2

8 نكته درباره رونق اشتغال و توليد

  • کد خبر : 12396
  • 09 آوریل 2017 - 8:37
8 نكته درباره رونق اشتغال و توليد

با توجه به اهميت اقتصاد مقاومتى، سال 1396 نيز در ادامه سا ل هاى قبل از سوى رهبر معظم انقلاب « سال اقتصاد مقاومتى؛ توليد – اشتغال » نامگذارى شد. اما اجراى اقتصاد مقاومتى و رونق توليد و اشتغال به الزامات و بسترهايى نياز دارد. الزاماتى كه بايد مورد توجه تمام نهادها، ارگا ن ها و تك تك افراد جامعه باشد

#رونق_اشتغال #توليد #بیشتر_بدانیم #دانستنی

با توجه به اهميت اقتصاد مقاومتى سال 1396 نيز در ادامه سا ل هاى قبل از سوى رهبر معظم انقلاب « سال اقتصاد مقاومتى؛ توليد – اشتغال » نامگذارى شد. اما اجراى اقتصاد مقاومتى و رونق اشتغال و توليد به الزامات و بسترهايى نياز دارد. الزاماتى كه بايد مورد توجه تمام نهادها، ارگا ن ها و تك تك افراد جامعه باشد.در اين يادداشت 8 الزام رونق اشتغال و توليد مورد توجه قرارگرفته است.

8 الزام رونق رونق اشتغال و توليد

-1 برخى به اشتباه تصور می كنند كه اجراى اقتصاد مقاومتى تنها وظيفه قوه مجريه است درحالى كه اقتصاد مقاومتى يك ديدگاه است كه به تمام نهادها و قوا مربوط می شود و تمام بخش ها بايد در تحقق آن تلاش كنند. به همان اندازه كه قوه مجريه در تحقق آن نقش دارد قوه قضائيه و مقننه نيز نقش دارند البته با توجه به اين كه قوه مجريه اداره امور اجرايى كشور را برعهده دارد نقش راهبردى ترى در اين بخش دارد.

-2 نكته ديگرى كه ناديده گرفته می شود اين است كه وقتى می گوييم توليد بايد نهادينه شود به اين معناست كه توليد به عنوان مسئله اصلى كشور تمام سياست ها، برنامه ها و نگاه ها را به سمت خود جلب كند. اين كه چرا توليد در كشور ما در طول دهه هاى اخير به ميزان قابل قبولى رشد نكرده دلايل مختلفى دارد كه يكى از مهم ترين آنها توجه نكردن بخش هاى مختلف و مردم به آن است. تمام نهادها و بخشهاى حاكميت و همچنين مردم بايد در جهت نهادينه كردن فرهنگ توليد ملى و مصرف كالاهاى داخلى تلاش كنند و اين موضوع به يك فرهنگ تبديل شود.

-3 مسئله پايين بودن بازدهى توليد يكى ديگر از مواردى است كه مانع جذب سرمايه كافى به اين بخش شده است. با وجود تلاش هاى انجام شده هنوز بازدهى توليد نسبت به ساير بخش هاى اقتصادى پايين تر است و همين موضوع باعث شده است تا سرمايه گذاران به اين بخش توجه نكنند. بنابراين بايد در ابتدا بازدهى بخش توليد در مقايسه با ساير بخش ها قابل رقابت شود.

-4 مشكلاتى كه از سال هاى قبل ايجاد شده نيز يكى از نكاتى است كه تأثير زيادى بر بخش توليد و اشتغال داشته است. در دوره قبل شوك هايى به اقتصاد ايران وارد شد كه همچنان اثر آن قابل مشاهده است. دراين سال ها شوك خارجى تحريم، آثار منفى زيادى بر اقتصاد ايران داشت ولى تنها عامل منفى نبود چون كه در كنار آن شوک هاى داخلى نيز وجود داشت. براى مثال يكى از اين شوك هاى داخلى افزايش چند برابرى نرخ ارز بود.

در ساير كشورها زمانى كه نرخ ارز به يكباره 10 درصد افزايش می يابد اقتصاد آن كشور فلج می شود. درحالى كه در كشور ما u1606 نرخ ارز به يك باره با رشد 300 درصدى روبه رو شد و آثار زيا نبارى بر اقتصاد ملى برجاى گذاشت كه همچنان اين آثار منفى ادامه دارد. علاوه براين رشد چند برابرى قيمت انرژى در سال هاى گذشته يكى ديگر از شوك هاى داخلى بود كه توليد را با مشكل روبه رو كرد.

-5 از مشكلات ديگرى كه رابطه مستقيمى با توليد دارد، ساختار بانكدارى ايران است. در دنيا به شكل عمده بانك ها ضمن حفظ منافع خود در خدمت توليد هستند. ولى در ايران نظام بانكى اين گونه نيست. وقتى كه نرخ تورم درسال هاى اخير كاهش يافته و تك رقمى شده، همچنان برخى از بانك ها در پشت پرده نرخ هاى سود بسيار بالاترى نسبت به تورم جارى به سپرده گذاران می پردازند و همين

عامل موجب شده تا سرمايه گذاران به جاى ورود به عرصه تولي، دارايى خود را در بانك ها سپرده گذارى كنند. برهمين اساس براى رونق توليد نيازمند يك جراحى بزرگ در نظام بانكى كشور هستيم.

-6 نكته ديگرى كه بايد به آن توجه كرد وظيفه اى است كه برخى از نهادها در راستاى حمايت از توليد دارند. براى مثال پديده قاچاق كه رابطه مستقيمى با توليد ملى دارد بايد با ريشه يابى و رهگيرى كالاهاى قاچاق، مبادى ورودى و عاملان آن از بين برود تا توليدكننده با خيال آسوده به توليد بپردازد. درواقع تا قاچاق ريشه كن نشود رونق توليد نيز ممكن نخواهد بود. در كنار آن نظام مالياتى كشور نيز

بايد به طور كامل در خدمت توليد باشد و در زمانى كه با ركود روبه رو هستيم توليدكنندگان مشمول معافيت هاى مالياتى شوند.

-7 براى رونق توليد و اشتغال، نظام تأمين اجتماعى كشور نيز بايد اصلاح شود. اين نظام بايد به گونه اى عادلانه باشد كه منافع كارفرما و كارگر را به شكل توأمان حفظ كند چون كه منافع كارگر با كارفرما به هم گره خورده و از هم جدا نيست.

-8 توجه ويژه به مزيت هاى اقتصادى كشور از ديگر مواردى است كه بايد در رونق توليد و اشتغال مد نظر قرارگيرد.

هم اكنون مزيت اصلى كشور در بخش كشاورزى است. ايران در توليد بسيارى از محصولات كشاورزى جايگاه ويژه اى در جهان دارد كه می توان در جهت صادرات آن را تقويت كرد. روسيه سالانه 170 ميليارد دلار محصول كشاورزى وارد می كند

درحالى كه سهم ايران از آن تنها 110 ميليون دلار است كه به دليل نبود سازماندهى مناسب رخ داده است. درمجموع بايد به صنايعى توجه شود كه كاربرهستند و به نيروى كار بيشترى نيازدارند كه كشاورزى يكى از بهترين آنهاست

منبع:  روزنامه صمت – شماره ۷‍۴۲

گردآوری شده توسط پایگاه دانستنی آنلاین

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=12396

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi