دانستنی آنلاین-منیژه بازیار:معاون وزیر صمت رتبهبندی شرکت های برتر ایران را در بیست وشش سال گذشته موفق دانست و افزود:در رویدادامسال معیار ارزیابی ریسک در سرمایه گذاری نیز بصورت آزمایشی درتبه بندی لحاظ می شود.
به گزارش دانستنی آنلاین :در نشست خبری بیست و هفتمین سال رتبه بندی شرکت های برتر ایران که امروز دوشنبه ۲۲ مرداد درسازمان مدیریت صنعتی برگزار شد بابک احمدی معاون وزیر و ریس سازمان شرکت گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت:رتبه بندی شرکتها در دنیا سالها است اجرا می شود و شاخصی برای نشان دادن درجه توفیق اقتصادی در سرمایه گذاری هایی که انجام میشود است اما به این معنا نیست که این سرمایه گذاری ها خوب است.
نمیتوان صنایع رانتی را برتر دانست
احمدی افزود:دربین رتبه های شاخص اقتصادی نام صنایعی دیده می شود که یا به یارانه ارزان قیمت و یا به یک رانت متصل هستند بنا براین نمیتوان گفت که این بنگاه ها واقعا موفق هستند.
این صنایع به لحاظ فروش و درآمد جزو برترینها هستند اما این موضوع نمیتواند به عنوان شاخصی برای جذب سرمایه گذاری مطرح باشد در واقع نمیتوانیم صرفاً با همین یک شاخص سرمایهگذاران را ترغیب به سرمایه گذاری در این بخشها کنیم.
وی افزود:رتبه برتراز لحاظ شاخص فروش و درامد غیرقابل انکار است اما ایا صرفا سوددهی ودرامد بالا برای ترغیب افراد به سرمایه گذاری در چنین صنایعی کفایت میکند؟ قطعا خیر.
معاون وزیرصمت بحث ارزیابی ریسک رایکی از موارد مهمی دانست که باید در فاکتورهای ارزیابی لحاظ شود.
وی افزود: نرخ بازده در کنار نرخ ریسک است که به سرمایه گذار نشان می دهد در یک حوزه سرمایه گذاری کند یا خیر.
احمدی بابیان اینکه ، مفهوم خلق ارزش پایدار موردی است که درکشورما به دلیل تلاطمات اقتصادی به طرز شایسته به ان پرداخت نشده است گفت: در کسب و کاری که این مفهوم محقق شده، نرخ ریسک می تواند به حداقل ممکن برسد و حداکثر ثبات و پایداری را در اقتصاد داشته باشد.
رتبه بندی شرکتها با هدف ارایه اطلاعات شفاف
سرپرست مدیریت مرکز رتبه بندی شرکتهای برتر نیز در این مراسم گفت: امروز در مدیریت سخت و پررقابت در همه جای دنیا مدیران نیازمند اطلاعات هستند تا تصمیم گیری واقع بینانه بگیرند و یکی از اهدافی که در رتبه بندی شرکتها دنبال می کنیم ارایه اطلاعات شفاف بر اساس عملکرد و نتایح کمی شرکتها است که یکی از این شاخص ها شاخص درآمد است.
فیض آبادی افزود: در رتبه بندی شرکتها دو رویکرد داریم؛ برخی مبتنی بر نتایج هستند مثل IMI-۱۰۰ که نتایج بر اساس داده های واقعی و تایید شده مالی شرکتها صورت می گیردوبرخی رتبه بندی های دیگر نیز مبتنی بر عملکرد هستند که آنجا قضاوت ها کمی و کیفی اتفاق می افتد.