2

کالیبراسیون ترازو و باسکول استاندارد چیست ؟ +ویدئو

  • کد خبر : 15615
  • 21 جولای 2017 - 10:59
کالیبراسیون ترازو و باسکول استاندارد چیست ؟ +ویدئو

کالیبراسیون ترازو و باسکول استاندارد یکی از اصولی ترین مواردی است که پس از خرید سیستم توزین باید در طی دوره زمانی مشخص صورت پذیرد. برای این که بتوان به دقت و صحت عملکرد باسکول اطمینان داشت لازم است معیار مشخصی برای سنجش آن تدوین شود و بر اساس آن تمام باسکول ها آزمون شوند.

کالیبراسیون ترازو و باسکول استاندارد یکی از اصولی ترین مواردی است که پس از خرید سیستم توزین باید در طی دوره زمانی مشخص صورت پذیرد .

برای این که بتوان به دقت و صحت عملکرد باسکول اطمینان داشت لازم است معیار مشخصی برای سنجش آن تدوین شود و بر اساس آن تمام باسکول ها آزمون شوند. این آزمون در ایران توسط سازمان استاندارد برای کالیبره کردن باسکول انجام می شود و تمام مشاغلی که از باسکول استفاده می کنند لازم است که با مراجعه به این سازمان گواهی صحت عملکرد توزین باسکول را دریافت کنند .

کالیبراسیون باسکول به دو صورت انجام می شود. البته دو روشی که بیان می شود بر اساس نحوه آزمون و معیارهای سنجش نیست بلکه منظور دو طریقه برای کالیبره کردن باسکول با یک روش است. توضیح این که برای باسکول های کوچک یا همان باسکولت ها و انواع باسکول که قابلیت آسان جا به جایی را دارند با مراجعه به مراکز سنجش صحت عملکرد باسکول مرتبط با سازمان استاندارد و درخواست تست و صدور گواهی کالیبراسیون باسکول مورد را با معیار های مشخص می سنجند و در صورت نیاز به تصحیح عملکرد و تنظیم لودسل، عیب رفع می شود و با تنظیم مجدد گواهی صادر می شود.

ولی اساساً با توجه به کاربردی که باسکول دارد و داشتن ابعاد بزرگ جا به جایی آن سخت است. به همین دلیل با درخواست دارنده، کارشناسان با ابزار مخصوص در محل حاضر می شوند و عمل کالیبراسیون را انجام می دهند. از طرفی هم برخی از انواع باسکول بخاطر کاربردی که دارند اساساً امکان جا به جایی ندارند.

برای مثال می توان باسکول جاده ای  را ذکر کرد. برای استفاده از باسکول جاده باید آن را در جای ثابتی نصب کرد. برای نصب آن در زمین باید فوندانسیون مخصوص به وسیله سیمان اجرا شود تا محل قرار گیری باسکول ثابت باشد و بر اثر فشار سطح آن تغییر نکند. اجرای فوندانسیون برای باسکول جاده ای به خاطر آن است که اجسام بسیار سنگین را توزین می کنند و فشاری که به آن وارد می شود خیلی زیاد است. پس زمین زیر باسکول باید دارای استقامت و سختی مناسبی باشد تا در برابر این فشار دوام بیاورد و در کارکرد و محاسبات باسکول اثر نگذارد. بعد از مرحله فوندانسیون ریزی کارگذاری لودسل ها و صفحه های توزین انجام می شود. تمام این مراحل در حدود 10 روز طول می کشد و قاعدتاً جابه جایی این مدل از باسکول امکان پذیر نیست. کالیبراسیون و سنجش عملکرد باسکول نیز باید در محل نصب آن انجام بگیرد. البته با این که معیارهای کالیبراسیون یکی هست ولی روشی که برای باسکول های فوق سنگین اجرا می شود با ابزار و وزنه های سنگین است.

دستگاه های کالیبره کردن باسکول در دو نوع ثابت و سیار ساخته می شود. مدل ثابت در آزمایشگاه های سازمان های استاندارد قرار دارد و با مراجعه افراد و بردن باسکول یا ترازو صدور گواهی انجام می شود. مدل سیار و قابل جا به جایی نیز برای باسکول های فوق سنگین که قابل جا به جا شدن نیستند یا اصولاً حرکت دادن آن ها تراز را از بین می برد به کار می رود.

آنچه که مصرف کنندگان باید هنگام خرید توجه کنند این است که تمامی ترازو ها و باسکول ها باید دارای گواهی کالیبراسیون از مؤسسات استاندارد باشند.

کلیپ زیبای این پست را در رابطه با کالیبراسیون ترازو و باسکول استاندارد ببینید.

منبع: تراز ایران

گردآوری‌شده توسط پایگاه دانستنی آنلاین

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=15615

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi