5

طرز تهیه قیمه نثار

  • کد خبر : 3817
  • 02 می 2016 - 15:59
طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار یک غذای قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.

آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذایی برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی، طعم، بافت، ظاهر و خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همین طور کشورهای اروپایی و امریکایی. غذاها انواع گوناگون دارند. در مناطق مختلف ایران نیز غذاهای متنوعی توسط مردم پخته می شود که گاهی خاص همان منطقه است. در این مطلب، طرز پخت غذایی به نام قیمه نثارجهت استفاده، توضیح داده می شود.

قیمه نثار یک غذای قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.

مواد تشکیل دهنده: 

  • زیره (در صورت تمایل) به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • خلال پرتقال یک سوم پیمانه
  • روغن به میزان دلخواه
  • کره به میزان دلخواه
  • زرشک یک سوم پیمانه
  • برنج 4 پیمانه
  • گوشت (خورشتی) 300 گرم
  • بادام یک سوم پیمانه
  • هل (در صورت تمایل) به مقدار لازم
  • خلال پسته یک سوم پیمانه
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • پیاز1 عدد
  • زعفران (آب کرده) نصف لیوان
  • دارچین به مقدار لازم
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 قاشق غذاخوری

 متن دستور آشپزی:

1- برنج را به صورت آب کش درست کنید در این فاصله زمانی تا درست شدن  پلو، پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید .

2- گوشت را به قطعات مساوی تقسیم کنید.

3- گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کرده و هم بزنید.

4- به آن نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین بزنید .

5- رب گوجه فرنگی را با کمی آب رقیق کرده به مواد اضافه کنید .

6- سپس در قابلمه یا زود پز را بگذارید تا گوشت حسابی با حرارت ملایم پخته شود.

7- ابتدا زرشک را شسته و کره را ظرفی بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید و زرشک سپس شکر را به آن اضافه کنید .

8- خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید و هم بزنید سپس خلال پرتقال به آن اضافه کنید.

9- گلاب به آن اضافه کنید ( توجه داشته باشید اگر تمام مواد شما تازه و مرغوب باشند، در خوش رنگ و خوش عطر کردن خوراک شما بسیار موثرند.) مخصوصاً گلاب، خلال ،بادام ، پسته و پرتقال

بعضی ها مایلند گوشت را همراه با برنج دم بگذارند ، این کار سلیقه ای است می شود پلو و مواد را جداگانه درست کرد و بعد از این که هر دو آماده شد ، کمی از برنج را زعفرانی، گوشت را لابه لای پلو و بعد با انواع خلال روی آن را تزئین کرد. انتخاب با خود شماست . نوش جان

منبع:

https://www.ayeneh.net

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=3817

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. با سلام ممنون از مطلب آموزنده و مفیدتون. لطفا درصورت امکان دستور پخت غذاهای محلی سایر استانها رو هم در سایت بگذارید.با سپاس

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi