محققان دانشگاه ملی سنگاپور دریافتند که مصرف منظم قارچ نقش پیشگیرانه در برابر تحلیل شناختی مغز مرتبط با افزایش سن دارد.
به گزارش دانستنی انلاین ، پژوهشهای مختلفی در مورد بیماری های استحالهای مغز صورت گرفته و محققان به نقش تغذیه در این زمینه پرداختهاند. براساس یکی از این مطالعات، محققان دریافتند احتمال تحلیل شناختی خفیف در سالمندانی که حدود 300 گرم قارچ پخته در هفته میخورند، دو برابر بیشتر است. تحلیل شناختی خفیف مقدمه علائم جدی این بیماری و نشانه زودهنگام آلزایمر است.
محققان برای دستیابی به این نتایج، وضعیت بیش از 600 سالمند بالاتر از 60 سال را طی شش سال ارزیابی کردند و آزمایشهای مختلف عصبی انجام دادند. آنها اعلام کردند که این تاثیرات مرتبط با ترکیب خاصی در انواع گونههای قارچ است.
اِرگوتیونین نوعی ترکیب در بسیاری از انواع قارچ است که خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهاب آن شناخته شدهاست. این ماده بهطور مشخص بر عملکرد شناختی مغز تاثیر دارد. محققان بر این باورند که ترکیبات دیگری در قارچ نیز نقش مثبتی در تقویت قدرت شناختی مغز دارند زیرا در سنتز فاکتورهای رشد عصبی مؤثر هستند. ترکیبات بیواکتیو موجود در قارچ نیز با جلوگیری از تولید بعضی مولکول ها مانند بتاآمیلوئیدها و… از استحاله عصبی مغز پیشگیری میکنند./به سایت ایران