2

آیا می دانید ویژگی های آب آشامیدنی کدامند ؟

  • کد خبر : 16129
  • 16 مرداد 1396 - 9:11
آیا می دانید ویژگی های آب آشامیدنی کدامند ؟

تنها ماده ای که به سه حالت جامد، مایع و بخار در طبیعت یافت می شود آب است. آب برای نوشیدن باید از لحاظ تمیزی و بهداشتی مناسب باشد، میزان مصرف آب بهداشتی برای هر فرد بالغ ۲ تا ۸ لیوان در روز می باشد. در این نوشته به بیان برخی از ویژگی های آب آشامیدنی سالم می پردازیم.

تنها ماده ای که به سه حالت جامد، مایع و بخار در طبیعت یافت می شود آب است. آب برای نوشیدن باید از لحاظ تمیزی و بهداشتی مناسب باشد، میزان مصرف آب بهداشتی برای هر فرد بالغ  ۲ تا ۸ لیوان در روز می باشد(نوشیدن آب کافی برای سلامت پوست و بدن لازم بوده و باعث عملکرد صحیح اعضای بدن می گردد)، شاید جالب باشد که بدانید بدن آقایان بیشتر از خانم ها در طول روز به آب نیاز دارد. کاهش آب بدن باعث تعرق زیاد، اسهال و استفراغ و… می شود.

در این نوشته به بیان برخی از ویژگی های آب آشامیدنی سالم می پردازیم.

ویژگی های آب آشامیدنی

در نگاه اول آبی قابل آشامیدن است که صاف، زلال ، بی رنگ ، بی بو و دارای شرایط زیر باشد:

الف – آلوده به میکروب ها و ویروس های بیماری زا نباشد.

ب – مواد سمی و مسموم داخل آب نباشد.

ج – مواد معدنی و آلی موجود در آب برای بدن انسان مضر نباشد.

آب در طبیعت از طریق رودخانه و دریاها، آب های زیرزمینی مانند چشمه ، چاه و قنات تأمین می گردد که بیشتر این آب ها جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نمی باشد و باید قبل از مصرف آن را تصفیه نمود. برای تصفیه نمودن آب نیاز است ابتدا عوامل آلوده کننده آب را شناسایی نماییم که در زیر به آن اشاره کرده ایم.

موارد ناخالصی ها و آلودگی های متداول آب

باید این را در نظر گرفت که آب صددرصد بهداشتی و سالم در طبیعت یافت نمی شود. در آب ممکن است ناخالصی و آلودگی های زیر دیده شود البته باید بدانیم که عوامل آلوده کننده آب بسیار می باشد و در اینجا ما قصد ذکر تمامی آن ها را نداریم و به مهم ترین و شایع ترین عوامل آلوده کننده آب اشاره خواهیم کرد.

– گازهایی مانند دی اکسید کرن ( Co2 ) ، ازت و…

– مواد معدنی موجود در آب شامل انواع فلزات (روی، آهن، منگنز، مس، روی، کرم و..)

– مواد آلی موجود در آب مانند ترکیبات شیمیمایی حاوی کربن

– مواد جامد معلق در آب مانند زباله ها

– مواد زنده در آب مانند باکتری ها و قارچ ها

مواد آلی و معدنی موجود در آب تا حدی برای بدن لازم بوده و آب را خوش بو و گوارا می کند. ولی وجود بیش از حد این مواد در آب بخصوص کلسیم ،منیزیم ، آهن و مس باعث سختی آب شده و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری های مختلف از جمله بیماری سنگ کلیه و نیز بیماری های قلبی – عروقی می گردد.

همچنین آلودگی های زیادی از طریق فاضلاب بیمارستان، کلینیک ها، مدفوع، ادرار و استحمام وارد آب می شود که برای بدن انسان مضر می باشد و باید قبل از مصرف، آن ها را از آب جدا نمود در ادامه به روش های جدا سازی آلاینده ها از آب یا همان تصفیه آب اشاره می نماییم.

با جوشاندن آب می توان تاحدی میکروب های آب را از بین برد ولی برای حذف نیترات از آب آشامیدنی این روش کاربرد ندارد و امروزه برای حذف کامل آلاینده های آب از روش های نوین تصفیه آب (اسمز معکوسRO) استفاده می شود.

منبع: آمیتیس

گردآوری‌شده توسط پایگاه دانستنی آنلاین

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰

به این خبر امتیاز دهید

۰/۵ (۰ نظر)
لینک کوتاه : https://danestanyonline.ir/?p=16129

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو

تبلیغات در سایت   درباره ما   تماس با ما

logo-samandehi