1

دستور پخت دلمه کلم قالبی

  • کد خبر : 5693
  • 17 جولای 2016 - 14:40
دستور پخت دلمه کلم قالبی

دلمه کلم از جمله دلمه هایی است که در مناطق مختلف ایران با استفاده از سبزیجات و صیفی جات مثل؛ برگ مو(انگور)، بادنجان، فلفل، گوجه فرنگی و … توسط بانوان ایرانی پخته می شود. مواد لازم: کلم سفید ۵ الی ۶ برگ – گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم ـ برنج یک و سه چهارم پیمانه پلوپز ـ سبزی …

#دلمه_کلم #دانستنی #بیشتر_بدانیم

دلمه کلم از جمله دلمه هایی است که در مناطق مختلف ایران با استفاده از سبزیجات و صیفی جات مثل؛ برگ مو(انگور)، بادنجان، فلفل، گوجه فرنگی و … توسط بانوان ایرانی پخته می شود.

مواد لازم:

ـ  کلم سفید                  ۵ الی ۶ برگ

ـ گوشت چرخ کرده        ۲۰۰   گرم

ـ برنج                        یک و سه چهارم  پیمانه پلوپز

ـ سبزی معطر خرد شده ( گشنیز و ترخون و شوید و جعفری و ریحان و مرزه )       ۱ پیمانه

ـ نمک و زردچوبه و فلفل قرمز و سیاه                 به مقدار کافی

ـ پیاز داغ                ۳ الی ۴ قاشق

ـ زرشک قرمز           ۴ قاشق غذا خوری

ـ رب گوجه فرنگی    ۱ قاشق غذا خوری

ـ سرکه                 سه چهارم لیوان پلوپز

ـ آب                   سه چهارم لیوان پلوپز

-شکر                   6 قاشق غذا خوری

ـ روغن زیتون

طرز تهیه :

۱ ـ برنج را به همراه نمک و زردچوبه و روغن زیتون به روش کته طبخ کنید .تا برنج دم می کشد کارهای زیر را انجام دهید.

۲ ـ یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و برگ های کلم را در آن بریزید  کلمی را که انتخاب می کنید برگ های صاف و ظریف داشته باشد در غیر این صورت یکی دو برگ دیگر به تعداد برگ ها اضافه کنید تا آخر سر کم نیاید. در فرصتی که برگ ها در حال جوشیدن هستند گوشت را آماده کنید.

۳ ـ گوشت را با یک پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل قزمز و سیاه با کمی روغن تفت داده و رب اضافه کنید و بعد یک لیوان آب روی آن ریخته صبر کنید تا پخته شده و آبش تبخیر شود .

۴ـ  آب و سرکه و شکر (شربت سکنجبین ) را روی شعله به مدت یک ربع ساعت بگذارید تا بجوشد .

۵ ـ بعد از نرم شدن برگ های کلم ، شعله را خاموش کنید و برای جدا کردن آب از کلم آن را روی صافی بریزید وقتی کمی خنک شد ۲ الی ۳ قاشق روغن در قالب نچسب بریزید و کلم ها را در داخل قالب بچینید و لبه های اضافی آن را از قالب آویزان کنید.

۶ ـ در یک ظرف بزرگ ، همه مواد دلمه را با هم مخلوط کنید .

۷ ـ شربت را روی مواد بریزد و خوب مخلوط کنید .

۸ ـ مواد را روی برگ ها در قالب بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید و لبه های کلم را به هم آوردید تا کاملاً روی مواد را بپوشاند و اگر جایی خالی ماند با برگ بپوشانید .

۹ ـ روی قالب را فویل بکشید و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و ربع تا یک و نیم ساعت بگذارید .

۱۰ ـ قالب را از فر در آورده و دیس را روی آن گذاشته و همزمان قالب و ظرف را برگردانید تا دلمه در ظرف قرار گیرد.

۱۱ ـ دلمه را با هر چه که دوست دارید تزئین کنید .

نکته :

در این غذا، از برنج دانه بلند خارجی استفاده شده و مقدار شربت داده شده برای این نوع برنج است اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید مقدار شربت کمتری اضافه کنید . این مقدار بنا بر نوع برنج فرق می کند و خودتان با توجه به پخت هایی که از برنج کرده اید بهتر تشخیص می دهید که چه مقدار شربت نیاز دارد .

منبع: آشپزی رنگین

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=5693

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi