مواد غذایی

چگونه می توانیم ارزش تغذیه ای فست فود را افزایش دهیم؟

#ارزش_ تغذیه_ای #فست_فود #دانستنی #بیشتر_بدانیم

منظور از فست فود غذای آماده ای است که معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى شود و غذاى انگشتى به حساب مى آید. فست فودها یا غذاهای آماده، غذاهایی هستند که خیلی آسان و سریع تهیه می شوند و شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس، پنیر، مرغ سرخ کرده، ناگت مرغ به همراه سیب زمینی سرخ کرده و… می باشند.

به دلیل پایین بودن ارزش تغذیه ای فست فود مصرف بی رویه  این ماده غذایی، می تواند مشکلاتی را برای سلامت  ایجاد کند. چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف این مواد می باشد زیرا این نوع غذاها با کالرى، نمک و چربى، بویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنى اندک، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهند. نان‌های مورد استفاده درغذاهای آماده  نیز غالبا” بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می شود. این  غذاها معمولاً دارای نمک زیادی هستند. ، نمک به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصیت ضد باکتریایی) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می کند. جذب کلسیم در بدن با مصرف زیاد این غذاها به علت نمک بالای آن ها کم شده، فرد درمعرض کمبود کلسیم قرار می گیرد.

برای افزایش ارزش تغذیه ای فست فود ها چه باید کرد؟

با بکارگیری روش هایی می توان ارزش تغذیه ای فست فود را افزایش داد. به عنوان مثال:

  • از میوه ها و سبزی های سالم و تازه ( گوجه فرنگی، خیار، کاهو، کلم، فلفل دلمه ای) همراه با آن ها استفاده نمایید. مصرف مقادیر مناسب این مواد می تواند ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن را تأمین نماید و فیبر موجود درآن ها با کاهش جذب چربی از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کند.انواع سس ها و پنیر پیتزا مملو از چربی است. به جای سس مایونز از سس گوجه فرنگی که چربی کمتری دارد استفاده کنید.
  • اصرار نداشته باشید که میزان پنیر پیتزا زیاد باشد. به این ترتیب چربی کمتری مصرف می کنید.
  • به جای سیب زمینی سرخ شده هم می توان از سیب زمینی تنوری استفاده کرد.
  • مصرف نوشـایه های گازدار کولا را به حداقل مقدار برسانید. به جای نوشابه های گازدار از آب، دوغ های کم نمک و بدون گاز یا انواع آب میوه طبیعی و تازه استفاده نمایید.

منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه

گفتگو با دکتر حمید رضا فرشچی در مورد استفاده از فست فود و حد مجاز آن در تغذیه

منبع: آپارات

مقالات تصادفی :

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close