4

ترس از آمپول در کودکان

  • کد خبر : 7069
  • 26 مرداد 1395 - 9:14
ترس از آمپول در کودکان

ترس از آمپول در کودکان و بزرگسالان وجود دارد اما ترسی که باعث شود فرد بزرگسال نتواند سراغ آمپول برود و ترس به مرحله حاد برسد، سوزن هراسی یا فوبیای سوزن نام دارد. برای جلوگیری از این حالت در بزرگسالی بهتر است والدین، کودکان را از آمپول نترسانند و به عنوان تنبیه استفاده نکنند.

#ترس_کودک #آمپول #دانستنی #بیشتر_بدانیم

رفتارهای ما در بزرگسالی, ریشه در کودکی دارد و اگر به رفتار کودکان و بزرگسالان بنگریم به راحتی منشأ این ترس را متوجه می شویم.

ترس از آمپول در کودکان

ترس از آمپول در کودکان و بزرگسالان وجود دارد اما ترسی که باعث شود فرد بزرگسال نتواند سراغ آمپول برود و ترس به مرحله حاد برسد، سوزن هراسی یا فوبیای سوزن نام دارد.  برای جلوگیری از این حالت در بزرگسالی بهتر است والدین، کودکان را از آمپول نترسانند و از ‌آمپول به عنوان ترس یا تنبیه کودکی استفاده نکنند.

پیش از آن که کودکتان را به محیط های درمانی مانند بیمارستان و درمانگاه یا اتاق تزریقات ببرید، بهتر است مسائلی را برای کودک خود روشن کنید.

تزریق واکسن به محافظت کودک در برابر بیماری های مختلف کمک می کند اما بدون شک این کار درد دارد. جای تعجب نیست که بیشتر کودکان از آمپول می ترسند اما در اغلب موارد مجبورند این کار را انجام دهند. در حقیقت بسیاری از کودکان تا ۴ سالگی بیش از ۲۰ تزریق واکسن انجام خواهند داد. بد نیست با برخی از نکاتی که می تواند این ترس را در کودک کم کند، آشنا شوید.

حقیقت را بگویید

اگر کودک از شما می پرسد که « قراره بریم آمپول بزنیم؟» طفره نروید و انکار هم نکنید. به او اطمینان دهید واکسن قرار است از او در برابر بیماری ها محافظت کند و توضیح دهید که این کار نوعی تنبیه نیست. همچنین نباید به او بگویید که آمپول درد ندارد چون در این صورت کودک می فهمد که شما به او دروغ می گویید و اعتمادش را نسبت به شما از دست می دهد. در عوض ساده و صادقانه بگویید « بله، درد دارد اما فقط برای چند ثانیه.» اما همه اینها را خوشحال و با لبخند برایش توضیح دهید.

جزئیات را لو ندهید

بهتر است جزئیات زیادی درباره نحوه آمپول به فرزندتان نگویید. اگر همه چیز را خیلی زود بگویید کل هفته او را از بین خواهید برد و تا زمان ملاقات نگران خواهد شد. تا زمانی که درباره آمپول سؤال نکرده است، توضیح ندهید. اگر پرسید و شما می دانستید که در این ملاقات با پزشک قرار نیست تزریقی داشته باشد، باید به او توضیح دهید. اما اگر نمی دانید بهتر است بگویید این امکان وجود دارد آمپول لازم داشته باشی اما معلوم نیست. در اینجا مبهم بودن جواب بهتر است. اگر شما درباره آمپول و واکسن بیش از حد صحبت کنید او را مضطرب خواهید کرد.

از درد جسمی پیشگیری کنید

برخی متخصصان استفاده از کرم بی حس کننده حدود ۲۰ دقیقه قبل از تزریق را برای بی حس کردن پوست توصیه می کنند. در طول واکسیناسیون هم سعی کنید حواس کودک را پرت کنید، دستش را بگیرید، شکلک دربیاورید، جوک یا داستان تعریف کنید یا شعر مورد علاقه اش را برایش بخوانید.

زمان مداخله را بدانید

اگر فرزندتان دچار حمله و تشنج می شود بهتر است شما عقب بایستید و اجازه دهید دکتر و پرستار وارد عمل شوند. برخی کودکان گاهی اوقات با دیدن توجه والدینشان بیش از حد واکنش نشان می دهند. اگر فرزندتان اوقات تلخی می کند بهتر است از اتاق بیرون بروید یا در گوشه ای بایستید و با کودک ارتباط چشمی برقرار کنید تا او حمایت شما را دریافت کند.

امداد فوری ارائه کنید

پس از واکسیناسیون چند دقیقه کودک را روی پایتان بنشانید تا مطمئن شوید سرگیجه ندارد. بعد از آن محل تزریق را مالش دهید تا درد کاهش یابد. می توانید از کیسه آب یخ برای مدت ۱۰ دقیقه استفاده کنید.

جایزه یادتان نرود

گاهی اوقات حتی یک انگیزه کوچک هم می تواند به کاهش درد کمک کند. رفتار خاص شما در برابر کار شجاعانه و مثبتی که او انجام داده می تواند راه را برای ملاقات ها و واکسن های بعدی هموار کند. کافی است او را به یک بستنی یا پارک دعوت کنید.

منبع:سایت پزشکان بدون مرز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=7069

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi