هرکدام از ظروفی که برای پختوپز در بازار وجود دارند، ویژگیهای خاصی دارند و همه هم میتوانند مناسب باشند…
البته به دو شرط؛ اول این که استاندارد یا محصول کارخانه معتبری باشند و دوم این که از آنها درست نگهداری شود. اما بد نیست در مورد ویژگی چند نوع از پرکاربردترین آنها نکاتی را بدانید.
قابلمه مسی باید قلعاندود باشد
استفاده از قابلمههای مسی که از قدیم به کار میرفتهاند و دوباره استفاده از آنها رواجیافته هم قواعدی دارد، مثلا باید دقت کرد قابلمه مسی حتما درست قلعاندود شده باشند زیرا در غیر این صورت مس که جزو فلزات سنگین است، وارد غذا و در صورت مصرف غذا وارد بدن میشود و میتواند مشکلساز شود. اگر قلعاندود ظروف مسی خوب انجام نشده باشد، در صورتی که ماده ترشی مثل آبلیمو با آن برخورد کند، زرد میشود و هنگام خرید میتوان این نکته را برای اطمینان امتحان کرد. بهتر است از این قابلمهها برای طبخ مواد نشاستهای استفاده کرد.
چدنی و آلومینیومی
امروزه در بازار قابلمههایی با اسم چدنی هم وجود دارد. از قدیم دیگهای چدنی برای طبخ غذاهایی مثل آبگوشت و… به کار میرفته است. اگر واقعا این قابلمههای جدید هم چدنی باشند که بعید میدانم، با فشار و ضربه میشکنند و باید مراقب بود.
در نهایت اینکه بهتر است قابلمهها به جز قابلمههای آلومینیومی که میتوان آنها را حتی با سیم ظرفشویی هم شست، با اسفنج نرم شسته شوند تا آسیب نبینند و هرچند وقت یکبار، به محض آسیبدیدن، آنها را تعویض کرد. هزینهای که با این کار میپردازیم، خیلی بهتر از این است که سلامتمان را از دست بدهیم و قرار باشد برای درمان هزینه کنیم.
منبع: آفتاب
گردآوریشده توسط پایگاه دانستنی آنلاین