آشپزی

دستور پخت آش ترش

آش ترش از آش های معروف  است که برخی معتقدند که طبخ ترش آش یا همان آش ترش در واقع اظهار دلسردی از سال کهنه و استقبال از سال نو می باشد، همچنین از قدیم الایام مازندرانی ها این آش را در مراسم سوم درگذشتگان خود به نشانه تنفر از غم و ناراحتی، به عنوان پیش غذا طبخ می کردند. به هرحال امروزه مردم این منطقه آش ترش را در آخرین چهارشنبه سال به نیت مردگان خود خیرات می کنند.

آش ترش یکی از غذاهای مغذی و سرشار از آهن، فیبر و پروتیین به شمار می آید.

مواد لازم برای تهیه آش ترش

نخود                                                                نصف پیمانه

لوبیا                                                                 نصف پیمانه

عدس                                                               نصف پیمانه

ماش                                                                نصف پیمانه

باقلا                                                                نصف پیمانه

برنج                                                                نصف پیمانه

اسفناج، تره، جعفری، گشنیز                                نیم کیلو

سیر تازه یا خشک                                                      ۱ بوته

پیاز متوسط                                                              ۲ عدد

ادویه، زردچوبه، نمک و فلفل                           به مقدار لازم

آب نارنج                                                           نصف پیمانه

نعناع داغ                                                   به میزان دلخواه

طرز تهیه

نخود و لوبیا را که از شب قبل در آب خیسانده ایم، پس از این که شستیم در قابلمه ای با مقداری آب لازم می گذاریم تا بپزند. باقلا را نیز شسته و در ظرفی جداگانه می پزیم. زمانی که نخود و لوبیا نیم پز شدند عدس و برنج را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد. وقتی حبوبات پختند، سبزی آش را به آن اضافه می کنیم. پیاز را به همراه ۲ قاشق غذاخوری روغن در ماهی تابه سرخ می کنیم وقتی رنگ پیاز طلایی شد مقداری سیر خرد شده، زردچوبه، ادویه، فلفل روی پیاز می ریزیم و کمی تفت می دهیم. وقتی پیاز داغ آماده شد آن را به حبوبات اضافه می کنیم. در حین جا افتادن آش یعنی حدود نیم ساعت آخر پخت آش، آب نارنج یا رب انار رقیق شده را به آش می افزاییم. پس از این که آش خوب جا افتاد آن را از روی حرارت برمی داریم و برای سرو آماده می کنیم. برای تزیین آش ترش می توانیم از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع خشک استفاده نماییم.

نکات مهم

آش ترش از جمله آش هایی است که از تنوع مواد برخوردار است، به طوری که در این آش می توانید از چغندر لبو، کدو سبز، برگه هلو و برگه زردآلو نیز استفاده کنید.بدین ترتیب که؛ نیم کیلو چغندر خرد شده را به همراه برنج و عدس به آش اضافه کیند. در صورت تمایل نیز می توانید کدوی سبز خرد شده را پس از پختن حبوبات و یک ربع قبل از افزودن سبزی به آش بیفزایید.

همچنین می توانید در آش ترش از کوفته ریزه استفاده کنید.

چنانچه از باقلا خشک می خواهید استفاده کنید آن را از شب قبل در آب بخیسانید.

اگر طعم آش زیاد ترش بود می توانید به اندازه دلخواه شکر به آن اضافه کنید.

سبزی گزنه یکی از سبزی های اصلی این آش است، بنابراین سعی کنید آن را تهیه کرده و در آش مورد استفاده قرار دهید.با نعناع داغ و پیاز داغ و سیرداغ درست مثل آش رشته تزیینش می کنند.

همچنین می توانید در آش ترش از کوفته ریزه هم استفاده کنید.

منبع:

http://ash-irani.ir

مقالات تصادفی :

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چک کردن

Close
Close