آشپزی

مربای بالنگ تازه را چگونه درست کنیم؟

#تهیه #مربای_بالنگ#بیشتر بدانیم #دانستنی

مربای بالنگ را می توانید در وعده صبحانه تان میل کنید و خوردن خامه یا کره با آن طعم دلپذیری ایجاد خواهد کرد. می توانید نان صنعتی و سبوس دار با این مربا میل کنید و البته هرچه نان تیره تر باشد، بهتر است. در ضمن، مربای بالنگ به همراه چای به عنوان طعم دهنده نیز می تواند خورده شود و شما می توانید برای تنوع طعم، در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری از این مربا را با یک فنجان چای میل کنید.

با خواص بالنگ بیشتر آشناشویم

مربای بالنگ تازه را چگونه درست کنیم؟

از بالنگ می‌توان جهت تقویت جگر، معده و جهت تسکین حرارت احشاء و تشنگی و اسهال صفراوی و کبدی استفاده کرد.

جوشانده پوست خشک بالنگ نیز مسکن قوی صفراوی است و جویدن آن نیز موجب خوشبو شدن بوی دهان می‌شود.

پوست زرد بالنگ، برای تقویت قلب، مغز، کبد، معده و احشای داخل شکم مفید است، مربای آن نیز به همراه عسل برای نفخ و کمک به هضم غذا مؤثر است.

پوست بالنگ بیشتر جهت تهیه مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین به عنوان ضدعفونی کننده و صفرابر نیز مصرف سنتی دارد.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ :

 بالنگ    ۲ عدد

 شکر      هم وزن بالنگ

گلاب     یک چهارم لیوان

زعفران دم کرده              به میزان لازم

طرز تهیه مربای بالنگ :

بالنگ هایی را انتحاب کنید که برجستگی کمتری روی پوست داشته باشند تا به سهولت پوستش را جدا کنید .برای جدا کردن پوست، از کارد میوه خوری تیز استفاده کنید و یک لایه نازک از روی پوست بالنگ بردارید اگر مقداری از پوست باقی ماند اشکالی ندارد چون باعث عطر بیشتر مربا می گردد ، اما اگر این مقدار زیاد باشد موجب تلخ شدن مربا می شود.

بعد از این که پوست را جدا کردید بالنگ را از وسط به دو نیم کنید و بخش داخلی (مغز) را در آورید و آب یکی از بالنگ ها را گرفته و صاف کنید که بعداْ به مربا اضافه شود و بخش سفید رنگ پوست را که شبیه پنبه است، برای مربا جدا کنید. با قیچی یا کارد به قطعات تقریباً ۱ در ۲ سانتی متر ببرید. سعی کنید قطعات کوچک نباشد .بعد آن را وزن کنید تا  وزن شکر به دست آید .

بالنگ را به مدت۱۲ ساعت در آب بخیسانید در  این مدت مقداری آب جذب می کند .

شکر را با دو لیوان آب بجوشانید تا برای مربا آماده باشد .

بعد از ۱۲ ساعت بالنگ ها را از آب خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب آن گرفته شود سپس در ظرفی آب بریزید و بالنگ ها را بجوشانید . دو بار این کار را تکرا کنید تا تلخی مربا گرفته شود دقت داشته باشید که زیاد نجوشد هر بار ۱۰ دقیقه کافیست هر چه میزان آب هنگام جوشیدن بشتر باشد تلخی آن زودتر گرفته می شود .پس از این مرحله بالنگ را روی صافی بریزید و چند بار آب سرد رویش بریزید بعد با دست فشار داده و آبش را بگیرید و در شهد بیندازید آب صاف شده بالنگ را به جای آب لیمو اضافه کنید ( از شکرک زدن شهد غلیظ جلوگیری می کند ) شعله را روشن کنید و صبر کنید تا بالنگ کاملاً بپزد و شهد کمی برایش باقی مانده و شیشه ای شود در آخر گلاب و زعفران اضافه کنید و صبر کنید دو سه جوش بزند و شعله را خاموش کنید .

منبع :صبح بخیر

مقالات تصادفی :

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close