اساس رژیم غذایی مبتنی بر گوشت، تخممرغ و نوشیدنیهای پروتئینی سطح تستوسترون را در مردان کاهش میدهد که میتواند زمینهساز تعداد کمتر اسپرماتوزوئیدها و در نتیجه کاهش باروری شود.
به گزارش دانستنی انلاین ، کاهش وزن یا تقویت عضلات یکی از مهمترین دلایل انتخاب رژیم هایپرپروتئین است که در این روش مصرف گوشت، ماهی، تخممرغ و نوشیدنیهای حاوی پودر پروتئین افزایش مییابد. گرچه شاید این سبک تغذیه بتواند به تقویت عضلات کمک کند اما نتایج مطالعات اخیر محققان دانشگاه ووستر انگلستان نشان میدهد که چنین سبک غذایی بر باروری مردان تاثیر منفی دارد.
محققان در این زمینه تاثیرات رژیم هایپرپروتئین را بر سطح تستوسترون و کورتیزول (هورمون استرس) با توجه به 27 مطالعه در مورد 309 مرد سالم بررسی کردند. بعضی از مردان رژیم غذایی سرشار از پروتئین و مقدار کم کربوهیدرات داشتند و بعضی دیگر کربوهیدرات بیشتر و پروتئین کمتر مصرف کردند.
نتایج حاکی از آن بود افرادی که بیش از 35% پروتئین مصرف میکنند دچار کاهش جدی سطح تستوسترون بودند و این سبک تغذیه بر باروری مردان تاثیر داشت. همچنین رژیم غذایی حاوی مقدار کم کربوهیدرات نسبت به مقدار بالای آن تاحدی ترشح هورمون کورتیوزل را بالا میبرد. بهگفته مدیر این تیم تحقیقاتی، مقدار پروتئین مصرفی باید حداکثر 25% منابع غذایی دریافتی باشد./به سایت ایران