3

10 راهکار عملی برای محافظت از محیط زیست

  • کد خبر : 3736
  • 09 اردیبهشت 1395 - 9:34
10 راهکار عملی برای محافظت از محیط زیست

به سادگی می توانیم با انجام بعضی از امور پیش پا افتاده و کم هزینه و اجتناب از کارهای بسیار وقت گیر و غیر ضروری کمک قابل توجهی به امر حفاظت محیط زیست نماییم .

هنگامی که از این مقوله صحبت به میان می آید، نا خود آگاه یک فعالیت هدایت شده بین المللی یا ملی که توسط دولت ها پایه ریزی شده به ذهن خطور می کند .

در حالی که به سادگی می توانیم با انجام بعضی از امور پیش پا افتاده و کم هزینه و اجتناب از کارهای بسیار وقت گیر و غیر ضروری کمک قابل توجهی به امر حفاظت محیط زیست نماییم .

اما پیش از این که به این امور بپردازیم، لازم است با آلودگی و انواع و منشأ آن آشنا شویم.

انواع آلودگی : از نقطه نظر زیست محیطی دو گروه آلاینده را می توان تشخیص داد :

 قابل انحطاط: یک آلاینده قابل انحطاط را می توان تجزیه کرد ، از بین برد و یا مصرف کرد مانند فاضلاب انسانی و زباله های انسانی و یا کشاورزی و بعضی مواد رادیو اکتیو و ….

غیر قابل انحطاط: آلاینده غیر قابل انحطاط از راه های طبیعی تجزیه نمی شود .

نمونه چنین آلاینده هایی عبارتند از جیوه ، سرب ، و برخی از ترکیبات آنان و بعضی از پلاستیک ها ، لذا باید از ورود آلاینده های پایدار مضر به محیط زیست کاملاً جلوگیری کرد و یا آن را به طوری کنترل کرد که به سطح زیان آور نرسد .

منشاء آلودگی چیست؟ انسان از راه های گوناگون باعث ایجاد آلودگی می شود . بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم ، افزایش بیش از حد جمعیت و عدم ایجاد فرهنگ استفاده مناسب از منابع طبیعی و انرژی باعث ایجاد و تداوم این مشکل می شود .

انفجار جمعیت و اثرات سوء بحران های زیست محیطی: اگر چه مسائل زیست محیطی از قدیم الایام کم و بیش وجود داشته؛ ولی اینک به دلیل رشد بی رویه جمعیت جهان افزایش یافته و مشکلات عدیده ای به بار آورده است . آدمی در عصر حاضر محیط طبیعی را به اقتضای نیازمندی های اقتصادی و اجتماعی خود تغییر شکل بسیار داده است . آن چنان که محیط اطراف خود را به منظور استفاده روز افزون انرژی ، سوخت های فسیلی و نیز افزایش تولیدات صنعتی ، از منابع طبیعی تهی ساخته ، جنگل ها را به زمین های زراعتی تبدیل نموده ، کوه ها را با خاک یکسان ساخته و برای ایجاد ساختمان و محل های مسکونی از آن ها استفاده کرده است . مسیر رودخانه ها را تغییر داده ، درختان جنگلی را قطع نموده ، از مراتع و علفزارها استفاده بی رویه کرده و همچنین با روش های نا درست استفاده از خاک ، موجبات فرسایش شدید آن را فراهم آورده است .

دلیل اصلی عدم توجه کافی به خطرات جدی زیست محیطی این است که عواقب سوء ناشی از این امر به طور تدریجی ظهور می یابد و به همین سبب برای مردم هراس انگیز نیست زیرا ساختار فرهنگی و زیستی بشر به گونه ای است که تنها در برابر خطرات زود رس واکنش نشان می دهد و نسبت به مسائلی که مربوط به آینده دور است بی توجه است . تغییرات آب و هوا ، صومه به لایه ازن ، افزایش خاصیت اسیدی باران ها ، عدم اطمینان از سلامت غذا ، نابودی جمعیت ها و گونه های گیاهان و حیوانات و دیگر نشانه هایی که در مجموع دلالت بر فروپاشی جهان دارند ، تماماً عوامل و مطالبی هستند که آهسته تر از آن شکل می گیرند که برای بشر به سهولت قابل درک باشند .

