دانستنی آنلاین: در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان می خوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خداوند بخشاینده مهربان
اللّهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ
خدایا در آن بهره مرا از برکاتش زیاد بگردان
وسَهّلْ سَبیلی الی خَیراتِهِ
و راه مرا به سوی خیرهایش آسان کن
ولاتَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ
و مرا را از پذیرفتن نیکیهایش محروم نکن
یا هادیاً الی الحَقّ المُبین
ای راهنمای به سوی حـق آشکار
دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
به گزارش دانستنی آنلاین، در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان از خداوند رهنما و هدایت کننده به سوی نیکی ها می خواهیم در این روز بهره ما را از برکاتش زیاد بگرداند و راه ما را به سوی خیرهایش آسان کند و ما را از پذیرفتن نیکیهایش محروم نسازد.
برکات معنوی ماه رمضان
ماه رمضان، ماه رحمت، مغفرت، برکت و کلا ماه خداست. در این ماه خداوند میزبان مخصوص بندگان خویش است که خودش آنان را برای بهره گرفتن از سفره برکاتش دعوت کرده است. خوش به سعادت افرادی که به این دعوت لبیک گفته در مهمانی الهی شرکت می کنند و از برکات سفره اش بهره می گیرند. این مهمانی دیگر همانند مهمانی های دنیوی نیست که میزبانش از دادن برکات بیشتر خودداری کند مهمان هرچقدر زرنگ باشد وبیشتر استغاثه کند برکات بیشتری کسب می کند. از این جهت است که مؤمنان روزه دار از میزبان می خواهند بهره آن ها را ازبرکات این ماه بیشتر کند.
شاید بعضی افراد گمان کنند که منظور از برکات، امور مادی و دنیوی است. هرچند خواستن نعمت های دنیایی از خداونند بخشنده بعید و دور از انتظار نیست؛ اما آنچه از برکات مادی مهم تر است برکات معنوی همانند راز و نیاز و خواندن دعاهای سفارش شده برای روزهای این ماه است که نهایتا قرب الهی را درپی خواهد داشت. بهره ماه رمضان بهشت و بهرههای معنوی است. بهرههایی که خدا میدهد، معنویاند که باید برای رسیدن به آنها دعا کرد یعنی از خداوند درخواست کرد.
امر بندگان به خیرات و حسنات
در فراز دوم از این دعای نورانی از خداوند می خواهیم راه رسیدن به خیرات را بر ما آسان سازد. خیرات اکثرا همراه با برکات به کار می رود. ریشه تمام خیرات و برکات ، ذات پاک حق تعالى است، این تعبیر به خاطر آن است که انواع نعمت هاى الهى که در زمین و آسمان، در خلقت بشر، و در دنیا و آخرت آمده است، همه از وجود پر برکت پروردگار افاضه مى شود. لذا باید به طور قطع به وعده هاى الهى در مورد آثار مادى و معنوى «انفاق» در راه خدا معتقد بود و دانست که دعا کلید همه خیرات و برکات است.
خیرات در میان عامه مردم به احسان و بخشش های مالی تعبیر می شود که تعبیر درستی هم است. بخشش و احسان در این ماه بسیار توصیه شده است. چنان که در قرآن نیز در این معنا آیاتی وجود دارد. از جمله:
خداوند محسن در آیه ۱۴۸ سوره بقره بندگانش را به خیرات دعوت می کند و می فرماید: «فَاسْتَبِقُوا الْخَیراتِ» ؛ «در کارهای خیراز [یکدیگر] پیشی بگیرید.»
و در آیه ۹۰ سوره انبیا در خصوص صفات مؤمنان می فرماید: «إنَهُمْ کانُوا یسارِعُونَ فِی الْخَیراتِ»؛ «آنها (مؤمنان) درکار خیر از هم سبقت میگیرند.»