مواد غذایی

خواص عرقیات گیاهی و نحوه مصرف آن ها (۳)

#عرقیات_گیاهی #بیشتر_بدانیم #دانستنی

در بخش های پیشین با عنوان خواص عرقیات گیاهی و نحوه مصرف آن ها، با تعدادی از گیاهان دارویی آشنا شدیم. در این بخش نیز به معرفی تعداد دیگری از این نوع گیاهان و خواص و نحوه استفاده از آن ها، می پردازیم.

  • گل ختمی:

▪ گرفتگی صدا، درمان آسم، برونشیت، نرم کننده پوست، ضد ناراحتی های عضلانی و عصبی، رفع التهاب مثانه و ادرار، مفید جهت سرفه و دردهای گلو و زکام و بیماری های سینه، در بیماری های چشم شستن چشم ها با محلول فوق مفید واقع می شود

ـ نحوه مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود

  • گزنه:

▪ درمان بالارفتن فشار خون، چربی خون، کبد و کلسترول، ضد قند، محرک غدد هاضمه، مدر، جلوگیری از خونروش، ضد اسهال، مقوی، ضد عفونی کننده، مصرف گزنه برای درمان رماتیسم و رفع خستگی عضلات و حتی بعضی اقسام فلج ها تجویز شده، خاصیت این گیاه در ترشحات گزنده آن یعنی اسید فرمیک است که در واقع نوعی دارو برای افراد بیمار می باشد، جوشانده گزنه مواد زائدی که در مجرای ادرار جمع شده دفع کرده، اخلاط ریه را از بین می برد. همچنین جوشانده آن یک داروی بسیار مؤثر برای تصفیه خون است و استسقاء را درمان می کند .

  • لپوره(مریم نخودی)( مریم گلی) (طبیعت گرم):

▪ ضد جوش و خارش و رفع سوء هاضمه، ضد سرفه،آرام بخش، ضد اسهال و پیچش شکم، ضد ضعف و لاغری، پاک کنده کبد، ضد فشار خون، تصفیه کننده خون،در استعمال خارجی ضد عفونی کننده دهان و دندان و التهابات اندام های تنفسی.

برای کسانی که مزاج گرم و دموی دارند توصیه نمی شود.

ـ نحوه مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

  • مرزه (طبیعت گرم):

▪ مقوی قوای جنسی، درمان نقرس، فلج، اسهال، ضد نرمی استخوان، ضد انگل، مقوی نیروی هاضمه، هضم غذا، تصفیه کننده، جلو گیری از نفخ شکم، ضد کرم، مدر، ضد انگل(کرم کدو) تقویت کودکان ضعیف، درمان ورم معده،تسکین آسم، ناراحتی های دهان، گلو و ریه، مقوی عمومی دستگاه گوارش، توقف عادت ماهانه، رماتیسم

ـ نحوه مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود

  • نسترن (طبیعت گرم):

▪ تقویت کننده قلب و اعصاب،رفع کمبود ویتامین ث، معالج بیماری های سنگ کلیه، درد معده و اسهال

ـ نحوه مصرف: به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است.

  • یونجه( اسپست) (طبیعت گرم):

▪ سرشار از ویتامین های A-C-D-K ، چاق کننده و تصفیه کنننده خون، معالج نرمی استخوان، زیاد کننده شیر مادران، نرم کننده سینه و نافع برای سرفه، قابض، تقویت اعصاب، معالج رعشه، از خونریزی جلو گیری می کند.

  • چهار عرق سرد (طبیعت سرد دارد):

▪ تصفیه کننده خون، تب بر، شستشوی کلیه و کبد و خنک برای کسانی که طبیعت گرم و آویشن دارند.

ـ نحوه مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

  • چهار عرق گرم (طبیعت گرم دارد):

▪ مفید برای هضم غذا، تقویت کننده معده، مفید به حال مبرودین

ـ نحوه مصرف: مخلوط با آب بعد از غذا ظهر و شب میل شود.

  • بادرنجبویه :

▪ بالابردن فشار خون – خون ساز – آرام بخش – مقوی مغز – درمان طبش قلب – خواب آور – ضد تشنج.

  • اترج :

▪ ضد اسهال و استفراغ – ضد عفونت – رفع عطش و سکسه – تامین ویتامین ث.

  • کاکوتی :

▪ تقویت اعصاب – ضد انگل – ضد عفونی کننده مجاری تنفسی – تقویت دستگاه گوارش – تقویت بینایی – درمان بیخوابی.

  • مخلصه:

▪ ملین – مقوی – دفع سموم – ضد قولنج – پادزهر قوی – مفید برای ناراحتی های کمر و مفاصل عضلانی – تقویت معده

  • مورد :

▪ ضد خونریزی – قایض روده – تقویت رشد مو – درمان اسهال و بواسیر – ضد آفت.

منبع:

http://nejatgar.com

مقالات تصادفی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close