1

نقش صنعت فرش در اقتصاد ایران

  • کد خبر : 4908
  • 22 خرداد 1395 - 14:36
نقش صنعت فرش در اقتصاد ایران

نقش فرشبافی در اقتصاد ایران به طور کلی عبارتند از: کمک به توسعه اقتصادی، ایجاد شغل و سرمایه گذاری اندک و بهره وری بالا…

#صنعت_فرش #اقتصاد #دانستنی بیشتر_بدانیم

به طور کلی نقش فرشبافی در اقتصاد ایران عبارتند از:

 کمک به توسعه اقتصادی   

ایجاد شغل    

سرمایه گذاری اندک و بهره وری بالا

رشد اقتصادی و دستیابی به اهداف مختلف آن امروزه سرلوحه برنامه و فعالیت های بسیاری از دولت ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه می‌باشد. این دولت ها در برنامه‌های توسعه اقتصادی خود اهداف عمده‌ای را در زمینه‌های مختلف اقتصاد، اجتماع، سیاست و … دنبال می‌کنند.

در بخش اقتصاد، عمده اهداف دولت ها متوجه افزایش تولید و درآمد ملی (رشد اقتصادی)، رسیدن به اشتغال کامل و کاهش نرخ بیکاری، ثبات قیمت ها و کاهش نرخ تورم به منظور حفظ قدرت خرید پول ملی، توسعه صادرات و افزایش درآمدهای ارزی در جهت تأمین نیازهای ارزی کشور و تسهیل در اجرای برنامه‌های توسعه، و بالاخره توزیع بهتر و عادلانه تر درآمدها در جهت برقراری عدالت اقتصادی در جامعه می‌باشد.

دستیابی به توسعه اقتصادی به سهم خود بر وجوه مختلف زندگی افراد از قبیل سطح زندگی و معیشت و رفاه، آموزش بهداشت عمومی و شاخص های جمعیتی مانند نرخ مرگ و میر، میانگین طول عمر و میزان زاد و ولد تأثیرات شگرف می‌گذارد.

دولت ها برای نیل به اهداف خود و دستیابی بر توسعه اقتصادی ناگزیر از اتخاذ سیاست ها و خط مشی‌های هماهنگ با شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی، اجتماعی و … کشور هستند.

غالب کشورهای در حال توسعه در اجرای برنامه‌های موردنظر خود با مشکلات عدیده از جمله «رشد بی‌رویه جمعیت»، بیکاری  (کم کاری و رواج انواع مختلف بیکاری از جمله بیکاریهای پنهان، فصلی و …) و در نتیجه پایین بودن سطح درآمد و معیشت گروه کثیری از مردم ، «نقصان تشکیل سرمایه داخلی» و درنتیجه فقدان منابع مالی کافی برای اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی و ساخت و توسعه امکانات زیربنای موجود به منظور فراهم آوردن امکان بهره‌برداری بهینه از منابع انسانی، طبیعی و … کشور مواجه می‌باشند.

به همین دلیل بعضی از صاحب نظران با توجه به سهولت گسترش صنایع کوچک بر ضرورت تأکید بر تقویت، توسعه و گسترش این قبیل صنایع در برنامه توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه اصرار و توصیه دارند. این قبیل صاحب نظران در توصیه‌های خود بویژه بر قابلیت ها و ویژگی های این قبیل صنایع از جمله نیاز به سرمایه اندک برای ایجاد، راه‌انداری و بهره‌برداری، کاربر بودن این صنایع و نیاز به سرمایه‌گذاری اندک سرانه برای ایجاد یک شغل، عدم نیاز به تخصص های فنی و حرفه‌ای بالا و سازگاری و استفاده از مهارت های بومی، بازار ساده فروش محصولات و بالاخره قابلیت و توانایی ایجاد درآمد ارزی تکیه دارند.

اقتصاد ایران، به گفته اغلب صاحب نظران، هم اکنون در مرحله «گذر» به سر می‌برد و کم و بیش با شرایط و مشکلات مشابه کشورهای در حال توسعه مواجه می‌باشد. نرخ بالای بیکاری، افزایش مستمر قیمت ها و بالاخره کمبود منابع ارزی و ریالی برای اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های توسعه اقتصادی که در سنوات اخیر به تصویب رسیده و به اجرا درآمده است، برضرورت ایجاد اشتغال و کاستن از نرخ بیکاری، مهار تورم و همچنین توسعه صادرات به منظور افزایش درآمدهای ارزی تأکید می‌کند. رشد اقتصادی از افزایش ارزش تولید ناخالص داخلی در یک دوره مالی ناشی می‌شود و تولید ملی مجموعه‌ای از ارزش های افزوده در تولید انواع کالاها و خدمات است. از آنجا که فرش ارزش افزوده فراوانی دارد و در تولید آن کمترین نیاز ارزی وجود دارد، در حالی که منشاً کسب درآمد می‌باشد، اهمیت بسزایی در مجموعه تولید ملی و اقتصاد ایران دارد.

منبع: قالی ایران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=4908

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi