دانستنی آنلاین: گزارشگران بدون مرز ۲۹ اکتبر در گزارشی تحقیقی نوشت که خبرنگار تصویری رویترز، عصام عبدالله را اسرائیل در مرز لبنان در یک حمله”هدفمند” کشته است. عصام عبدالله و یک تیم از روزنامه نگاران در مرز لبنان مشغول پوشش درگیریهای لبنان بودند که با وجود آنکه مشخص بود روزنامه نگار هستند، به آنها حمله شد؛ گزارشگران بدون مرز نوشت به نظر میرسد این حمله عمدا رخ دادهاست.
پس از حمله طوفان الاقصی توسط حماس، اسرائیل برای کاهش فشار رسانهها و افکار عمومی، حملات گستردهای را به غزه آغاز کرد و مراکز غیر نظامی زیادی از جمله بیمارستانها را مورد حمله قرار داد. کشتار خبرنگاران و بمباران دفاتر رسانهای نیز از جمله جنایاتی است که اسرائیل طی حملات تلافی جویانه به غزه انجام داده است.
کمیته حفاظت از روزنامه نگاران در گزارشی که به تازگی منتشر شده، عنوان کرده شمار روزنامه نگاران جان باخته در غزه در حال افزایش است؛ این کمیته تاکنون نام ۳۳ روزنامهنگار را که در این جنگ کشته شدند را منتشر کرده است که ۲۸ نفر از آنان فلسطینی، یک نفر لبنانی و ۴ خبرنگار نیز اسرائیلی هستند. این سازمان تعداد خبرنگاران کشته شده را بیشتر از این تعداد میداند؛ همچنین نیروهای اسرائیلی خانه ۳۰ روزنامهنگار را نیز بمباران کردهاند که در جریان این حملات، چندین تن از اعضا خانواده هریک از این روزنامه نگاران جانباخته اند.
در روزهای گذشته، خبرگزاری فرانسه و رویترز از ارتش اسرائیل درخواست مصونیت برای گزارشگران این دورسانه را کرده بودند اما ارتش اسرائیل رسما اعلام کرد نمیتواند امنیت روزنامهنگاران را تضمین کند.
تصاویر و فیلمها در جنگها از هر زبانی گویا تر هستند به همین دلیل در کشورهای غربی در اغلب مواقع پروپاگاندای نظامی اسرائیل عینا نقل میشود؛ دولتها مایلند با تصاویر به افکار عمومی جهت دهند و مردم را فریب میدهند؛ اسرائیل نیز برای جلوگیری از پخش تصاویر جنگ در غزه دست به هر اقدامی میزند تا مانع از مستندسازی جنایات جنگی شود به طوریکه در گزارش کمیته حفاظت از خبرنگاران آمدهاست که نیروهای اسرائیلی از هیچ اقدامی برای جلوگیری از تصاویر جنگ فروگذار نیستند. این رژیم به همراهی دولتهای غربی به عمد سعی در تحریف آگاهانه روایت جنگی دارد.
با وجود اینکه سازمانهای شناختهشده حقوق بشری، اسرائیل را به عنوان دولت آپارتاید شناسایی کردهاند و در اسناد وزارت اطلاعات اسرائیل افشا شده که فلسطینیان ساکن غزه باید به صحرای سینا رانده و یهودیان در غزه ساکن شوند اما همچنان نگاه به غزه، نگاهی اسلام هراسانه و ضد عرب است که حتی در ایران نیز عدهای با آن همراهی میکنند و علت این همراهی سرکوب رسانهها در فلسطین و جهت دهی است که رسانههای قدرتمند غرب به افکار عمومی دادهاند.