در هر 4 ثانیه یک نفر در جهان به بیماری آلزایمر مبتلا می شود. این بیماری یکی از شایع ترین علت های «زوال عقل» است که در سرتاسر جهان بیش از 40 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است.
محققان دانشگاه میشیگان دریافته اند که در بیماری پیشرونده آلزایمر، شایع ترین نوع زوال عقل که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار بیمار می شود، لایه نازکی از غشای نورونهای مغز، در برابر پروتئینی که بر اثر بیماری آلزایمر در مغز جمع میشود، آسیبپذیر هستند
آلزایمر و ارتباط آن با غشای سلولی
در مغز افراد مبتلا به آلزایمر از تجمع پروتئینی موسوم به آمیلویید بتا، نوعی ماده چسبنده تولید میشود که سطح نورونها را میپوشاند. این ماده چسبناک با عنوان پلاک شناخته میشود. محققان دریافته اند، بخشهای نازکی از غشای نورونها در برابر این پروتئین آسیبپذیر هستند و امکان ورود این پروتئینها به درون نورونها و نابودی آنها را فراهم میکنند، در نتیجه بیمار توانایی یادآوری اطلاعات را از دست میدهد. این فرآیند در بیماریهایی مانند هانتینگتون (نوعی بیماری ژنتیکی) و دیابت نوع دو نیز به وقوع میپیوندد.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان متوجه شدند این بخشهای نازک غشای نورونها، از زنجیرههای کوتاه اسیدهای چرب ساخته شدهاند، در حالی که بخشهای ضخیمتر غشا، از زنجیرههای بلند اسیدهای چرب تشکیل میشود. به همین علت معتقدند تشکیل زنجیرهای کوتاه چربیها که ممکن است در اثر پیری یا با سایر عوامل فیزیولوژیکی ناشی از آلزایمر بوجود بیایند، میتواند منجر به مرگ نورونها در اثر حمله پروتئین آمیلویید بتا شود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو، چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهم ترین عوامل خطر آلزایمر برشمرده اند.
برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر درخصوص یافته های جدید علمی در باره بیماری آلزایمر ، پیشنهاد می کنیم موشن گرافیک این نوشتار را هم ببینید.
منبع مطالب: سیمرغ
گردآوریشده توسط پایگاه دانستنی آنلاین