دانستنی آنلاین: رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز خبر داد تعداد فوتیهای الکل صنعتی در این استان تا ظهر روز سهشنبه ۳۰ خرداد به ۱۵نفر رسیده است.
به گزارش دانستنی آنلاین، بر اساس گزارشها طی شش روز گذشته ۱۸۲ نفر در استان البرز به دلیل مصرف «مشروب تقلبی» مسموم شده و به بیمارستان مراجعه کردهاند.
به گفته شهرام صیادی، علاوه بر ۱۵نفری که به دلیل مصرف مشروبات الکلی مسموم جان خود را از دست دادهاند، پنج نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه هستند که چهار نفر از آنها اینتوبه (لولهگذاری برای تنفس) شدهاند.
همچنین از میان کسانی که با علایم مسمومیت الکلی به بیمارستانهای البرز مراجعه کردهاند، در حال حاضر ۴۰ نفر بستری و تحت درمان قرار دارند.
در روزهای گذشته اما آمار متفاوتی از تعداد قربانیان مصرف الکل صنعتی منتشر شده است.
حسین فاضلی هریکندی، رییس دادگستری استان البرز، پیش از این گفته بود احتمال اینکه چند نفر در منزل فوت کرده و به بیمارستان هم اعزام نشده باشند وجود دارد.
صبح امروز (سهشنبه ۳۰ خرداد) عباس مسجدی آرانی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، تعداد جانباختگان ماجرای مسمومیت الکلی استان البرز را ١٠ نفر اعلام کرد.
او همچنین از مرگ ۶۴۴ نفر در پی مصرف الکل در سال ١۴٠١ خبر داد که نسبت به سال قبل از آن ٣٠ درصد افزایش داشته است.
شامگاه پنجشنبه خبرگزاریها از مسمومیت شدید شماری از شهروندان ساکن شهرستان کرج به دلیل مصرف مشروبات الکلی و انتقال آنها به بیمارستان خبر دادند و گفتند مسموم شدگان بین۲۰ تا ۵۰ سال سن دارند.
فاضلی هریکندی پس از انتشار خبرهایی درباره این مسمومیت گسترده گفت الکلهای صنعتی به صورت خارج از شبکه و غیرقانونی از سوی شخصی به فروش رسیده است که کارخانه تولید اسپری مو در شهرک صنعتی اشتهارد دارد.
به گفته رئیس کل دادگستری استان البرز کارخانههای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی سهمیه الکل دارند و الکلها معمولا با آب و اسانسهای مختلف مخلوط و عرضه میشود که شامل متانول است.
او البته از بازداشت سه نفر به اتهام فروش این مشروبهای تقلبی و بازجویی از شش متهم دیگر نیز خبر داد.
مسمومیت، از دست رفتن بینایی، از کار افتادن کلیهها و حتی مرگ، هر سال هزاران شهروند ایرانی را به دلیل عدم دسترسی به نوشیدنی الکلی استاندارد تهدید میکند.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، نه تنها فروش که مصرف نوشیدنیهای الکلی هم غیرقانونی است و دستگاه قضایی میتواند مصرفکننده را در بار نخست بازداشت، به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره «حد»، به «اعدام» محکوم کند.
با این حال سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی کرده و گفته بود هر فرد الکلی در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل مینوشد.