدهای چرب در خون کودکان و نوجوانان چاق دیده شد. اسیدهای چرب با زنجیرههای کوتاه میتواند در کبد به چربی تبدیل شده و در بافتهای چربی تجمع یابد. این مسئله نیز در کنار باکتریهای متفاوت روده زمینه چاقی را افزایش میدهد.
مطالعات پیشین نیز نشان داد موفقیت کاهش وزن در خانمهای چاق که طی مدت ۶ ماه پروبیوتیک مصرف کردند دو برابر بیشتر بود. همچنین این کاهش وزن پایدار است و پروبیوتیکها به کنترل اشتها نیز کمک میکند./به سایت ایران