تغییر در حالت فیزیکی زمین ، با دگرگونی در چرخه مواد مغذی و بروز پدیده آلودگی هوا در اکثر جوامع در دهه های اخیر بدون هیچ ابهامی نشان می دهد که بشر در واقع تبدیل به یک نیروی جهانی مخرب علیه طبیعت شده و به دلیل رشد بی رویه خود و دخالت های نا بجا در محیط زیست ، قابلیت مسکونی بودن کره زمین را مورد تهدید قرار داده است. آنچه که بر روی کره زمین اتفاق می افتد : اثر گلخانه ای گازها ، آلودگی هوا ، انهدام لایه ازن ، زباله های ویرانگر ، باران های اسیدی ، انهدام حیات وحش ، آلودگی آب های زمینی ، زباله های شهری و ….. از جمله مواردی است که موجب می شود ما نسبت به کره زمین و محیط زیست خود حساس گشته و در صدد حفظ آن بر آییم .

همان طور که گذشت ، از انجایی که عواقب سوء ناشی از خطرات زیست محیطی به تدریج ظهور می یابد ، لذا با ذکر موارد عینی زیر که همه ما روزانه با آن سر و کار داریم می توانیم به سادگی از محیط زیست خود محافظت کنیم :

1 استفاده از پودرهای لباسشویی و مایعات ظرفشویی با عوارض سوء کمتر : متأسفانه این مواد با وجود فواید بهداشتی زیاد ، آثار زیانباری به وجود می آورند . زیرا فسفات ها و ترکیبات شیمیایی که در ساختمان آنها فسفر وجود دارد ، به مقدار زیاد در بیشتر مایعات ظرفشویی و پودرهای لباسشویی وجود دارد و با ورود فسفات ها به رودخانه ها و تالاب ها بر سرعت رشد و تکثیر علف های هرز اضافه می شود که باعث تقلیل اکسیژن آب و مرگ آبزیان می شود .

2 استفاده از باطری های قابل شارژ : بر اثر زنگ زدگی مقدار زیادی از سموم خطرناک درون باطری ها به محیط راه می یابند که ترکیبات جیوه ای از مهم ترین آن ها است .

3 در آشپزخانه موارد زیر را به یاد داشته باشید :

– به جای آن که مواد غذایی را در داخل ورقه های آلومینیومی یا پلاستیکی بپیچید ، آن ها را داخل محفظه ها و ظروفی که قابل شستشو و قابل مصرف مجدد هستند، قرار دهید .

– برای جمع آوری مایعات و پاک کردن لکه ها یا قطرات مواد غذایی به جای استفاده از دستمال های کاغذی از تکه پارچه های مستعمل استفاده کنید و پس از شست و شو آن ها را برای مصرف مجدد آماده کنید .

– روغن و بخارات آن به شدت برای بدن مضر می باشد. به خاطر داشته باشید تا حد امکان از روغن های جامد استفاده نکنید یا در صورت استفاده، مانع از سوختن آن شوید و از روغن سوخته برای مصارف بعدی استفاده نکنید .

4 برای تعویض تایر ها موارد زیر را به یاد داشته باشید :

-در موقع خرید تایر، به طول عمر و میزان تأثیر آن در کاهش مصرف سوخت اتومبیل توجه داشته باشید .

– دقت کنید تایرهای ماشین به اندازه کافی بالانس باشد ، و پس از هر 8 تا 10 هزار کیلومتر رانندگی باد آن ها را میزان کنید .

– از کوشش هایی که در راستای استفاده مجدد از لاستیک های مستعمل به عمل می آید ، حمایت کنید .

