2

علل خارش گلو و درمان آن چیست؟

  • کد خبر : 7840
  • 13 شهریور 1395 - 11:21
علل خارش گلو و درمان آن چیست؟

معمولاً ابتلای به گلودرد چرکی، عفونت مجرای تنفسی فوقانی و آلرژی ها می توانند باعث خارش گلو شوند. سایر علل به ندرت باعث خارش گلو می شوند که عبارتند از: کم آبی بدن، مواد محرک و آزاردهنده، عفونت ها، غذاها، داروها، استفاده بیش از حد از گلو، علل روحی–روانی، بیماری ریفلاکس معدهو…

#خارش_گلو #درمان #دانستنی #بیشتر_بدانیم

خارش گلو یک بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری یا مشکل است و معمولاً با علائم دیگری همراه است.

 خارش گلو با کدام علایم دیگر همراه است؟

تب

درد گلو

به سختی قورت دادن غذا

احساس درد موقع بلعیدن غذا

سرفه و …

معمولاً ابتلای به گلودرد چرکی، عفونت مجرای تنفسی فوقانی و آلرژی ها می توانند باعث خارش گلو شوند. سایر علل به ندرت باعث خارش گلو می شوند.

کدام بیماری ها و مشکلات باعث خارش گلو می شوند؟

کم آبی بدن

کم آبی بدن از شایع ترین علل خارش گلوست. وقتی که گلو خشک می شود و ترشحات (موکوس) کافی برای محافظت از این عضو وجود ندارد، خارش گلو بروز می کند. معمولاً نوشیدن آب زیاد در این گونه مواقع مفید است؛ ولی اگر این مشکل شما با این کار برطرف نشد، باید به پزشک مراجعه کنید.کم آبی طولانی مدت (مزمن) بدن می تواند از علائم بیماری های جدی تری مانند دیابت و یا عفونت ویروسی باشد.

 عفونت‌ها

این عارضه یکی از علائم اصلی عفونت مجرای تنفسی فوقانی است. مجرای تنفسی فوقانی شامل بینی، دهان، حلق و حنجره است. همچنین همراه با درد گلو در بیماری فارنژیت دیده می شود. بیماری های عفونی باکتریایی، ویروسی و قارچی می توانند باعث خارش گلو شوند. افراد سالم می توانند دچار بیماری های عفونی باکتریایی (مانند گلودرد چرکی) و عفونی ویروسی (مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا) شوند، ولی بیماری های عفونی قارچی معمولاً هنگام تضعیف سیستم ایمنی بدن مانند بیماری ایدز، شیمی درمانی سرطان، استفاده طولانی مدت از داروهای کورتونی، بیماری دیابت و پیوند عضو بروز می کنند.

آلرژی‌ها

داشتن آلرژی یا حساسیت نسبت به خوردن برخی موادغذایی و یا استشمام برخی ذرات، یکی از علل مهم خارش گلوست. معمولاً این عارضه در اثر آلرژی به راحتی از سایر علل آن مشخص می شود. این مشکل در اثر آلرژی مدت بیشتری طول می کشد و به دفعات بیشتری رخ می دهد و با علائم دیگر آلرژی مانند تنگی نفس، آبریزش بینی، اشک ریزش چشم ها و … همراه است.خارش گلو در اثر حساسیت فصلی در بسیاری از موارد آلرژی ها دیده می شود.

مواد محرک و آزاردهنده

مواد محرک شیمیایی (مثل مواد شیمیایی صنعتی) و هوای آلوده باعث تحریک موضعی گلو و در نتیجه خارش آن می شوند. دود سیگار، چه خودتان سیگار بکشید و چه بوی آن را استشمام کنید، باعث تحریک و خارش گلو می شود.

 غذاها

برخی غذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث خارش گلو شوند. کافئین ماده ای است که باعث دفع آب از بدن می شود. لذا اگر به مقدار زیاد قهوه، چای و نوشابه سیاه بنوشید، ممکن است گلویتان بخارد، چون این نوشیدنی ها حاوی کافئین هستند.

 داروها

مصرف مواد مخدر روانگردان مانند کوکائین و برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی می توانند باعث کم آبی بدن و خاریدن گلو شوند. می توانید با پزشک خود صحبت کنید تا نوع داروی مصرفیتان را تغییر دهد.

 استفاده بیش از حد از گلو

استفاده زیاد از گلو مانند: زیاد حرف زدن، سرفه کردن زیاد، آواز خواندن با صدای بلند یا برای مدت زمان طولانی، داد و فریاد کردن و خروپف، این کارها فشار زیادی روی حنجره وارد می کنند و باعث خارش گلو می شوند. همچنین اگر در اثر یک بیماری (مثل گرفتگی بینی) مجبور باشید از دهان خود نفس بکشید نیز گلویتان می خارد.

 علل روحی روانی

خارش گلو همراه با پاک کردن آن و یا سرفه می تواند یک عادت یا تیک عصبی باشد.گاهی اوقات خارش گلو ریشه عصبی دارد، یعنی عامل محرک خارجی برای آن وجود ندارد. این نوع اختلال روانی اغلب بعد از یک مورد خارش واقعی گلو اتفاق می افتد. احساس قلقک در ناحیه گلو می تواند یک عارضه عصبی باشد و در واکنش به یک موقعیت ناراحت کننده اجتماعی بروز کند (یعنی احساس یک نوع ناراحتی در جمع). اگر خارش گلو یک تیک عصبی باشد، بایستی از روش های تسکین دهنده آن مانند ورزش های آرامش بخش استفاده کنیم. اگر این عادت عصبی شدید باشد، کنار گذاشتن آن مدتی طول می کشد و نیاز به مراقبت های تخصصی (یعنی مراجعه به روان پزشک یا روان شناس) دارد، ولی باید گفت قابل درمان است.

 بیماری ریفلاکس معده

در بیماری ریفلاکس معده، اسید و محتویات معده به سمت مری بر می گردند. رسیدن اسید معده به گلو، گاهی اوقات باعث خارش آن می شود.

سایر بیماری‌ها

بیماری های زیادی می توانند باعث خارش گلو شوند، ولی به ندرت این اتفاق رخ می دهد. بیماری هایی مانند:

    پنومونی
    برونشیت
    سندرم شوگرن
    تومور بدخیم (سرطان) گلو
    آسیب و جراحت گلو
    استفراغ و …

درمان‌های خانگی خارش گلو

-با آب نمک ولرم غرغره کنید.

-برای جلوگیری از کم آبی بدن، آب و مایعات زیادی بنوشید.

-در اتاق خود دستگاه بخور قرار دهید تا هوای اتاق مرطوب شود.

-آب نبات مخصوص گلودرد را بمکید که باعث تسکین و تخفیف خارش گلو می شوند. این آب نبات ها را می توانید از داروخانه بخرید.

درمان‌های پزشکی

-مصرف داروهای آنتی هیستامین مانند ستیریزین، در بهبود خارش گلو به خصوص در اثر آلرژی ها خیلی مؤثرند.

-بیماری های عفونی ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیاز به داروی دیگری برای خارش گلو ندارند و داروهای آنتی بیوتیک فقط در عفونت های باکتریایی مورد نیاز هستند.

-در صورتی که این مشکل با تب و درد همراه باشد، داروهای مسکن مانند بروفن و استامینوفن تجویز می شوند.

-اگر خارش گلو با سرفه دیده شود، داروهای ضدسرفه نیاز هستند.

-توصیه می کنیم داروها را حتماً با تجویز پزشک مصرف کنید.

منبع: عصر ایران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

به این خبر امتیاز دهید

لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=7840

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi