طعم دار کردن ماهی با استفاده از سبزیجات و ادویههای گوناگونی به روش جنوبی ها به روش های گوناگون صورت می گیرد که یکی از این روش ها را باهم مرور میکنیم.
طعم دار کردن ماهی با گشنیز
این سبزی نهتنها در جنوب ایران بلکه بین اعراب و هندیها هم یکی از پرمصرفترین سبزیهاست. در انواع قلیه، برای پر کردن داخل شکم ماهی و در انواع کاریها از این سبزی معطر استفاده میشود. این سبزی علاوه بر اینکه خاصیت میکروبزدایی دارد ضدنفخ و دل درد هم هست.
طعم دار کردن ماهی با استفاده از سیر و پیاز
این دو یار دوست داشتنی، درواقع جزءلاینفک بیشتر غذاها هستند. هر دو از نظر طب سنتی گرم و خشک هستند. سیرکاهش دهنده فشارخون و آنتیبیوتیکی طبیعی و پیاز هم بهعنوان پایین آورنده قندخون و یک انسولین طبیعی بسیار محبوب است.
طعم دار کردن ماهی با استفاده از رزماری
این گیاه خوشبوی مدیترانهای برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی، میگو و مرغ بهترین انتخاب است. برای نگهداری رزماری تازه برگهای آن را از ساقه جدا کنید و درون دستمال کاغذی گذاشته و بعد در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل یخچال بگذارید.
طعم دار کردن ماهی با استفاده از زنجبیل
تمرهندی، این خوراکی ترش پرخاصیت
طعم دار کردن ماهی با استفاده ازسالونه ماهی
سالونه در واقع یک غذای خوشمزه جنوبی است که به معنای خورش است. اگرچه در بیشتر خانوادههای جنوبی کمکم بهدست فراموشی سپرده میشود ولی امیدواریم با معرفی این غذا حداقل ماهیدوستها یکبار آن را امتحان کنند.
مواد لازم برای طعم دار کردن ماهی :
- ماهی: ۲ تکه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- رب: یک قاشق غذاخوری
- آرد: یک قاشق سوپخوری
- تمبر هندی
- گوجه فرنگی: سه عدد
طرز تهیه:
۱ برای تهیه این غذا ابتدا روی تکه ماهیها نمک و فلفل بپاشید و آنها را داخل روغن سرخ کنید بعد کنار بگذارید.
۲٫ در یک تابه مقداری روغن بریزید و یک عدد پیاز نگینی خرد شده را سرخ کنید. در ادامه ۳ حبه سیر ریز خرد شده و ادویهها (ادویه کاری، زردچوبه و فلفل قرمز از هر کدام نصف قاشق چایخوری ) رابه مواد اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی و یک قاشق سوپخوری آرد را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی رب و آرد گرفته شود.
۳٫ در آخر مواد رنده شده و یک استکان آب تمبرهندی و مقداری نمک را هم اضافه کنید و اجازه دهید سالونه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم جا بیفتد و غلیظ شود.
نکته:
یکی از عادات غذایی جنوبیها این است که سر سفره همراه غذاهای دریایی حتما رطب یا خرما یا حلوا گذاشته میشود و بر این باور هستند که گرمی موارد یاد شده از طبع سرد ماهی میکاهد و آن را خنثی میکند که ازجمله میتوان به دسرهای خوشمزهای چون، حلوا خرمایی، رنگینک، حلوای انگشت پیچ و… اشاره کرد.
منبع: برترین ها