5 دقت در مصرف آب لوله کشی

6 استفاده کمتر از قوطی های آلومینیومی

7 در محیط کار هم به فکر محیط زیست باشید :

برخی از ابتکاراتی را که به کمک آن ها می توان کمتر به محیط زیست زباله وارد کرد، طراحی و به اطلاع دوستانتان برسانید ، یکی از این کارها استفاده کمتر از فتوکپی است . شاید در ادارات به بهترین وجه می توان در زمینه بازیابی کاغذ نو از کاغذ های باطله اقدام کرد .

اگر بخواهید ، هر ماه می توانید کوهی از کاغذ و مقواهای کهنه را به شرکت هایی که از آن ها کاغذ و مقوای نو می سازند ، تحویل دهید . به جای لیوان های ساخته شده از پلاستیک ها از لیوان های شیشه ای استفاده کنید .

8 در باغ خود به حیوانات غیر اهلی پناه دهید.

9 از جنگل های باران خیز حفاظت و حمایت کنید: بسیاری از دوست داران محیط زیست در جهان از ویران شدن و از بین رفتن جنگل های باران خیز استوایی ، بیشتر از سایر پدیده های دیگر که سالیان اخیر ، حیات بر روی کره زمین را به مخاطره انداخته اند، اظهار نگرانی می کنند. از روشن کردن آتش در پای درختان و در جنگل خودداری کنید. درختان موجود در مسیر رودخانه ها را قطع نکنید . به یاد داشته باشید که اگر هر فرد یک اصله درخت بکارد، می توان به راحتی منابع تخریب شده را جایگزین نمود .

10 شروع به بازیابی مواد مستعمل نمایید: شاید تا به حال به عنوان یک انسان آگاه و مسئول در برابر مظاهر خلقت خداوند و نسل های آینده ، به بازیابی موادی که قبلاً به عنوان زباله دور ریخته می شدند ، علاقه پیدا کرده باشید. برای شرع به این کار ، همکاری وسایل ارتباط جمعی برای گرد آوری مردم در یک ناحیه لازم است. جهت سهولت در کار بازیابی، می توانید زباله های خود را جدا سازی نمایید. زباله های جدا شده را در محل های مناسبی قرار دهید تا مأموران محلی زباله قادر به تفکیک آن ها باشند. به کودکان خود علاقه نجات کره زمین را بیاموزید .

اگر پدران ما درباره اهمیت حفظ محیط زیست وپیشگیری از برخی از کارهایی که برای ساکنان کره زمین در کوتاه مدت یا بلند مدت زیان بار هستند، مطالبی را با ما در میان گذاشته بودند، شاید وضع اسفباری که در شرایط کنونی بر روی کره خاکی ما حاکم است، هرگز پدید نمی آمد. برای حفظ محیط زیست، بیشتر از همه بر روی قدرت و اقتدار کودکان و نوجوانان تکیه کنید. کودکان، فراگیران سریع و فعالی هستند. اگر از طریق ادارت حفظ محیط زیست با ارائه فیلم های جالبی درباره حیات وحش، حفظ و سلامتی محیط زیست، مطالب مستندی به آن ها ارائه شود، مسلماً محبت و رحمت آن ها نسبت به این مسائل بر انگیخته شده، در رفتار آن ها به تدریج منعکس خواهد گردید .

اگر ما کودکانمان را دوست داریم، باید کره زمین را دلسوزانه دوست داشته باشیم و آن را متنوع و زیبا به آیندگان واگذار کنیم تا در یک روز بهاری در ده هزار سال دیگر آن ها بتوانند در دریایی از علف ها صلح را حس کنند، بتوانند ببینند که زنبوری به ملاقات گلی می آید، بتوانند آوای یک پرنده را در آسمان بشنوند و بتوانند خوشی را در زنده بودن دریابند.

منبع :

https://www.mohitdar.blogfa.com

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=3736

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi