«دانستنی آنلاین»- احسان انصاری: ایران پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران قصد داشت به اسرائیل حمله نظامی کند اما به دلایل مختلف و آنچه به عنوان صبر استراتژیک خوانده می شود تاکنون از این حمله خودداری کرده است. با این وجود امروز اخباری در زمینه حمله قریب الوقوع ایران به اسرائل مخابره شده که نشان می دهد ایران پس از ترور سید حسن نصرالله قصد دارد به اسرائیل حمله موشکی کند. اخباری که از ساعاتی گذشته شدت پیدا کرده و به نظر می رسد منطقه خاورمیانه به روزهای پر التهابی رسیده که تاکنون سابقه نداشته است.
امروزیک مقام ارشد کاخ سفید به رسانهها گفته است آمریکا به نشانههایی دست یافته که نشان میدهد ایران خود را برای حملهای قریبالوقوع با موشک بالستیک به اسرائیل آماده میکند. پنتاگون نیز گفت: تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که ایران تعداد زیادی موشک بالستیک را برای حمله به اسرائیل آماده کرده است.
شبکه ۱۳ اسرائیل نیز از اعلام آماده باش کامل در سراسر اسرائیل پس از دریافت اطلاعات نزدیک بودن حمله از سوی ایران خبر داده است.
در همین حال باراک راوید، خبرنگار نشریه اکسیوس، در شبکه ایکس نوشت یک مقام ارشد اسرائیلی به او گفته که هشدار درباره حمله موشکی احتمالی ایران حوالی ظهر به وقت محلی به اسرائیل رسیده است.
او به نقل از این مقام نوشته که اسرائیل گمان میکند این حمله طی چند ساعت آینده رخ دهد و نخستوزیر اسرائیل درباره این موضوع مشاوران امنیتی خود را فرا خوانده است.
یک مقام ارشد آمریکایی به رویترز گفته نشانههای اولیه نشان میدهد حمله موشکی احتمالی ایران به اسرائیل ممکن است دستکم به اندازه حملهای باشد که ایران در ماه فروردین سال جاری به اسرائیل انجام داد.
در همین حال، نیویورک تایمز به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی گزارش داد ایالات متحده بر این باور است که حمله موشکی بالستیک ایران ظرف ۱۲ ساعت آینده انجام خواهد شد.نیویویرک تایمز بر اساس گفتههای همین منبع گزارش داده هدف حمله ایران، سه پایگاه نیروی هوایی و یک پایگاه اطلاعاتی در شمال تل آویو است.بر اساس همین گزارش، سفارت آمریکا در اورشلیم به کارمندان خود در اسرائیل دستور داد به خانههای خود بازگردند و در مناطق حفاظت شده باشند.
مقامات اسرائیلی مدعی شدهاند که عملیات زمینی با هدف اشغال جنوب لبنان نیست، بلکه برای نابودی اهداف نظامی در نزدیکی مرز است.
این در حالی است که کاخ سفید و پنتاگون به این نتیجه رسیدهاند که تأثیر آنها بر تصمیم اسرائیل در مورد جنگ با لبنان محدود است.با این وجود کاخ سفید به اسرائیلیها ابراز نگرانی کرده است که آنچه به عنوان یک عملیات زمینی محدود از نظر زمان و مکان آغاز میشود، در نهایت به امری بزرگتر و طولانیتر تبدیل خواهد شد.
به دنبال بالا گرفتن درگیری میان رژیم صهیونیستی و حزبالله و حملات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان در روزهای اخیر، جان کربی سخنگو و هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا به شهروندان خود در لبنان هشدار داد که بلافاصله این کشور را ترک کنند.
در چنین شرایطی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی برخلاف دیدگاه و مواضع نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تاکید کرد که نیاز به آتشبس وجود دارد. سخنرانی بایدن تنها چند ساعت بعد از سخنرانی نتانیاهو انجام گرفت که که گفته بود «هیچ جایی در خاورمیانه وجود ندارد که اسرائیل نتواند به آن برسد».
روزنامه الاخبار لبنان امروز سه شنبه نوشت: آمریکاییها و جناحهای اسرائیلی سعی دارند چنین القا کنند که که عملیات زمینی در لبنان سریع و محدود خواهد بود، اما این موضوع با واقعیت هدفی که اسرائیل دنبال آن است، هیچ گونه سازگاری ندارد.دشمن در جنگ علنی خود علیه لبنان گام دیگری برداشت و همه نشانههایی که از منابع عربی دریافت شده است، حاکی از آن دارد که دشمن به گونهای رفتار میکند که گویی در «مسیر پیروزی» قرار دارد.اسرائیل قصد دارد برای دستیابی به یک هدف اصلی که همان نابودی حزب الله لبنان است، به هر کاری دست بزند.
گادرین نیز در سرمقاله امروز خود نوشت:هنگامی که ایالات متحده و فرانسه روز پنجشنبه هفته گذشته درخواست آتشبس موقت در لبنان را مطرح کردند، مطمئن بودند که بنیامین نتانیاهو از آن حمایت میکند اما یک روز بعد، نتانیاهو که هنوز در نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بود، دستور حمله هوایی به بیروت که منجر به ترور سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله شد را تایید کرد؛ همه وحشتزده شدهاند. در طول ماههای گذشته، نخستوزیر اسرائیل بهطور دورهای به واشنگتن گفته است که گوش شنوا دارد و سپس هر کاری که خواسته را انجام داده است. درحالیکه اسرائیل وانمود میکرد به ابتکارات دیپلماتیک ایالات متحده علاقه دارد، در حال برنامهریزی برای حمله همهجانبه به حزبالله بود و با این کار بنزین بر روی شعلههای آتش ریخت. نتانیاهو بارها با استفاده از تسلیحاتی که آمریکا ارسال کرده است، نزدیکترین متحدش را به شدت تحقیر کرده است. دهها هزار نفر در غزه کشته شدهاند و خاورمیانه چند هفته قبل از برگزاری انتخابات آمریکا در حال لغزیدن به لبه پرتگاه است.
این وضعیت نشان می دهد که خاورمیانه در آستانه یک جنگ فراگیر قرار گرفته که ممکن است پای قدرت های جهانی را نیز به منطقه باز کند.آنچه مهم است این است که ایران به عنوان یک بازیگر مهم در تحولات خاورمیانه نقش تعیین کننده ای دارد و هر تصمیمی که در این زمینه بگیرد همراه با پیامدهایی خواهد بود. اگر ایران تصمیم به مداخله در جنگ با اسرائیل بگیرد باید به همه جوانب ماجرا فکر کند که پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت. این در حالی است که شرایط منطقه به اندازه ای پیچیده شده که عدم مداخله ایران در جنگ با اسرائیل نیز برای ایران پیامدهایی خواهد داشت.