دانستنی آنلاین :پاسخ به بدرفتاری نامادری : زندگی کردن با نا مادری می تواند در ابتدا حس عجیبی باشد؛ اما شما می توانید یاد بگیرید به این شرایط جدید عادت کنید. اگر شما هم در ارتباط با نامادری خود به مشکل خورده اید در ادامه راهکارهایی را برای رفع این مشکل آورده ایم.
راهنمایی برای مواجهه با بدرفتاریهای نامادری
برخورد با بدرفتاریهای نامادری میتواند چالشبرانگیز باشد. در اینجا چند راهکار برای مدیریت این وضعیت ارائه میشود:
برقراری ارتباط
گفتگو با والدین: اگر احساس میکنید که بدرفتاریها ادامه دارد، با والدین خود درباره وضعیت صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند به حل مشکل کمک کنند.
حفظ آرامش
کنترل احساسات: در مواجهه با بدرفتاری، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. واکنشهای احساسی میتوانند وضعیت را بدتر کنند.
تنفس عمیق: استفاده از تکنیکهای تنفس عمیق میتواند به کاهش استرس و کنترل احساسات کمک کند.
قراردادن مرزها
مشخص کردن مرزها: به وضوح مشخص کنید که چه رفتارهایی برای شما قابل قبول نیستند و این موضوع را با نامادری در میان بگذارید.
پافشاری بر مرزها: در صورت تکرار بدرفتاری، بر مرزهای خود پافشاری کنید و به او یادآوری کنید که این رفتارها برای شما غیرقابل قبول هستند.
جستجوی حمایت
حمایت از دوستان و خانواده: با دوستان یا اعضای خانوادهای که به شما نزدیک هستند صحبت کنید. آنها میتوانند به شما در مدیریت احساسات و ارائه مشاوره کمک کنند.
مشاوره حرفهای: اگر وضعیت به شدت دشوار است، مشاوره با یک روانشناس میتواند به شما در مدیریت احساسات و یافتن راهکارهای مؤثر کمک کند.
همچنین میتوانید در زمینه رفتار با نامادری، با دیگران نیز مشورت کنید. در واقع اطرافیان و بزرگترها شاید در این مورد تجربه بیشتری داشته بتوانند شما را راهنمایی کنند. مشورت با دیگران میتوانند شامل کمک گرفتن از روانشناس نیز باشد.
مراقبت از خود
فعالیتهای مثبت: درگیر فعالیتهایی شوید که به شما احساس خوب میدهند، مانند ورزش، هنر یا مطالعه.
توجه به احساسات خود: به احساسات و نیازهای خود توجه کنید و سعی کنید آنها را برآورده کنید.
صحبت کردن با پدر
حتی میتوایند در مورد رفتار با نامادری با پدر خود نیز به صورت مستقیم صحبت کنید. احساسات خود را با او در میان گذاشته و شنونده حرف های او نیز باشید. این موضوع میتواند تاثیر زیادی در روابط خانوادگی داشته باشد. از همین رو روابط خود را با پدر نیز حفظ کرده و از او کمک بگیرید.
کمک گرفتن از روانشناس
یکی دیگر از اقدامات لازم در جهت رفتار با نامادری کمک گرفتن از یک مشاور خانواده است. این فرد روابط خانوادگی را به دقت بررسی کرده و به اعضا کمک میکنند به طرز موثرتری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
وقت گذرانی با یکدیگر
وقت گذرانی با او و اختصاص دادن زمانی برای شناخت بیشتر نیز یکی دیگر از روش های رفتار با نامادری است. اینکار میتواند افراد را به یکدیگر نزدیک تر کرده و همچنین فرایند شناخت را سریع تر کند. به همین دلیل این فرصت را هم به خود و هم به دیگری بدهید
پیدا کردن نقاط قوت
از طرفی برای رفتار با نامادری پیدا کردن نقاط قوت او نیز میتواند در این مورد بسیار موثر باشد. همه افراد ویژگی های خوبی دارند که نباید آنها را نادیده گرفت. بهتر است بر این موضوعات تمرکز کرده و همواره به دنبال پیدا کردن ویژگی های منفی دیگری نباشید.
توصیه های کاربردی برای ارتباط بهتر مادر خوانده و پدر خوانده ها
انعطاف پذیری
در مقابل رفتار با نامادری انعطاف پذیر بوده و حتی تغییر کنید. البته تغییر باید به صورت دوطرفه صورت گیرد. اما بهتر است بر عقاید و باورهای خود پافشاری نکرده و واقع بین باشید. این موضوع باعث میشود که نتوانید به درستی فکر کرده و یا حتی رفتار کنید. به همین دلیل در این مورد از خود کمی انعطاف نشان دهید.
نتیجهگیری :
مدیریت بدرفتاریهای نامادری نیاز به صبر و استراتژیهای مناسب دارد. با برقراری ارتباط مؤثر، حفظ آرامش و جستجوی حمایت، میتوانید به بهبود وضعیت کمک کنید و احساسات خود را بهتر مدیریت نمایید.
چگونه با بدرفتاری های نامادری برخورد کنیم؟