دانستنی آنلاین: در برخورد با دیگران، به خصوص هنگامی که برای اولین با کسی روبرو می شوید، چیزی که قبل از همه در شخص مقابل اثر می گذارد، وضع ظاهری یعنی لباس شماست.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین،در جامعه باید آدابی را رعایت کنیم. مانند آداب درست لباس پوشیدن، آداب سلام کردن، آداب دست دادن، آداب غذا خوردن، آداب رفتار کوچه و خیابان و …. .
مردم قبل از آنکه فرصت داشته باشند شما را بشناسند و به اخلاق و روحیات شما پی ببرند از وضع ظاهرتان شما را قضاوت خواهند کرد. هرچند این قضاوت سطحی است با این حال باید گفت لباس اشخاص درباره ی آن ها سخن می گوید و معرف ذوق و سلیقه ی آنهاست. بنابراین به خوب لباس پوشیدن، و سر و وضع منظم داشتن باید توجه داشت.
بدیهی است که توجه به لباس خود داشتن، لازم است ولی کافی نیست، زیرا لباس ملاک شخصیت افراد محسوب نمی شود. باید به صفات اخلاقی و ارزش های انسانی اهمیت داد. چنانچه کسی فقط لباس خوب و زیبا بپوشد و از نظر اخلاقی شایستگی لازم را نداشته باشد، مانند کالای کم ارزشی است که به طرز بسیار زیبایی بسته بندی شده باشد.
- منظور از خوب لباس پوشیدن، آن نیست که شخص لباس های نو و گران قیمت بپوشد، بلکه باید لباس متناسب و تمیز بر تن داشته باشد. لباسی که با سن، اندام، چهره، شخصیت و موقعیت و محیطی که در آن زندگی می کند تناسب داشته باشد.
بدیهی است لباس هایی که در میهمانی های رسمی، محافل دوستانه، مسافرت ها، محل کار، کلوپ های ورزشی یا در کوچه و خیابان پوشیده می شوند، کم و بیش با هم تفاوت دارند و توجه به این تفاوت ها ضروری است.
- نظافت نیز مسئله مهمی است. کسی که یقه اش چرک است و یا دستمال کثیف و چروک خورده از جیب خود بیرون می آورد، نشان می دهد که شخص لاابالی و نامرتبی است.
- اولین قدم درخوب لباس پوشیدن آن است که هرکس بداند چه رنگ یا چه فرم لباس برتای او مناسب است. پوشیدن لباس های جلف۶ و عجیب و غریب که موجب جلب توجه دیگران می شود صحیح نیست.
- برای آقایان هنگامی که میهمان دارند، به خصوص در حضور خانم ها، پیژامه لباس مناسبی نیست. همچنین نپوشیدن جوراب و با پاهای برهنه در حضور میهمانان نشستن، خلاف نزاکت است. با پیژامه و لباس منزل به کوچه و خیابان رفتن نیز صحیح نیست.
- زینت دادن لباس با تعداد زیادی زیورآلات مختلف، چه اصل و جه بدل، صحیح نبوده و در نظر دیگران نوعی خودنمایی محسوب می گردد. زیورآلات و جواهر نباید لباس را از نظر بیندازد و آن را تحت الشعاع قرار دهند بلکه باید لباس را زینت بدهند.
- در محیط کار، از حداقل جواهر و وسایل زینتی باید استفاده کرد و در کلوپ های ورزشی و همچنین میدان های ورزش از به کار بردن آنها باید خودداری کرد.
- لباس دیگران را قرض گرفتن کاری است که کمتر کسی بدان تمایل دارد و کمتر کسی است که با میل و رغبت، لباس خود را به دیگری بدهد. بنابراین
کهن جامه خویش پیراستن به از جامه عاریت خواستن
- کسانی که برای نشان دادن قد خود، کفش هایی با پاشنه های خیلی بلند می پوشند، علاوه بر آنکه نمی توانند به طور طبیعی راه بروند و ناراحتی زیادی را باید تحمل کنند، توجه دیگران را به خود جلب می کنند و از متانت خویش می کاهند.
- مردم هر کشور برحسب چگونگی آب و هوا، آداب و رسوم و سنت ها و اعتقادات خود لباس می پوشند، بنابراین تقلید از طرز لباس پوشیدن خارجیان، بدون توجه به آن شرایط، صحیح نیست.
- بجز در میهمانی ها، همواره ساده لباس بپوشید.
- متمایز و جذاب باشید، بدون آنکه زننده و پرزرق و برق باشید.
- از پوشیدن لباس های بدن نما، عریان یا تنگ اجتناب کنید.
- اطمینان حاصل کنید که کفش تان واکس خورده و در پا راحت باشد.
- اطمینان حاصل کنید که جوراب و دستمال تان تمیز و بدون لکه باشد.
- در مراسم رسمی کت و شلوار توصیه می شود. در مراسم غیر رسمی پوشیدن تی شرت و کفش راحت یا صندل بلامانع است.
- کم و محتاطانه به خود عطر بزنید و خود را در عطر نخیسانید.