دانستنی آنلاین: در دولت رئیسی با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در مجموع بیش از ۲ میلیون قرارداد بیمهای جدید با ماهیت اختیاری منعقد شد.
به گزارش دانستنی آنلاین، دولت مردمی سیزدهم و در راس آن شهید آیت الله ابراهیم رئیسی در حوزه رفاه اجتماعی اقدامات مبارکی را رقم زده است که از جمله آنها در سازمان تامین اجتماعی می توان به افزایش ۲ میلیون نفری بیمهشدگان جدید، پوشش بیمه توافقی برای هفت گروه جدید، بیمه هنرمندان، روزنامهنگاران و نویسندگان، پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومانی بیمه بیکاری و افزایش پرداختی کمک هزینه بارداری از ۶ ماه به ۹ ماه اشاره کرد.
پوشش ۷۵ درصدی بیمههای اجتماعی در جمعیت ۸۶ میلیون نفری امروز کشور در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب فقط ۲۰ درصد از جمعیت ۳۵ میلیون نفری آن مقطع تحت پوشش بیمههای اجتماعی بودند. این دستاورد بسیار بزرگ انقلاب اسلامی در حوزه اجتماعی است که عموماً در هیاهوی بوقهای رسانهای معاند، مورد غفلت قرار میگیرد.
البته براساس اصل ۲۹ قانون اساسی که اجرای کامل آن در سیاستهای کلی تأمیناجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ و امر شده است؛ همه مردم باید از موهبت بیمه اجتماعی و بیمه درمانی بهرهمند شوند. در بیمههای درمانی پوشش تقریباً ۱۰۰ درصدی مردم با طرح دولت سیزدهم و دستور آیت الله رئیسی، محقق شده و هر کس هم که تاکنون زیر پوشش بیمه درمان قرار نگرفته است در اولین مراجعه به مراکز درمانی و روی تخت بیمارستان باید بیمه شود و هزینه بیمه افراد فاقد تمکن مالی را هم دولت متقبل کرده است.
افزایش ۲ میلیون نفری بیمهشدگان جدید تامین اجتماعی
از ابتدای دولت سیزدهم با اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در مجموع بیش از ۲ میلیون قرارداد بیمهای جدید با ماهیت اختیاری منعقد شده که تقویت منابع این سازمان را به دنبال داشته است.
توسعه پوشش بیمههای اجتماعی در میان اقشار مختلف مردم و شناسایی بیمه شدگان جدید علاوه بر گسترش چتر حمایتی تامین اجتماعی، سبب تقویت منابع سازمان و کاهش بخشی از چالش ناترازی منابع و مصارف در این صندوق بازنشستگی شده است را می توان بخش دیگری از دستاوردهای این دولت برشمرد.
پوشش بیمه توافقی برای ۷ گروه جدید
در دولت سیزدهم ۷ گروه جدید از اقشار فاقد پوشش بیمهای در قالب بیمه توافقی تحت پوشش این سازمان قرار گرفتند همچنین با برقراری بیمه هفت هزار و ۷۰۹ نفر از قالیبافان و شاغلان صنایعدستی واجد شرایط، این گروه جایگزین افرادی شدند که به علل مختلف از جمله اشتغال در سایر مشاغل از زمره بیمهشدگان این گروه خارج شده بودند.
در بیش از چهار دهه گذشته، با توجه به فعالیتها و اقدامات گسترده در این حوزه، شاهد توسعه کمی و کیفی در پوشش بیمهای و خدمات به بیمهشدگان بودهایم؛ بهطوری که ضریب پوشش بیمههای اجتماعی در میان جمعیت کشور در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، بسیار پایین و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت بود که امروز به حدود ۷۳ درصد رسیده است.
سازمان تامیناجتماعی اکنون حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از پوشش بیمههای اجتماعی در کشور را محقق کرده است، در دولت مردمی سیزدهم نیز موضوع افزایش پوشش بیمهای با جدیت دنبال شده و در حدود دو سال و نیم اخیر رشد و توسعه کمی و کیفی پوشش بیمهای با هدف شناسایی افراد و گروههای فاقد بیمه و طراحی و تدوین برنامهها و انواع قالبهای بیمهای جدید برای جذب افراد موصوف بهعنوان یکی از برنامههای تحولی اصلی این سازمان دنبال شده است.
در دهههای اخیر با وجود توسعه چتر بیمهای به آحاد جامعه، همچنان بخشهایی از جامعه فاقد پوشش بیمه اجتماعی هستند که باید این افراد شناسایی شده و با کمک دولت و همراهی سازمان تامیناجتماعی تحت پوشش قرار گیرند، سازمان تامین اجتماعی بیش از ۵۳ درصد پوشش بیمهای جامعه و ارائه خدمات به بالغ بر ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مستمریبگیر و ۱۶ میلیون بیمهشده را بر عهده دارد.